1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Veteriner Hekim Haberleri
  4. UÜ Veteriner Fakültesi 31 yaşında
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
    dilara
    Üye

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nin 31. kuruluş yıldönümü, Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında en çok yayın yapan öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verildi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Oğan, fakültenin kuruluşuyla ilgili konuklara bilgi verdi. Oğan, fakültenin 31 yıl önce ilk olarak Karapınar’daki binada hizmet verdiğini belirterek, “Fakültemiz 14 Nisan 1978’de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından görevlendirilen 7 öğretim üyesi ile Karapınar’daki geçici tesislerde Türkiye’nin 4. fakültesi, Uludağ Üniversitesi’nin de 4. fakültesi olarak kuruldu. Fakültemiz 1994’te, klinikler ise 2008’de Görükle Kampusu’na taşındı. Kuruluşunda 50 olan kontenjanımız son yıllarda 120’ye çıkarıldı. Fakültemizden bu güne kadar 203 kız, 1604 erkek olmak üzere toplam 2107 kişi mezun oldu.

Halen 703 öğrenci eğitim görmektedir” diye konuştu. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz de, Veteriner Fakültesi’nin önemli çalışmalar yürüttüğünü, rektörlük olarak fakülteye her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından 2008’de en çok yayın yapan öğretim görevlilerine teşekkür belgeleri verildi. Törenin ardından “Küresel Krizin Türkiye Hayvancılığı’na Yansımaları” konulu panel düzenlendi.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.