1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  5. Süt ve süt ürünleri teknolojisi sınav soruları..
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #18658
    Therapist
    Üye

    1)Sütün asiditesini nasıl ölçeriz
    2)Bütirik fermentasyon neden oluşur
    3)Sütün genel bileşimi
    4)Kadın sütü ile inek sütünü karşılaştırınız”
    5)inek,koyun,keçi,manda sütünün dansiteleri
    6) Asidite birim
    normal süt …….. ……….
    alkolle kesilmiş süt ……… ……..
    kaynatılınca kesilen süt …….. …….
    7)sütte h2o2 aranması hakkında test sorusu vardı
    8)kazein yağ ve laktozun sütte bulunma şekilleri
    9)suda eriyebilir proteinlere örnek veriniz
    10)homofermentatif bakterilere 2 örnek veriniz
    11)tereyağının starterleri
    12)telemenin hamurumsu olmasının nedeni
    13)yağ globülinin yapısı
    14)laktasyon periyodunda süt verimi nasıl değişir
    15)kalsiyumun sütte bulunma şekilleri
    16)CaCl2 neden ne kadar katılır
    17)Kazein fraksiyonları
    18)laktik asit fer.
    propiyonik asit fer.
    bütirik asit fer.
    maya fer. hangi bakteriler yapar sonunda hangi ürünler oluşur
    19)Ca duyarlı olmayan kazein fraksiyonu hangisidir
    20)Kazeinin pıhtılaşmasını etkileyen faktörler
    21)sütün donma noktası……….kaynama noktası……..
    22)1/15000 anlamı nedir
    23)Kaşar peynirin yapımını anlatınız
    24)Starter kültürler neden katılır
    25)Anormal sütün teknolojiye etkileri
    26)UHT sütte esas alınan sporlu bakteri hangisidir
    27)Peynirde erken ve geç şişmeye neden olan bakteriler
    28)Tereyağda pastörizasyon nasıl yapılır
    29)peynir mayası ile pıhtılaşmaya etki eden faktörler
    30)peynir yapımındaki 3 ana prensip
    31)kullanılan kapları nasıl sterilize ederiz
    32)homojenizasyonun faydaları
    33)S.thermophilusun gelişme faktörlerini oluşturan a.a. ler
    34)süt miktarını etkileyen faktörler

    #52844

    Paylaşımınız için teşekkürler. Güzel sorularmış cidden :)

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.