- Bu konu 30 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 14 yıl 6 ay önce
halil080 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
21 Ağustos 2010: 18:20 #96096
silpius
Üyeevet birader ama bu ülkenin herhangi bir mesleğe diyerlrinden daha çok ihtiyacı yok bu ülkenin bence idealist insanlara ihtiyacı var uçak mühendislerinin fizik öğretmenliği yaptığı derse giripte gazete okuyan birsürü öğretmenin olduğu bir ülkede bence işini ciddiye alan hayatını mesleğine adayacak insanlara ihtiyacı var ama bilgisayarla ilgili bir yardım istersen haber ver
yapabileceğim bişey olursa memnuniyet duyarım
21 Ağustos 2010: 18:42 #96097vetftm
Üyebilgisayar müh bırakan ve uludağı kazanan arkadaşım hayırlı olsun ikinizede…halil bey sizde hoş geldiniz….henüz daha başlamadığınız için olsa gerek ben size bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum…arkadaşlar mesleğimize başlarken ilk dikkat etmemiz gereken şey altın kural diyorum ben
veteriner değil VETERİNER HEKİM….benim nazarımda veteriner hekime şu bağlamda ihtiyaç var bu mesleği seven hayvanları seven hekimlere ihtiyaç var…ben ve bu forumdaki birçok arkadaşım her fırsatta bu uyarıyı yaparız sakın yanlış anlaşılmasın…veteriner değil VETERİNER HEKİM….mesleğiniz şimdiden hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz…umarım sonumuzda hayırlı olur…ii paylaşımlar:)
21 Ağustos 2010: 19:42 #96098silpius
Üyesizinle aynı fikirdeyim
dediğiniz gibide inşallah hayırlısı olur
tekrar konuşmak diğeyle
22 Ağustos 2010: 14:35 #96101spekte
Üyevalla sende haklısın silpius kardeşte havuz nekadar büyük olursa balıkta okadar çok olur keşke herkes vasıflı olabilse.mühendisliği takmamın sebebide şu .geçen gün tv izliyor komutanın biri bu heronlarla terörle ilgili bahsediyor . bizde nekadar teknoloji kıtı bir ülkeymişiz . türkiye anca 3-4 heron alabilmiş sadece abd nin sadece afkanistanda kullandığı heron tipi uçak sayısı 2000 .bölgede kullanılabilecek taaruz helikopteride yokmuş doğru düzgün onların sayısıda heronlardan farkzız.yazık dedimya bu kadar geriyiz demek valla biz bağımsız filan değiliz .ebeveyn lerinparka bıraktığı çocuklarız. bağımzılığımızda en iyi ihtimal hava kararana kadar…[/i][hr]
valla bilgisayar konusunda başını ağrıtabilirim dikkat etdoğru düzgün bişeyden çaktığım yok herhalde D:sağol[hr]
ya şu veterinerlik konusundada bende biliyom hayvan demek olduğunuda ağza alışınca istemsiz kullanıyon malesefhaklısın veterimer hekim
onuda daha olamadık yanlız ya
22 Ağustos 2010: 14:51 #96102silpius
Üyedostum türkiye isterse o heronları bırak almayı kendi üretir binlerce mühendisimiz var israil bir avuç mühendisle onları üretiyorsa bizim çok daha fazlasını yapmamız lazım ama yapamıyoruz bunun bir nedeni gerekli yatırımın yerli üretime yapılmayım dışardan satın alınması diğeride vasıflı insanın az yetiştirilmesi yetişenlerede gerekli değerin verilmemesi odtü iyi mühendis yetiştiriyor diyorlar yurt dışına gönderiyor diyorlar e zaten yurt dışına gidipte yüksek lisansını orda yapanları çoğu zaten geri dönmüyor ne anladım ben bu iyi eğitimden yani sanuç olarak ileriye gidebilmenin her yolu her meslekte öncelikle insanların birbirine duyarlı olması birbirlerine mesleklerine yaşantılarına saygı duymaları dünanın en iyi kalp doktorlarına sahibiz ama ülkemizde çalışmıyorlar dünya çapında mühendislerimiz var kendi ülkelerine gelmiyorlar yani biz sahip olmadığımızdan değil değer bilmediğimizden birtakım şeyleri yapamıyoruz yoksa ihtiyaçlarımızın çok üstünde yetişmiş vasıflı insanada sahibiz ancak herzaman görüş alışverişi yaparak ortak kararlarla ve öncelikle birbirimize saygı duyarak mesleğimizi ileriye taşıyabiliriz inşallahta hayırlısı olur
22 Ağustos 2010: 15:38 #96103spekte
Üyeişte vasıflı kısmında sadece mühendisler yetmiyo :Daslında arge tubitak filan yeteri olmasada kaynak ayrılıyo hadi geçtim uçağı füzeyi bi silah bile üretemiyoruz ordunun kullandığı tüfekler yabancı menşeyli bir tüfek üretilebilecek yatırım yapılmıyomu şimdi .o dışarda çalşıanlarda siz iyiydiniz çalışmak istedinizdemi almadılar ha ordaki gibi yükselemesenizde en azından ülkeniz için çalışırdınız çoğununda derdi orda daha iyi çalışırım daha iyi üretirim değil paradır sonra bize türkiyede değer vermediler türkiye bize sahip çıkmadı hadi ordan siz türkiyeye sahip çıksanıza .
neyse ya forumuda baya kirlettik22 Ağustos 2010: 20:28 #96104drseyma
Üye[size=medium] merabalar uludağ veterinerlik 1. sınıf öğrencisiyim umarım hazırlığı geçerim :kararsiz:
uludağ veterinerlikte okuyan varsa hazırlık sorularını atabilrse çok memnun olurum saolun :bye:[/size]22 Ağustos 2010: 20:48 #96105silpius
Üyebence bu yatırım saygı işini başka bir başlık altında konuşalım
pek tanışmak gibi olmuyor
ama forumda değerlendirilebilecek bir konu neler yapılmalı asıl sorunlar neler mesleğimiz ve sektörleri geniş çaplı ele alabileceğimiz bir konu başlığı açarsak bence yararlı olabilir böyle top tüfek
muhabbetin ilerisinde körfez savaşını konuşmaya başlıycaz
22 Ağustos 2010: 21:28 #96108spekte
Üyevalla öyle olcak konu başlığını değiştirmek lazım
ama bi hareketlilik geldi
22 Ağustos 2010: 21:37 #96109silpius
Üyeevet bir aksion oldu nice farklı konu başlıklarında sohbetlere artık…
22 Ağustos 2010: 21:43 #96110spekte
Üyeuludağ üniversitesine yeni gelen arkadaşım öncelikle hoşgeldin. bende geçen sene girdim ve malesef geçemedim 1 sene hazırlık okudum
yanlız geçmiş hazırlık sınavi örneklerini bulman biraz zor çünkü yasak sunulması.ama uü nün yabancı diller yükse okulu bölümünde http://ydyo.uludag.edu.tr/
sınav örnekleri var burdan yaralanabilirsin .yanlız fazla kasmana gerek yok biraz biliyosan geçersin seviyen intermediate ise garanti geçersin fazla zor olmuyor ben geçensene bişey bilmediğim halde 55 filan aldım sadece destekli sallayarakeğer biraz ingilizce biliyosan gramer çalış hallolur .ama geçemessen fazla üzülme hazırlığında havası başkadır.
23 Ağustos 2010: 20:21 #96115drseyma
Üyebenm için sorun değil ama abim çok kasıyor illa geç zor oluyor falan diyor kendisi hazırlık okumadığı halde bu kadar şikayet ediyorsa epey bi zahmetli olsa gerek
sarı otobüslerde sürünme diyor . bugünde hazırlık okuyanlara verilen çalışma sorularını getirmiş bi tomar kağıt hem sıcak hem ramazan ki çalışmaktan nefret eden bi insanım
bakalım inşallah geçerim
23 Ağustos 2010: 21:19 #96116spekte
Üyeöss den daha çok çalışmam rağmen aslında öyle çalışılcak bir yanı yok
derslerin hiç birini dinlemedim kitaplar garip resimlerden geçilmiyo lise hayatımda ingilizce en fazla 2 olmuştur ve böyle biri sadece 1. döneminin son haftasında ama sıkı çalışıp ortalama 74 filan düşürdüm herkes şaşırdı beklemiyorlarmış
e iyi atlattık 1 . dönemi ikinci dönem notlar 55 gibi filan geliyo yine geçemicez kalmamız garanti gözüyle bakılırken son 15 gün ve son 4 sınav öncesi iyi çalışarak geçtik 75 le professions da 76 civarı geldi yani bu sınıfta en beklenmeyen kişiden hocanın gözünde bankoydum yaz okulunda ama geçtim 4 kişi filan yaz okuluna kaldı pre intermediate tim.yani öyle çalışmak filan yok sadece nasıl çalışcağını bilcen doğru yerde çalışcan
ha çalışırsın düzenli rahat edersin daha çok şey öğrenirsin ingilizce hakkımda çünkü baştan orta seviyede çalışmak prefossions da yayarı olur son sınavda ikinci iyi notu almama rağmen prefessions ta baya düştü sonuçta birikim başka
hazırlığın nakit ve zamn kaybından başka bir zararı yok çalışmayı filan atla direk
bi sıkıntı sene başında hava farklı oluyo lise gibi herkeste şok etkisi
ama veterinerlik fakültesininde sanırım liseden farkı yok yine sınıf ortamı . hazırlığın yararından biri bursayı tanıman ortama alışman sanırım senin buna ihtiyacın yok umarım istediğin olur :)baya uzun oldu umarım okumuşundur :Dkusura bakma yazmayı severim biraz sana yararı olacaktır okursan
[hr]
ha sarı otobüsler baya sıkıcı hem de baya baya24 Ağustos 2010: 10:44 #96128drseyma
Üyeders harici okumayıda yazmayıda çok severim
teşekkürler söylediklerin gerçekten rahatlattı
valla ben öss ye zerre kadar çalışmamışken oturup ingilizce çalışmak bayıyor ki ingilizceden nefret ederim okul hayatım boyunca her sene kopya ile 5 düşürmüşümdür
umarım 15 eylül sınavındada yakınlarıma ingilizcesi iyi biri düşer
24 Ağustos 2010: 12:56 #96129spekte
Üyeo sınavda kopya çekmek zordur biraz ya
sanırım ders çalışmamak kavramının en ters olduğu bölüm
çalışmamktan başka seçenek yok galiba bende psikolojik olarak hazırlanayım diye takılıyom burlarda
zaten kaç gün kalmış şunun şurası off of
hazırlığa kalırsan tavsiyem hazırlık diye boşlama her türlü kendini geliştirmeye bak hazırlıktata ders çalışmaya çalış ki gelecek sene zorlanma
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.