Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
- 28 Aralık 2011: 20:24 yanıtla: Veteriner Hekim olmak? Yurtdışı master, Mezun olduktan sonra? #102084bilgin1490Üye
merhaba açtığın konuyu not araştırmak için girdiğimde gördüm ve bütün yorumları tek tek okudum
bazı yorumlarda birkaç yanlış olduğunu farkettim :S (şöyleki arkadaşlar ank. veya uludağ üni. büyük baş a pek önem vermediğinden bahsetmişler ki bu tamamen YANLIŞ bir bilgidir.!)genel olarak sorularını cevaplandırmak isterim çünkü anlaşılan sen kafaya koymuşsun veteriner hekimliği (ne yalan söyleyeyim okuması zor ama getirisi ve geleceği büyük bir meslek..)
öncelikle anladığım kadarıyla evcil hayvanlar üzerine yoğunlaşmak istediğini söylemişsin, eğer evcil hayvan düşünüyorsan ist. üni. kesinlikle senin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde, ankara üni. uludağ üni. vb. diğer üniversiteler büyük baş, küçük baş ve kanatlı sektöründe daha iyiler.! ben ankara üni. de okuyorum hala ve sana şunu söylemek isterim; eğer ankara üniversitesine geleceksen çok çalışman gerektiğinin bilincinde ol çünkü ankara üni. genellikle teorik ağırlıklı ders işleyen bir üni. ve geçme notu (cc) 100 üzerinden 70! diğer üniversitelere kıyasla oldukça yüksek bir geçme notu var ve çan benzeri taban puan oynamaları pek yapılmamakta :S ayrıca ben Bursa lıyım normalde ve uludağ üni. nide yakından inceleme fırsatı buldum uludağ üni.nin en büyük artısı hayvan hastanesine sahip olması ve yeşil konumu sebebiyle uygulama alanlarının daha fazla olması! ank. üni.nde uygulama alanı yokmu dersen elbette var şöyleki ankara üni.nin kendine ait eğitim ve araştırma çiftliği var(domuz!,at,keçi,koyun,köpek,tavuk,sığır vb. her hayvan bulunuyor çiftlikte) diğer üniversitler hakkında ayrıntılı bir bilgi sahibi değilim bu yüzden yanıltmak istemem..
diğer bir konuda yani yurt dışında çalışma ve ya yüksek lisans yapma hakkında bilgi verecek olursam, kendi üniversitem yani ankara üni. akredite olmuş bir üniversitedir, yani işlediği dersler tamamen avrupa standartlarına göre belirlenmiştir (ders içeriği ve ders konuları) ve ankara üni.den aldığın diplomayla ekstra(!) hiçbir sınava tabi tutulmadan yurt dışında görev yapabilir veya doktora yapabilirsin!! (akreditasyon konusunda daha ayrıntılı bilgi istiyorsan http://www.veterinary.ankara.edu.tr/docs/AU_Veteriner_Fakultesi_EAEVE_basin_bildirisi.pdf) ayrıca erasmus (yurt dışı öğrenci değişim programı) programı dahilinde pek çok yurt dışı üni.nde eğitim alabilirsin (almanya,avusturya,bulgaristan,çek cumhuriyeti,hollanda,italya,macaristan,polonya,slovakya ve yunanistan). bildiğim kadarıyla yine uludağ üni. de akredite olmuş bir veteriner fakültesine sahip
seçimini iyi yap çünkü bu senin geleceğin olacak umarım yardımcı olmuşumdur eğer kafana takılan herhangi birşey olursa bu konuya cevap yazabilir yada bana özel mesajla ulaşabilirsin.
geleceğin veteriner hekimi olman dileğiylebilgin1490Üyeteşekkürler
bilgin1490Üyeteşekkürler
- YazarYazılar