1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Duyurular ve Etkinlikler
  4. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi 6-8 Eylül'de
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
    dostvet
    Üye

Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi 6-8 Eylül’de Yapılacak

İki Yılda Bir Düzenlenen Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi’nin İkincisinin Uluslararası Katılımlı Olarak 6-8 Eylül Tarihleri Arasında Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Kongre ve Kültür Merkezi’nde Yapılacağı Bildirildi.

Kongre hazırlıklarını OMÜ Veteriner Fakültesi Farmakoloji-Toksikoloji Anabilim Dalı, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği ile OMÜ öğretim üyelerinden oluşan düzenleme komitesi yürütürken, Düzenleme Kurulu Başkanı OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, bu büyük organizasyona Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katılacağını söyledi.

Bu kongrede veteriner farmakoloji ve toksikoloji ile ilgili ve benzer konularda son gelişmeler, araştırmalar ve alınan sonuçların yetkili bilim insanları tarafından sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Kongre boyunca farmakokinetik-toksikokinetik, farmakodinami-toksikodinami, biyoeşdeğerlilik, doping, veteriner homeopati ve alternatif tedavi yaklaşımları, veteriner ilaçlarının ruhsatlandırılması, dağıtımı ve satışı, veteriner ilaçlarında kalite ve piyasa kontrolü, Türkiye’de veteriner ilaç sanayinin

yapısı, istihdam, üretim-tüketim boyutları, Türkiye’de veteriner ilaçlarının etkin madde ve müstahzar çeşitliliği, klinik yapan-ilaç kullanan veteriner hekimin sorumlulukları, çevre kirliliği, hayvansal gıdalarda kalıntılar (ilaç, çevre kirleticisi, mikotoksinler, mikrobiyal toksinler vb) ve kalıntı kontrolü, tedavi ve ilaçların klinik kullanımı konuları ele alınacak. Ayrıca ‘Hayvansal gıdalarda ilaç kalıntıları ve Türkiye’de kalıntı izleme programının değerlendirilmesi’ konulu konferans da verilecek” dedi.

Düzenlenen oturumların herkese açık ve girişin ücretsiz olacağını dile getiren Aksoy, kongreye Türkiye’deki bütün Veteriner Fakülteleri, Eczacılık Fakültesi, GATA, Su Ürünleri Fakültesi, Fen-Edebiyat (Biyoloji) Fakülteleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı enstitü ve taşra teşkilatından konusunda uzman bilim adamlarının yanında yurtdışından bilim adamlarının katılacağını sözlerine ekledi.

İHA

[size=x-large]bilgilendirmen için çok teşekkürler bu kongreye katılmak isterdim ama geçkaldım biraz:icon9:[/size]

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.