- Bu konu 13 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 13 yıl 6 ay önce
sahaf tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
8 Mart 2010: 12:18 #24437
Murat KUTAY
Üye“TARGEL Projesi” Sözleşmeli Veteriner Hekimliği Tercih Yapacak Arkadaşlar Proje ve Çalışma Şartları İle İlgili Sorularını Buradan Sorabilirler …
9 Mart 2010: 20:21 #93164semovet
Üyesoracak o kadar çok soru var ki…..
sözleşmelinin maaşı ne kadar olacak?
çalışma şartları nelerdir mesai saatleri sabit mi, hasta bakımı tedavi var mı?
köylerde ikamet mecburi mi, il-ilçe merkezlerinde ev tutulamaz mı?10 Mart 2010: 11:21 #93212tuff
Üyeyavv neden hıç cevap yok:(
gercekten bu durum nasıl oluyor koydemı kenttemı yada kasabadamı yasıyoruz. yardımcı olursanız sevınırım…10 Mart 2010: 12:00 #93217Murat KUTAY
Üyeyeni başlayacak sözleşmeli targel personelinin performans puanı ilk yıl için 5 olacağından maaşıda yaklaşık 1.800 tl olacaktır…
Targel projesi kapsamında çalışan personelin tercik yaptığı bölgede (köy/kasaba) ikamet şartı vardır…Yönetmelk bu şekildedir..İlçe müdürünğz kalacak dediği zaman hiç bir hak iddia edemezsiniz…Ama bazı ilçe müdürleri ilçelerde oturmalarına ve günlük geliş gidiş yapabilmelerine izin vermektedir..Ama yasal bir zorunluluk değildir…
Targel Projesinin bir geleceği yoktur..Yani öğretmenler gibi 5 yıl çalışan kadroya geçirilir veya ilçede çalıştırılır gibi..Yani atandığınız yerde şu an koşullarıyla emekli oalcaksınız…
Targel personeli gelir getirici hiç bir işte bulunamazlar…
Sadece köy veya beldede acil bir durumda müdahale edebilir..Daha sonra özel veya hükümet vetriner hekimine haber verir…Kendisinin hayvan muayene etmesi gibi bir görevi yoktur..
Görevi yayım çalışması yapmak yani bulunduğu bölgenin çiftçilerini hayvancılık yönünde eğitmek (toplantı , ziyaret vs ) , onların istatistiklerini tutmak gibi …
Eğer ilçe müdürlüğü isterse de bölgesinin şap aşaılamasını ve küpe takılma faaliyetlerini de yapabilir …
10 Mart 2010: 12:04 #93218Murat KUTAY
ÜyeÇalışma saatleride normal 657 ye tabi memurlar la aynıdır…
Yani sabah 8 akşam 5 çalışma saatleri ve cumartesi -pazar ile resmi tatilde izinlidir…
İlk yıl izni yoktur..Daha sonraki yıllar için yıllık 20 gün izni vardır…
10 Mart 2010: 18:20 #93240tuff
ÜyeŞİMDİ MURAT BEY AÇIKLAMALARINIZ İÇİN ÖNCE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YANLIZ KAFAMA SÖYLEDİKLERİNİZ ARASINDAN GELECEĞI YOKTUR KELİMESİ TAKILDI. BUNU BİRAZDAHA AÇARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. AYRICA HİÇBİR ŞEKİLDE TAİN HAKKI YOKMU? YANİ İLERDE KADROYA GEÇEBİLİRSEK BİLE TAİN GÖREMEYECEKMİYİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…
10 Mart 2010: 20:56 #93256Murat KUTAY
ÜyeDostum Targel bir projedir…personelin kadroya geçmesi projenin sonunun gelmesine neden olur…
Hükümetin köylere mühendis ve veteriner gönderiyoruz diye seçim çalışmasının yaptığı bir ortamda kadroya şu zaman geçilir demek zordur…Bu nedenle karar verirken iyi düşünmenizi ve yazacağınız yerleri iyi analiz etmenizi tavsiye ederim…
Proje başlayalı 3 yıl bitti ama kadro konusunda çok sert söylemler var tarım bakanlığından..Kadro konusunda hiç bir çalışmanın olmadığı sık sık bakanlıkça söyleniyor…
Onun için “şimdilik yazıyım neresi olursa daha sonra kadroya geçerim” gibi düşünmek bu proje için karanlık demek istedim…Çünkü proje kapsamında çalışan doktorun olmadığı köylerde ailesiyle ikamet etmek zorunda kalan, eşleriyle ayrı bir çok arkadaşımız var..
24 Mart 2011: 15:09 #98773sahaf
Üyeben anladım ki; targelle olmaz ancak şu olsa ikamet mecburiyeti olmasa ve döner sermayeden ppay alsa belki
ama 1800 tl için değmez16 Ağustos 2011: 08:06 #38902vet_45
Üyemerhaba ben yeni mezununum ve şu an kpsss hazırlıklarına başlamak üzereyim fakat kafamda bazı soru işaretleri var bu konular hakkında bana yardımcı oluranız çok sevineceğim; bu enstitü veteriner hekimliği ve il veya ilçe tarım da çalışan veteriner hekimler arasında ne gibi farklar var,(enstitü atamalarında dil puanı istediklerin biliyorum fakat sonra çalışma koşullarında ki farklar?) iksinin avantajları ve dezavantajları neler bu konular hakıında bilgi edinmek istitorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum kısacası enstitü veterinerliği hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler….
16 Ağustos 2011: 08:29 #38904Murat KUTAY
Üyevet_45 wrote:merhaba ben yeni mezununum ve şu an kpsss hazırlıklarına başlamak üzereyim fakat kafamda bazı soru işaretleri var bu konular hakkında bana yardımcı oluranız çok sevineceğim; bu enstitü veteriner hekimliği ve il veya ilçe tarım da çalışan veteriner hekimler arasında ne gibi farklar var,(enstitü atamalarında dil puanı istediklerin biliyorum fakat sonra çalışma koşullarında ki farklar?) iksinin avantajları ve dezavantajları neler bu konular hakıında bilgi edinmek istitorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum kısacası enstitü veterinerliği hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler….-Entitülerde görevin bellidir…Mesela mikrobiyoloji de sorumlusunuzdur..sadece o görevi yaparsınız..ilçe tarımda ne iş olsa yapmak zorundasındır..Gökte uçan kuşla ( kuş gribi mesela ) denizdeki balığa kadar yerle gök arası tüm hayvanlar senden sorumludur ilçede ..Ayrıca müdürün ve kayamakamın verdiği tüm görevleride yapmak zorundasındır..
-Enstitüde :En kötü çalışma yeriniz il merkezidir…İlçede :Ama sözleşmeli atanırsanız mesela türkiye nin en uçra köyüne de atanabilirsiniz..İl merkezinde çalışabilmeniz için en az 15 yılınız geçmesi lazımdır bakanlıkta..
-Enstitü de :En güzeli muhatap olduğunuz ortamdakilerin hepsi doktorasını yapmış ünv. mezunu insanlardır..İlçe de ise : her türlü insanla karşılaşırsınız..en cahilinden en okumuşuna kadar..hayvandan çok insanla uğraşmak zorunda kalırsınız çoğu zaman ..
-Enstitüde :Olanakları iyidir..döner sermaye ,Servis, yemek ….ilçe tarımların ise : çoğunun kendi binası yoktur kayamakamlık binalarında bulunurlar..lojman falan sıkıntıdır..kaldı ki sözleşmeli girersen lojmanlardan da yararlandırmazlar…vs
vs
16 Ağustos 2011: 08:50 #38905Mehmet AKIN
Üye3-4 aya 2500 e yakın sözlesmeli targel personeli alınacagı rivayetleri dogrumudur?
Targel ile atama yapıldıktan sonra seneye tekrar kpss ye giren arkadaslar baska yerlere kpss puanıyla geçebiliyorlarmı ? Diğer sözlesmeli birimler ve kadrolu yerler de dahil.Biraz ortalıgı kızıstırayım konu sönük kalmış
16 Ağustos 2011: 11:15 #38907Murat KUTAY
ÜyeÖyle bir söylenti var sene sonunda veya başına doğru 2500 lük alımın söylentileri dolaşıyor..ama net değil tabi .. yarın bile çıkabilir..yada belediye seçimlerinden önce çıkbilirler alıma..bakanlık öyle planlı çalışan bir bakanlık değil..
bir personel sözleşmeliyi kazanırsa diğer bir sözleşmeli alıma başvuramaz..başvurabilmesi için 3 istisna grubu var (porejede çalışmak vs..) bunun dışındakiler istifa edip 1 yıl bekledikten sonra tekrar bir sözleşmeli alıma başvurabilirler..
sözleşmeli personel sonraki kadrolu alımlara başvurabilir, bunda bir sıkıntı yok …
16 Ağustos 2011: 22:49 #41893vet_45
ÜyeMurat KUTAY wrote:vet_45 wrote:merhaba ben yeni mezununum ve şu an kpsss hazırlıklarına başlamak üzereyim fakat kafamda bazı soru işaretleri var bu konular hakkında bana yardımcı oluranız çok sevineceğim; bu enstitü veteriner hekimliği ve il veya ilçe tarım da çalışan veteriner hekimler arasında ne gibi farklar var,(enstitü atamalarında dil puanı istediklerin biliyorum fakat sonra çalışma koşullarında ki farklar?) iksinin avantajları ve dezavantajları neler bu konular hakıında bilgi edinmek istitorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum kısacası enstitü veterinerliği hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler….-Entitülerde görevin bellidir…Mesela mikrobiyoloji de sorumlusunuzdur..sadece o görevi yaparsınız..ilçe tarımda ne iş olsa yapmak zorundasındır..Gökte uçan kuşla ( kuş gribi mesela ) denizdeki balığa kadar yerle gök arası tüm hayvanlar senden sorumludur ilçede ..Ayrıca müdürün ve kayamakamın verdiği tüm görevleride yapmak zorundasındır..
-Enstitüde :En kötü çalışma yeriniz il merkezidir…İlçede :Ama sözleşmeli atanırsanız mesela türkiye nin en uçra köyüne de atanabilirsiniz..İl merkezinde çalışabilmeniz için en az 15 yılınız geçmesi lazımdır bakanlıkta..
-Enstitü de :En güzeli muhatap olduğunuz ortamdakilerin hepsi doktorasını yapmış ünv. mezunu insanlardır..İlçe de ise : her türlü insanla karşılaşırsınız..en cahilinden en okumuşuna kadar..hayvandan çok insanla uğraşmak zorunda kalırsınız çoğu zaman ..
-Enstitüde :Olanakları iyidir..döner sermaye ,Servis, yemek ….ilçe tarımların ise : çoğunun kendi binası yoktur kayamakamlık binalarında bulunurlar..lojman falan sıkıntıdır..kaldı ki sözleşmeli girersen lojmanlardan da yararlandırmazlar…vs
vs
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. peki maaşlar konusunda bilginiz var mı dönersiz aşağı yukarı aynı maaşlar alınıyor sanırım, döner ne kadar fark ettiriyor maaşı.
Dısarıdan doktoramı tamamlasam bu bana enstitüde ne kazandırır gerek mevki gerek ekonomik olarak bir avantaj getirir mi?16 Ağustos 2011: 23:27 #38911Murat KUTAY
Üyevet_45 wrote:Murat KUTAY wrote:vet_45 wrote:merhaba ben yeni mezununum ve şu an kpsss hazırlıklarına başlamak üzereyim fakat kafamda bazı soru işaretleri var bu konular hakkında bana yardımcı oluranız çok sevineceğim; bu enstitü veteriner hekimliği ve il veya ilçe tarım da çalışan veteriner hekimler arasında ne gibi farklar var,(enstitü atamalarında dil puanı istediklerin biliyorum fakat sonra çalışma koşullarında ki farklar?) iksinin avantajları ve dezavantajları neler bu konular hakıında bilgi edinmek istitorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum kısacası enstitü veterinerliği hakkında biraz bilgi sahibi olmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler….-Entitülerde görevin bellidir…Mesela mikrobiyoloji de sorumlusunuzdur..sadece o görevi yaparsınız..ilçe tarımda ne iş olsa yapmak zorundasındır..Gökte uçan kuşla ( kuş gribi mesela ) denizdeki balığa kadar yerle gök arası tüm hayvanlar senden sorumludur ilçede ..Ayrıca müdürün ve kayamakamın verdiği tüm görevleride yapmak zorundasındır..
-Enstitüde :En kötü çalışma yeriniz il merkezidir…İlçede :Ama sözleşmeli atanırsanız mesela türkiye nin en uçra köyüne de atanabilirsiniz..İl merkezinde çalışabilmeniz için en az 15 yılınız geçmesi lazımdır bakanlıkta..
-Enstitü de :En güzeli muhatap olduğunuz ortamdakilerin hepsi doktorasını yapmış ünv. mezunu insanlardır..İlçe de ise : her türlü insanla karşılaşırsınız..en cahilinden en okumuşuna kadar..hayvandan çok insanla uğraşmak zorunda kalırsınız çoğu zaman ..
-Enstitüde :Olanakları iyidir..döner sermaye ,Servis, yemek ….ilçe tarımların ise : çoğunun kendi binası yoktur kayamakamlık binalarında bulunurlar..lojman falan sıkıntıdır..kaldı ki sözleşmeli girersen lojmanlardan da yararlandırmazlar…vs
vs
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. peki maaşlar konusunda bilginiz var mı dönersiz aşağı yukarı aynı maaşlar alınıyor sanırım, döner ne kadar fark ettiriyor maaşı.
Dısarıdan doktoramı tamamlasam bu bana enstitüde ne kazandırır gerek mevki gerek ekonomik olarak bir avantaj getirir mi?enstitüde çalışmadığım için tam bir şey söylemem doğru olmaz..facebook ta Yusuf ziya kaplan ismini eklersen sana enstitüler konusunda yardımcı olacaktır..sınıf arkadaşım ve samsun enstitüde çalışıyor…
maaşlar herkezin normalde aynıdır ..ama çalıştığı il. çocuk ,eşin çalışması ,derecesi,kademesi, yabancı dil tazminatı gibi faktörler maaşlarda değişmeye neden oluyor…Yani en düşük alan veteriner hekim kamuda 2.200 civarında alıyor..3000 e kadar çıkıyor ..
Döner sermayeler ise çalışan kuruma göre değişiyor..illerde genellikle senelik 1.000-1500 arası alınırken araştırma enstitülerinde 14.000-15.000 e kadar çıkıyor..
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.