1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. Yoğurt İçin Meclis araştırması
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #21339
    dilara
    Üye

    [size=medium]“Türk Gıda Kodeksi-Fermente Süt Ürünleri Tebliği” değişikliğinin yeniden düzenlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

    CHP milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşlarınca sunulan önergede, 2001 tarihli “Türk Gıda Kodeksi-Fermente Süt Ürünleri Tebliği”nde, yoğurt yapılacak sütte protein oranının en az yüzde 4, yağsız katı madde oranının en az yüzde 12, ayranda ise protein oranının en az yüzde 2.8, katı madde oranının da yüzde 6 olacağının belirtildiği kaydedildi.
    16 Şubat 2009 tarihli yeni tebliğe göre ise yoğurt yapılacak sütte, protein oranının yüzde 3’e, ayranda yüzde 2’ye indirildiği; yoğurtta yüzde 12, ayran da ise yüzde 6 olan katı madde oranına ilişkin hiçbir ölçütün belirlenmediği ifade edildi.

    Önergede, hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan amino asitlerin, çocukların zihinsel gelişimi ile hücre ve dokuların oluşumunda önemli etkiye sahip olduğuna dikkat çekildi.
    [/size]

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.