Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=medium]Sakırga
Bir tür kenedir.
Kötü koşullarda yaşayan kedilerde yaygındır.
Kolaylıkla geçer.
Deride tünelcikler açarlar.
Kan zehirlenmesine sebep olabilirler.
Eğer kedinizde görürseniz sabun ve su ile kedinizi yıkamalı ve derhal bir veteriner hekimden yardım istemelisiniz.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Kurtçuklar
Mantar bitkisinden geçer. Özellikle çocukları etkiler.
Lezyonlara sebep olur.
Aşırı kaşınma ve kızarıklık yaratır.
İran kedilerinde görülme sıklığı fazladır.
Deride değil kılda yaşar.
Tüy dökülmelerine sebep olur.
Wood Işığı denen bir ışıklı muayene yöntemi ile tespit edilebilir.
İlaçla tedavi şansı vardır.
Ayrıca özel bir banyo da tedavi yöntemleri arasındadır.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Mantarlar
Temelde kulakları ve deriyi etkiler.
En çok sonbaharda rastlanır.
Tüylerin az olduğu ayak kısımlarından bulaşır.
Kasıklarda, ağız ve burun bölgesinde de görülür.
Kavuniçi renkli olanları gözle fark edilir.
Kediler tırnakları ve dişleri ile şiddetle bu bölgeleri kaşırlar.
Kaşımadan dolayı yaralar oluşabilir.
Bulaşıcıdır. Özellikle kulak mantarları.
Kulak mantarları kedilerin kulağını düzleştirecek kadar etkili olabilir.
Kepek şeklindeki mantarlar nadir görülür.
Aşırı kepeklenme var ise mantara işarettir.
Aşırı kepeklenmeye sebep olan mantarlar genelde vahşi tavşanlarda görülür.
İnsanları da etkiler.
İkincil hastalıklara da sebep olabilir.
Antibiyotik tedavisi gereklidir.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Bitler
Genellikle kedilerde nadir görülür.
Ama kötü koşullar veya yaşlılıkta görülme ihtimali olabilir.
Kaşıntıya sebep olur.
Çıplak vücutta kolaylıkla fark edilirler.
Yumurtaları ya da sirkeleri kıllın üçte birine yapışmış şekilde görülür.
Anti-paraziter ilaçlarla kolaylıkla uzaklaştırılır.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Keneler
Pireler gibi kan emerek beslenirler.
Pirelerden farklı olarak sürekli olarak kedi ile birlikte yaşarlar.
Genellikle kırsal alanda görülmekle birlikte kentsel alanlarda da rastlanır.
Keneler başını kedinizin derisine batırarak sabit kalırlar.
Bazen kayısı çekirdeği büyüklüğüne varmış olanlarına da rastlanır.
Kedinizin sağlığını zayıflatır ve bağışıklık sistemini güçsüzleştirir.
Çıkarılması için veteriner hekim yardımı gerekir.
Başı kopmadan çıkarılmalıdır.
Çıkarılması için alkol ile yumuşatılır ve cımbız ile çekilir.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Pireler
Ciddi kaşınmaya sebep olur.
Özellikle ense bölümü ve bel kemiği üzeri kaşınır.
Kaşıma şiddetli olursa kedinizin cildinde tırnak çizikleri oluşabilir.
Pireler kedilerde alerjik etkiler yaratabilirler.
Kürkün içine saklandıkları için kolaylıkla görülemezler.
Eğer görülebilir halde iseler sayıları ciddi adete ulaşmıştır.
Genellikle pireler 2 aydan altı aya kadar yaşarlar.
Larvalar bırakarak soylarını devam ettirirler.
Yavru kedilere annelerinden geçebilir.
Anti-paraziter ilaçlarla (toz, sprey damla) önlenebilir.
Uzun süreli anti-paraziter damlalar daha etkindir.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]İlk yardım çantasını güneşten uzak ve serin bir yerde saklamalısınız. Uzun süre açılmadan dursa bile ilk yardım çantasında yer alan göz damlası, sterilizasyon losyonu, yara/yanık kremi gibi kimyevi içeriğe sahip tıbbi malzemelerin son kullanma tarihinin geçip geçmediğini ara ara kontrol etmelisiniz. Malzemelerden birini ya da bir kaçını kullanmanız halinde yerine yenisini koymayı ihmal etmeyin.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]Pet ilk yardım çantasında yer alması gerekenler elemanlar nelerdir..?
Veterinerinizin Telefonu :
Veterinerinizin gündüz ve gece ulaşabileceğiniz telefon numaraları mutlaka yazılı olarak tutulmalıdır.Kedinizin Kimlik&Sağlık Karnesi :
Kedinizin sadece kişisel özelliklerinin değil, sağlık kontrollerinin de yazılı olduğu karne, kedinizin sağlık kontrolü açısından veterinerinize yardımcı olacaktır. (Kedinizle ilgili olarak kullandığınız ilaçları, karşılaştığı rahatsızlıkları da bu karnenin “notlar bölümüne” düzenli olarak kaydedin. Kedinize acil müdahale gerekmesi halinde bu türden bilgiler veterinerin müdahalesi için yol gösterici olacaktır.)Tıbbi malzemeler :
2 paket gazlı bez
Flaster (yapıştırma amaçlı)
Steril yara bandı
Pamuk
2 adet şırınga (biri iğnesiz olacak, ağızdan sıvı ilaç vermek için)
Cımbız
Küçük makas
Tırnak makası
Reçetesiz satılan standart göz damlası
Antibiyotikli sterilizasyon losyon (Betadine gibi)
Isopropil alkol
Rektal termometre
Yakalık (Elizabeth yakası)
4 adet kulak temizleme çubuğu
Küçük bir kap
Yara/yanık kremi (yanıklar için)
1 çift operasyon eldiveni / Plastik eldiven
Büyüteç (batma ve yaralanmalarda detayın görülebilmesi için)
1 büyük havlu
Buz bloku (kullanıma hazır olacak şekilde buzdolabında saklayın.)
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]:whistling:yorum yokkk:whistling:
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]çok teşekkürler texas38:flowers::flowers:[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]“Küsmek gibi bir lüksümüz yok”
Oyuncularımızdan Yasin Çakmak, zaman zaman kadroda yer alamamasının kendisini olumsuz etkilemediğini belirterek, Fenerbahçe’nin bir futbolcusu olarak küsmek gibi bir lükslerinin olmadığını söyledi. Yasin Çakmak, kendisinin profesyonel olduğunu, tüm takım arkadaşlarının da aynı durum ve bilinçte bulunduğunu, sorumluluk verildiğinde onun gereğini en iyi şekilde yerine getirmenin görevleri olduğunu vurguladı.
Samandıra’daki antrenman öncesi FB TV’nin sorularını cevaplandıran Yasin Çakmak, geride kalan Beşiktaş ve önümüzdeki PSV maçını değerlendirerek, “Zaten Beşiktaş maçından önce bir çıkış yakalamıştık. Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılmamız beklenen bir şeydi. Sonucun böyle olacağını biliyorduk. Bu çıkışımız sürecek. PSV maçı da düşündüğümüz gibi olacak. Şimdiden çok iyi motive olduk. Bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çarşamba günü Fenerbahçe camiasını mutlu edecek bir sonuçla sahadan ayrılacağız” dedi.
Yasin Çakmak, bazı maçların kadrosunda yer almasına rağmen, bazı maçlar da yedek soyunmasıyla ilgili olarak da, “Bizim küsmek gibi bir lüksümüz yok. Profesyoneliz. Fenerbahçe’deki tüm oyuncuların durum ve bilinci bu şekilde. Sorumluluk verildiği zaman, onun gereğini en iyi şekilde yerine getirmek zaten hepimizin görevi. Zaten Fenerbahçe’nin geniş bir kadrosu var. Hepimize sıra geliyor” dedi.
Taraftarımıza da seslenen Yasin Çakmak, “Fenerbahçe seyircisi çok etkili. Sahada yorgun olduğumuz anlarda bile, verdikleri destekle insanın tüm yorgunluğunu alıyor ve dinamizm veriyorlar. PSV maçında bundan daha fazlasını taraftarlarımızdan bekliyoruz. Çünkü bu çok önemli ve farklı bir maç. Buradan alacağımız bir galibiyet bizi çok önemli yerlere getirecek. Taraftarımız maçta sabırlı olsun. Ne olursa olsun, hangi sonuç olursa olsun taraftarımız sabırlı olmalı. 90 dakika bu sabrı göstermeli ve desteğini bizden hiç çekmemeli. Böyle olursa sevinen taraf biz oluruz” diye konuştu.
Yasin Çakmak, teknik direktörü Koeman’ın PSV’nin başından ayrılmasıyla ilgili bir soruyu da, “Bu tip şeyler denenmiş şeyler. Hoca değişikliği ve yeni kan, her zaman her takımı daha fazla motive eder. Biz bu durumu bilerek buna göre mücadele edeceğiz” diye cevaplandırdı.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Zico’dan PSV maçı motivasyonu:flowers:
Fenerbahçemiz PSV maçının hazırlıklarına bugün basına kapalı olarak yaptığı idman ile devam etti. Teknik direktörümüz Zico, yoğun yağış altında idman öncesinde takımımızla bir toplantı yaptı. PSV maçının önemine değinen teknik direktörümüz Beşiktaş maçının da artık geçmişte kaldığını ifade etti.
Teknik direktörümüz toplantı sonrasında FBTV’de Fatih Demirkol’un sorularını yanıtladı. Zico, antrenman öncesinde takımımızla yaptığı toplantıyı şöyle anlattı: “Antrenmandan önce aldıkları galibiyet nedeniyle oyuncularımızı tebrik ettim, onlara zirveye biraz daha yaklaştığımızı söyledim. Ayrıca çarşamba günkü maçın önemini anlattım. Bugün yağmur yağıyor, çarşamba günü de yağmur yağarsa sahada olacağız, hava durumunun bizim performansımıza etkisi yok.”Zico, Beşiktaş galibiyetinin geride kaldığını ifade etti ve şunları söyledi: “Beşiktaş maçında aldığımız galibiyetin sevinci bizim için dün sona erdi. Artık çalışma ve PSV maçına yoğunlaşma zamanı. Biz çarşamba günkü maça hazır olmalıyız.”
Zico, PSV maçında bazı oyuncularımızın sahada olmaması ile ilgili olarak “Her zaman için tüm güçlerinde sahada olmanız en güzeli ama bu imkanınız yoksa Fenerbahçe’nin tüm futbolcuları sahada takımlarını en iyi şekilde temsil edebilecek güçtedir” diye konuştu.
Teknik direktörümüz Zico, taraftarlarımıza da şöyle seslendi: “Futbolcularımıza taraftarımız destek olsun. Çünkü onların desteği olunca oyuncularımız çok başarılı sonuçlar elde ediyor.”
Basına kapalı olarak yapılan idmanda takımımız taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Isınma ve koordinasyon çalışmasının ardından takımımız hücum ve forvet oyuncuları iki ayrı gruba ayrılarak teknik bir çalışma gerçekleştirdi. Kezman ve Gürhan’ın katılmadığı idmanda kalecimiz Serdar Kulbilge tesislerde çalıştı. Takımımız teknik ve taktik çalışmanın ardından çift kale maç ile çalışmalarını tamamladı.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]“Yanlış anlaşıldım”
Oyuncularımızdan Volkan Demirel, Beşiktaş maçının son dakikalarında sus işareti yapmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Rakip taraftara karşı bir hareket yapmadığını söyleyen Volkan Demirel, sadece rakip seyirciye son dakikadaki pozisyonun gol olmadığını anlatmak istediğini ve yanlış anlaşıldığını söyledi.
Samandıra’daki antrenman öncesi FB TV’ye açıklamalar yapan Volkan Demirel, “Ben kötü bir şey yapmadım. Ben bugüne kadar ne rakip seyircilere, ne de kendi seyircimize bir harekette bulunmadım. Orada sadece rakip seyirciye gol olmadığını anlatmak istedim. Çünkü onlar gol oldu diye seviniyorlardı. Ama yanlış anlaşıldım. Ben bugüne kadar hiçbir seyirci grubuna bir hareket yapmadım” diye konuştu.
PSV maçı için taraftarlarımıza da seslenen Volkan Demirel, “Bu maçta taraftarımıza büyük iş düşüyor. Bu maçı taraftarımızla kazanacağız” diye konuştu.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Hakemler belli oldu
Şampiyonlar Ligi’nde 7 Kasım 2007 Çarşamba akşamı oynanacak Fenerbahçe – PSV Eindhoven karşılaşmasını Lüksemburg Futbol Federasyonu’ndan Alain Hamer yönetecek. Hamer’in yardımcılıklarını Francis Crelo ve Christian Holtgen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Luc Wilmes.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]İLK KEZ 4 FARKLI GALİBİYET ELDE ETTİ
Sivasspor, Kasımpaşa’yı 4-0 yenerek bu sezon ilk kez 4 farklı bir galibiyete imza attı.
Sivasspor, bu sezon Trabzonspor’u hükmen 3-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-1, Gaziantepspor’u 2-0, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’u 1-0, Çaykur Rizespor’u 2-0, Bursaspor’u 3-2, Vestel Manisaspor’u 1-0 mağlup etmişti.
[/size] - YazarYazılar