15 yazı görüntüleniyor - 16 ile 30 arası (toplam 33)
  • Yazar
    Yazılar
  • #37298

    eline saglık bılgı için

    #40179
    durhasan
    Üye

    HOLŞTAYN

    Marmara ve Ege bölgelerinde üretildiler. Sonradan Akdeniz bölgesinde de yaygınlaştılar. Çok kolay tanınabilir. Çünkü bedeni siyah ve beyaz parçaların birleşmesiyle renklenir. Gayet iri yapılıdırlar. Amerika’dan gelenlerin süt yönü kuvvetlidir.

    Hollanda’dan gelenler de var. Bunlarında et yönü kuvvetlidir. Memeleri büyük ve yumuşaktır. Serin iklimi olan yerlerde bu hayvanlar daha verimli olurlar. Hele bakım ve besleme iyi olursa, çok verimli ve kârlı bir hayvancılık yapılabilir. Şekil 3’te yetiştiricilerimizin çok sevdiği Holştayn ırkından bir inek görüyorsunuz.

    #40180
    durhasan
    Üye

    s.a bu ırkın aynından bende 3 tane var bunların her birinden sabah akşam 12 kg süt alıyorum nasıl olacak diyosunuz ki bakım önemli bende bakıma itina gösterrrim sabah ögle akşam yem verrim her bir ine 2 kg palet süt yemi verrim sabah ögle akşamda su verrim bana öneriniz nedir daha fazla verim alabilmem için saygınar

    #42682
    seyrani
    Üye

    güzel olmuş verdigin bilgiler için sagol

    #44856
    vetrich
    Üye

    bizim de besledigimiz holştay ırkı hünlük ortalama 35-40 kg felan alıyoruz ama sunu söyleyebilirim gerçekten hatırı sayılır bi kar elde etmek için süt işletmesi yerine ben derim ki besi için besleme yapılsa örnegin belçika mavisini gördüm 4 yasında felan hesaplarıma göre 800 kg rahat gecer o zamana kadar en az 1 yawru alsak yanılıyomuyum ..

    #47042
    btekin17
    Üye

    alınan ders:

    süt için: HOLŞTAYN

    et besi için: ŞAROLE
    ??
    :)

    #47066

    kısa dönem besi için ;simental
    süt için ; holstein
    Lezzetli et için;şarole
    Uzun ve karlı besi için; montofon sanırım çıakrtılacak ders bu

    #58663
    Tahrik
    Üye

    paylaşım için çok teşekkürler.bizim de var bu holştaynlardan çok müalyim şeyler karadenizde çok seviliyorlar:d

    #59515
    reckless
    Üye

    ”et verimi yüksektir. Şekil 6’da geniş alacalı renkleriyle sevimli bir Simental inek görüyorsunuz.” Şu cümeler içimi burktu…hakikaten sevimli keratalar.Hele buzağılar Dünya’nın En Güzel Hayvanları…nasıl kesip yiyebiliyoruz bunları?Çok sevimli birşey diyoruz ve bir yandan da yediğimizi düşünüyoruz, ne et çıkar ama bundan diyoruz.Hiç kedimizi,köpeğimizi kesip yediğimizi düşünebiliyor muyuz?Vejeteryan mı olsak ne yapsak…?

    #82509

    tessekkürederiz

    #85341

    yerli kara besicilikte kullanılabilirmi

    #86176

    teşekkürler

    #90646

    tesekkrler

    #90943
    buttt
    Üye

    tamam ozaman

    #91047
    missLutz
    Üye

    Paylaşım için teşekkürler.

15 yazı görüntüleniyor - 16 ile 30 arası (toplam 33)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.