Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=x-small]yok valla tutmadı:happy:
heyy alttaki sen çok tembelsin:laugh:
[/size]
dilaraKatılımcı
dilaraKatılımcı:bravo: :bravo: :bravo:
dilaraKatılımcı[size=medium]:bravo:Fenerium Mağazalarımıza bir yenisi eklendi:bravo:
Fenerbahçemizin resmi ürünlerini taraftarımız ile buluşturan Fenerium mağazalarımıza bir yenisi daha eklendi. Ankara Cepa Alışveriş Merkezi’nde hizmete giren Fenerium mağazası Ankaralı taraftarlarımızı Fenerium ürünleri ile buluşturmaya devam ediyor.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Oktay Demiray, Hüseyin Fidan, Serkan ÇimenFENERBAHÇE: Volkan, Lugano, R. Carlos, Appiah, Vederson, Aurelio, Semih, Deniz, Edu, Gökhan, Deivid.
Fenerbahçemiz Turkcell Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geliyor.
Karşılaşma sona erdi
90+2 Fenerbahçemiz serbest vuruş kullanıyor. Roberto Carlos’un vuruşu az farkla dışarı gitti.
90′ Üç dakika duraklama oynanıyor.
88′ Fenerbahçemiz tüm hatları ile rakibin üstüne gidiyor.
72′ Fenerbahçemiz topu ağlara gönderdi ancak ofsayt nedeniyle kabul edilmedi.
71′ Kazım’a yapılan hareket Toledo’ya sarı kartı getirdi.
68′ Vederson çıktı kazım oyuna girdi.
62′ Kayserispor 2-1 öne geçti.
58′ Rakibin atağını Lugano durudurdu.
56′ Roberto Carlos’un şutu kalecide kaldı.
54′ Karşılaşma karşılıklı ataklar ile sürüyor.
48′ Karşılaşmanın ikinci yarısı iki takım için de hızlı başladı.
İkinci yarı başladı.
İlk yarı 1-1 sona erdi.
45′ Dört dakika uzatma kararı alındı.
43′ Kayserispor Mehmet Eren’le beraberlik golü attı: 1-1
38′ Volkan, mutlak bir gol pozisyonunu engelledi.
36′ Kayserisporlu Iglesias ambulansla saha dışına çıkartıldı.
35′ Deniz oyundan çıktı Yasin oyuna girdi.
34′ Mehmet Topuz’un Gökhan’a yaptığı faulde Gökhan bir sakatlık geçiriyor.
31′ Kayserispor’un serbest vuruşu Volkan’da kaldı.
28′ Edu, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Fenerbahçemiz 10 kişi kaldı.
24′ Kayserispor’un atağını savunmamız uzaklaştırdı.
23′ Kayserispor taç atışını kullanıyor.
17′ GOOOOLLLLLL GOOOOLLL Fenerbahçemiz Appiah’ın sağ kanattan ortasında Semih’in vuruşu ile 1-0 öne geçti
13′ Fenerbahçemiz rakip yarı sahasında ataklar geliştirmeye çalışıyor. Hakem Roberto Carlos’un hareketinin tehlikeli olduğu gerekçesiyle rakibimize serbest vuruş verdi. Top Volkan’da kaldı.
11′ Edu sarı kart gördü.
8′ Fenerbahçemiz pas organizasyonları ile rakip ceza sahasına doğru ataklar geliştiriyor.
5′ Edu’nun yaptığı pozisyonu hakem faul olarak değerlendirdi. Kayserispor, serbest vuruş kullandı top Volkan’da kaldı.
4′ Kayserispor’un geliştirmeye çalıştığı atağı Edu durdurdu.
2′ Aurelio’nun faulle durdurulmasının ardından Fenerbahçemiz serbest vuruş kullandı.
1′ İlk kale vuruşunu Fenerbahçemiz kullandı.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Bilim adamları ve akademisyenler Fenerbahçe için buluşuyor
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi’nde peşpeşe yaşadığı zaferlerden sonra 100. yılını spor ve bilim kongresiyle kapatmaya hazırlanıyor. 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Fenerbahçe Spor ve Bilim Kongresi’ne; spor yazarları, spor ve bilim adamları, ekonomistler, doktorlar, hukukçular; kısacası bilimle ilgilenen herkes ve arzu eden taraftarlar ücretsiz dinleyici olarak davetli.
Fenerbahçe Spor Kulübü, 100. yılını dünyada bir ilki gerçekleştirip, “spor ve bilim” alanında kongre düzenleyen ilk takım olarak kapatıyor. Kongrede; sporcu sağlığı, spor ve hukuk, ekonomi ilişkisi, sporcu psikolojisi, yerel yönetimler ile spor, sanat ve spor gibi pek çok başlık uzmanlar tarafından ele alınacak. Konuşmacılar arasında kimler yok ki: Yazar Simon Kuper, ekonomist Prof. Szymanski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BJK Onursal Başkanı Süleyman Seba, Spor yazarı Atilla Gökçe, ressam Bedri Baykam, Prof. İlber Ortaylı ve daha onlarca tanınmış isim…
Dileyen bilim adamları, hukuk, ekonomi, psikoloji, sanat fakülteleri öğrencileri, spor yazarları, antrenörler ve konu başlıklarına ilgi duyan herkes üç gün sürecek kongreye davetiye ile ücretsiz olarak dinleyici olabilecek. Resmi delege olmak isteyenler ise 100 YTL karşılığında hem dinleyici olma hakkını kazanacak, hem de katılım sertifikası, 100. yıl forması, kongre çantası ve kongre bildiri CD’si sahibi olacak. Kongre İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Kongreyle ilgili detaylı bilgi ve ücretsiz katılım şartları için http://www.fbsporbilim.org sitesinden detaylı bilgi edinilebilir.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]:icon7:Haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum:icon7:
Oyuncularımızdan Gökçek Vederson, Fenerbahçe Gazetesi’nin son sayısında kendisiyle yapılan röportajda, Türkiye’deki hakemlerle ilgili olarak “Bazen 1 – 2 saniye içerisinde karar vermek zorunda kalıyorlar. Biz nasıl kendi takımımızı cezalandırmamak için hata yapmamak zorundaysak, onlar da aynı şekilde iki takımı kötü etkilememek adına dikkatli olmak zorundalar. Ama işleri çok zor. Fenerbahçe’nin bu konuda, özellikle de penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Örneğin Gaziantepspor’la yaptığımız Fortis Türkiye Kupası maçında, kale çizgisinden içeri giren topumuz gol olarak değer kazanmadı. Oftaş maçımızda da Aurelio’ya yapılan mutlak penaltıyı da vermeyen sanırım yine aynı hakemdi !…” dedi
Gökçek Vederson’un Fenerbahçe Gazetesi’nin son sayısında yayınlanan röportajı şöyle:
Ankaraspor’a ilk geldiğinde Türkiye’yi nasıl buldun? Fenerbahçe’ye gelirken nasıl bir ortam bekliyordun? Her şey düşündüğün gibi oldu mu?
“Ankara’ya ilk geldiğimde bana her şey değişik geldi. Çünkü Brezilya’ dan ilk defa ayrılıyordum. Zamanla alışmaya başladım. Fenerbahçe’ ye gelmeden önce onun çok büyük bir camia ve kulüp olduğunu biliyordum. Ancak Fenerbahçe’ ye geldiğimde düşündüğümden daha büyük bir kulüp olduğunu anladım. Fenerbahçe’nin sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da sözü geçen bir takım olduğunu düşünüyorum.”Bir genç Brezilya’da nasıl futbolcu olur? Kendi kariyerinden yola çıkarak bize bunu anlatabilir misin?
“Futbolculuk Brezilya’daki insanların adeta kanında, genetiğinde var. Bütün çocuklarda futbolcu olma arzusu ile dolular. Bundan dolayı dünyada en fazla profesyonel futbolcunun Brezilya’da oluşu futbolcu ihracatı da asla bir tesadüf değildir…”
R.Carlos’la iyi bir ikili oldunuz. Hem de aynı kanatta oynuyorsunuz. Böyle bir durumu daha önce hayal edebilmiş miydin?
“Samimi söylemem gerekirse ‘bir rüyam gerçek oldu’ diyebilirim. Roberto Carlos benim için bir idoldü. Onunla oynarken birçok şey öğreniyorum. Bana birçok şeyi gösteriyor, hem de tecrübesini benimle paylaşıyor. Böyle bir şans yakaladığım için de ayrıca çok mutluyum.”
Farklı yeteneklerin var. Daha önce defansta oynuyordun. Şimdi hücuma dönük görev yapıyorsun. Bu yeni görevine alışırken zorluk çektin mi?
“Tabiî ki zorluklar oldu. Çünkü geride oynarken rakip kaleye yüzünüz dönük oluyor. Şimdi ise kaleye sırtım dönük oynuyorum. Ancak benim için asıl önemli olan takıma faydalı olma ve kazanma arzusudur. Ben bu arzuya sahibim. Bu da işimi kolaylaştırıyor.”
Türkiye’de forvet oynamak mı zor defans oynamak mı?
“Her pozisyonun kendine göre zorlukları var. Ofans oyuncusu kaleye sırtı dönük oynayıp, defans oyuncularını etkisiz hale getirip dönüp gol atmak zorunda. En azından da topu kaybetmeden arkadaşlarının gelmesine yetecek sürede oyalanabilmesi lazım…
Defans oyuncusu ise öncelikle kalesini korumak zorunda. Ofansa yardım ikincil görevi.. Aslında her ikisi de zor ve sorumluluğu yüksek pozisyonlar.
Kendi defansif özelliklerimi ve sert şutlarımı beğeniyorum. Ayrıca bizim takımda Edu ve Lugano da çok iyi defans oyuncuları.”Hobilerin var mı? Ayrıca çok güzel kanarya taklidi yaptığını duyduk. Başka şeyleri taklit etme yeteneğin var mı?
” Bilgisayar,müzik ve eğlence hobilerim. Bir de şakacı tabiatım var. Taklit yapmayı severim. Kuş ve özellikle de kanarya seslerini iyi taklit ettiğimi söylüyorlar. Ayrıca kedi ve hakem düdüğü taklidi de yapabiliyorum. Şaka bir yana, maç içinde yapsam inanın kimse fark edemez !.. “
“Not: Sohbetimiz sırasında ricamız üzerine yaptığı taklitleri, gerçeğinden ayırmak hakikaten zordu…”
Hakem dedin de aklıma geldi. Türkiye’deki hakemlerin maç yönetimlerini nasıl buluyorsun?
“Bazen 1 – 2 saniye içerisinde karar vermek zorunda kalıyorlar. Biz nasıl kendi takımımızı cezalandırmamak için hata yapmamak zorundaysak, onlar da aynı şekilde iki takımı kötü etkilememek adına dikkatli olmak zorundalar. Ama işleri çok zor.
Fenerbahçe’nin bu konuda, özellikle de penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Örneğin Gaziantepspor’la yaptığımız Fortis Türkiye Kupası maçında, kale çizgisinden içeri giren topumuz gol olarak değer kazanmadı. Oftaş maçımızda da Aurelio’ya yapılan mutlak penaltıyı da vermeyen sanırım yine aynı hakemdi !…”Gaziantep maçında, sayılmayan golün nedeniyle, sonradan hakemin senden özür dilediği doğru mu?
“Hayır, böyle bir şey olmadı… Gaziantepspor maçının hakemi bana böyle bir söylemde bulunmadı. Ancak Kasımpaşaspor maçında böyle bir olay gerçekleşti. Maçta bana çok ağır bir faul yapıldı. Ancak sanırım hakem topa baktığı için bu faulü görmedi. Ama maç sonrası yanıma gelip ‘kusura bakma, sana yapılan faulü görmedim’ dedi.”
Efsane futbolcu ve Teknik direktörümüz Zico hakkında neler söylemek istersin?
“Futbol hayatında hem Brezilya için hem dünya için büyük bir yetenekti .O bir dünya yıldızıydı. Şu an için teknik direktörüm olarak onu baba gibi görüyorum. Fenerbahçe’ye gelmemde onun çok büyük bir payı var. Roberto Carlos’la aynı takımda oynamakla rüyalarım nasıl gerçek olduysa, Zico’nun yönettiği bir takımda oynamak da rüyalarımın bir başka safhasıydı…”
Takımın ağırlığını Brezilyalı oyuncular oluşturuyor. Bu durum takıma nasıl bir avantaj sağlıyor?
“Özellikle sahada Brezilyalı oyuncuların alışık olduğu, topa sahip olma yüzdesine dayanan, pas yapan, bir futbol tarzı var. Bu nedenle takım içi uyum ve dil konusunda sorun yaşamıyoruz.Ancak bütün bu söylediklerim Brezilyalı olmayan diğer oyuncularımızla anlaşamadığımız anlamına gelmiyor tabiî ki.”
Son terör olayları ve halkımızın bu olaylara verdiği tepkiler konusunda ne düşünüyorsun?
“Ben de bu olayları üzülerek takip ediyorum. Bu terör ve savaş durumu çok alışık olduğum bir şey değil. Ben çok barışçıl bir insanım. Ama ne yazık ki dünyamızda hala böyle olaylar yaşanıyor. Umuyorum ki bunlar en kısa zamanda son bulur. Zira duyduğum ve bildiğim kadarı ile Türk milleti barışçıl bir ulus. Ve ben de bir vatandaş olarak her şeyin en iyisine layık olduklarını düşünüyorum..”
İleriye dönük hedeflerin neler?
“Öncelikle Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkartabilmek ve Türkiye Şampiyonu yapabilmek.
Sanırım 2-0 kazandığımız PSV maçından sonra gruptan çıkmak adına çok önemli bir avantaj sağladık. iki maçımız var. Alacağımız 2 puanla bizi hedefimize götürecektir. Aynı zamanda Milli takımla da Avrupa Kupası’nda mücadele etmek istiyorum.”Sevdiğin yemekler neler? Hangi sanatçıları beğeniyorsun?
“Döner, kebap, köfte, kuru fasulye, baklava, sütlaç ve çorbalarınızı çok seviyorum.
Ailemle birlikteyken genel olarak Brezilya müzikleri dinliyorum. Ancak yalnızken Serdar Ortaç ve Demet Akalın’ı dinlemekten hoşlanıyorum…”
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]doğum günün kutlu olsun:flowers:[/size]
dilaraKatılımcı:bravo:süperr valla:bravo:
dilaraKatılımcı[size=medium]İspanya’nın güneyindeki Sevilla kentinde düzenlenen Avrupa Film Festivali’nde, ”Yumurta” ve ”Yaşamın Kıyısında” adlı Türk filmlerine ödül verildi.
Festival kapsamında Sevilla Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerindenoluşan bir jüri tarafından verilen Eurimages Ödülü’ne, yönetmenliğini Semih Kaptanoğlu’nun yaptığı “Yumurta” filmi layık görüldü.
Sinema eleştirmenlerinin oylarıyla belirlenen “Kritik Ödül” ise yönetmen Fatih Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” adlı filmine verildi.
Festivalde 60 bin euro ödüllü “Altın Rüzgargülü”, yönetmen Ken Loach’ın “It’s a free world” adlı filminin oldu.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]Yönetmen Semih Kaplanoğlu, ”Yumurta” isimli filmiyle Bangkok World Film Festivali’nde ”En İyi Yönetmen” ödülünü aldı.
44’üncü Antalya Film Festivali’nden 6 ödülle dönen “Yumurta”, bu yıl 5’incisi düzenlenen Bangkok World Film Festivali’nde Dünya Sineması bölümünde yarıştı.
Festivalde, “Yumurta”, yönetmeni Semih Kaplanoğlu’na “En İyi Yönetmen” ödülünü getirdi.
Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun, senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı “Yusuf Üçlemesi”nin son filmi “Yumurta”nın başrollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy üstlendi.
Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Karabacak’ın da rol aldığı filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen Şair Yusuf’un yaşadıkları anlatılıyor.
Her yarışmadan ödülle döndü
Katıldığı her uluslararası yarışmadan ödülle dönen “Yumurta”, 44’üncü Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi Film”, oyuncu Saadet Işıl Aksoy “Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü”, Semih Kaptanoğlu ve Orçun Köksal “En İyi Senaryo”, sanat yönetmeni Naz Erayda “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “En İyi Kostüm”, Özgür Eken de “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerine değer görüldü.
14’üncü Valdivia Uluslararası Film Festivali’ne de katılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu “En İyi Yönetmen”, Saadet Işıl Aksoy da “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık bulundu.
13’üncü Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen filmin oyuncularından Saadet Işıl Aksoy, yine “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.
[/size]
dilaraKatılımcı
dilaraKatılımcı[size=medium]Oksijenli solunumun karşılaştırılması
A-Fotosenteze özgü özellikler
1-Klorofile ihtiyaç duyulması
2-Işıkta gerçekleşmesi
3-Organik madde sentezlenmesi
4-CO2 ve H2O tüketilmesi
5-Ağırlık artışı olması
6-Endotermik olması
7-Işık enerjisini ATP ve Kimyasal bağ enerjisine çevirmesiB-Oksijenli solunuma özgü özellikler
1- Oksijenli solunum enzimlerine (Mitokondri) ihtiyaç duyması
2- Besin ve O2 nin tüketilmesi
3-CO2 ve H2O nun açığa çıkması
4-Ağırlık azalması olması
5-Ekzotermik olması
6-Kimyasal bağ enerjisini ATP enerjisi haline çevirmesiC-Fotosentez ve O2 li solunumun ortak özellikleri
1-Enzim kullanılması
2- e.t.s kullanılması
a-Solunumda: NAD-FAD-sitokrom
b-Fotosentezde:NADP-ferrodoksin-plastokinon-sitokrom
3-Isının açığa çıkması
4-ATP üretilmesi
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Solunum hızına etki eden faktörler:
1- Isı 2 – O2 yoğunluğu 3- PH 4 -CO2 miktarı 5-Ket vurucular (Zehirler) 6 – Uyaranlar.Solunum hızı: Bitkilerde ; farklı organ ve dokularda solunum hızları farklıdır. Bitkisel organlarda solunum hızı şu şekilde sıralanır: Yaprak – Kök – Gövde. Doku olarak en hızlı solunum kambiyumda görülür.
Bitkilerde solunum hızını artıran faktörler.
1-Köklenme
2-Yaralanma
3-Tohum ıslanması
4-TomurcuklanmaOksijenli ve oksijensiz solunumun ortak özellikleri:
1-Glikoliz evresi ile başlamaları
2-Glikozun aktivasyonu için ATP kullanılması
3-Reaksiyonlar sonunda ATP sentezlenmesi
4-Isının açığa cıkması
5-CO2 nin açığa çıkması (Laktik asit fermantasyonu hariç)
6-Substrat düzeyde fosforilasyonun gerçekleşmesi
7-Enzim kullanılırOksijenli solunumu Oksijensiz solunumdan ayıran farklar:
1- O2 kullanılması
2- H2O nun açığa çıkması
3- e.t.s nin görev alması
4- Oksidatif fosforilasyonun gerçekleşmesi
5- Glikozun CO2 ve H2O ya kadar parçalanması
6-Yüksek ATP üretimi (Bir glikozdan 38 ATP)
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Glikoz:
Oksijensiz solunumdaki glikolizle aynı temel özellikler gösterir.
Kreps döngüsü:
1-Eukaryotlarda mitokondride , prokaryotlarda sitoplazmada mesezom denen zar kıvrımlarında gerçekleşir
2-Pirüvatla başlar
3-Mitokondriye geçen her piruvata karşılık 3 CO2 , (substrat düzeyde) 1 ATP, 1 FADH2 ve 4 NADH2 oluşur.
4-Enzimatik reaksiyonlardır
5-Isı,PH,aktivatör ve inhibitörlerden etkilenir.
6-O2 varlığında gerçekleşen reaksiyonlardır.
7-Diğer organik moleküllerin solunum reaksiyonuna katıldığı evredir.Oksidatif fosforilasyon:
1-Mitokondri zarları (Bakterilerde mesezom denen zar kıvrımlarında gerçekleşir
2-Piruvat tan ayrılan H lerin O2 ye aktarımıdır
3-NAD,FAD,CoQ,Sitokromlar ve O2 görev alır
4-NAD+ ile taşınan her 2H çiftine karşılık e.t.s de 3 ATP sentezlenir
5-FAD+ ile taşınan her 2H çiftine karşılık e.t.s de 2 ATP sentezlenir
6-1 Glikozun yıkımından e.t.s üzerinden toplam 34 ATP sentezlenir
7-1 Glikoz için e.t.s de O2 ye aktarılan H lerden 24 H2O üretilir
[/size] - YazarYazılar