Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=medium]10’uncu Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında ilk kez gerçekleştirilecek ‘Uykusuz Gece’ etkinliği kapsamında 6 Ekim’de birçok sanat merkezi kapılarını gece geç saatlere kadar açık tutacak.
Fransız Kültür Merkezi ve Paris Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek etkinlik, ilk kez 2002 yılında Paris’te yapıldı.
‘Uykusuz Gece’, daha önce Roma, Madrid, Brüksel, Montreal, Napoli, Şangay, Tel Aviv ve Toronto gibi dünyanın birçok kültür şehrinde gerçekleşti.
Etkinlik kapsamında Antrepo No.3, saat 04.00’e kadar ziyarete açık olacak, saat 22.30’da da müzik grubu DANdadaDAN konser verecek.
Konseri izlemek için bienal bileti yeterli olacak.
‘Uykusuz Gece’ programındaki diğer etkinlikler:
AKM’nin otoparkının duvarında izlenebilecek Gecegezenler video gösterimi saat 20.30’da başlayacak.
Almelek Sanat Galerisi, saat 01.00’e, BM SUMA-Çağdaş Sanat Merkezi saat 20.00’ye, Fransız Kültür Merkezi saat 23.00’e, Gallery Art And Life Cihangir Galerisi saat 24.00’e, Nev Tepebaşı saat 24.00’e kadar açık kalacak.
İstanbul Modern Sanat Müzesi, 24.00’e kadar açık olacak, 18.00-24.00 saatleri arası girişlerden ücret alınmayacak.
Belgesel film gösterimlerinin de olacağı Osmanlı Bankası Müzesi, 24 saat açık kalacak ve girişlerden ücret alınmayacak.
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, saat 01.00’e kadar açık olacak, 19.00-01.00 arası ücret alınmayacak.
The Marmara Pera Art And Life Galerisi, 24 saat boyunca gezilebilecek.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]‘Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım’
Hamdi Alkan’ın ilk yönetmenlik denemesi olan, ilk kez gerçek mahkumlar ile gardiyanların rol aldığı ve yine ilk kez gerçek bir cezaevinin mekan olarak kullanıldığı ‘Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım’ adlı film, Antalya Film Festivali’nde ilk gösterimiyle seyirci karşısına çıkacak.
Bayrampaşa’nın gerçeklerine ve gündelik hayatına tanıklık eden filmde gardiyanlar ile mahkumlara, Vural Çelik, Doğa Rutkay, Tamer Karadağlı, Yasemin Conka ve Okan Tangücü eşlik ediyor.
Real’in ana sponsorluğunda, TÜRSAK ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın işbirliğinde 19-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ‘Özel Gösterimi’ ilklere sahne olacak.
TÜRSAK açıklamasında, Senaryo Yazarları Derneği’nin 2006 yılı Haziranayında Bayrampaşa ve Paşakapısı tutuk evlerinde başlattığı “Hayal Kurmak Serbest Film Atölyesi” projesi kapsamında Adalet ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle çekilen ‘Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım’ adlı filmin senaryosunun, Birol Güven Senaryo Atölyesi yönetiminde çalışan mahkumlar tarafından yazıldığı ve müziklerinin de yine mahkumlar tarafından yapıldığı belirtildi.
Dijitürk’ün sponsorluğunda, yapımcılığını Birol Güven’in üstlendiği filmin afiş fotoğrafını cezaevi tabur komutanı çekti.[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]‘Takva’ üç dalda ödüle aday
Yönetmenliğini Ömer Kızıltan’ın üstlendiği ‘Takva’, ilk kez bu yıl verilecek Asya-Pasifik Sineması Ödülleri ön elemesi sonucunda üç dalda ödüle aday gösterildi.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, CNN International, UNESCO ve Uluslararası Film Yapımcıları Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Asya Pasifik Sinema Ödülleri’nin, bu bölgenin en prestijli sinema etkinliği olmaya aday olduğunu açıkladı.
Açıklamada, Türkiye’yi de içeren Asya-Pasifik bölgesinde çekilen filmlerin dünyada bir yılda çekilen tüm filmlerin yaklaşık yarısını oluşturduğuna dikkat çekildi.
2007 Asya Pasifik Sinema Ödülleri ön jürisinin başkanlığını, Uluslararası Chungmuro Film Festivali Direktörü ve Güney Kore Ulusal Sanat Akademisi Sinema-Televizyon Bölümü’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kim Hong-Joon üstleniyor.
24-28 Eylül’de Avustralya’nın Brisbane kentinde yapılan ön elemede, 9 kategoride 5’er aday belirlendi.
Asya Pasifik Sinema Ödülleri, Avustralya’da 13 Kasım’da yapılacak ödül töreniyle sona erecek.
Ön jüri tarafından seçilen adaylar, başkanlığını ünlü Hintli aktris ve yardımsever Shabana Azmi’nin yapacağı uluslararası bir jüri tarafından 9 farklı kategoride ödüllendirilecek.
‘Takva’, ‘En İyi Film’, senaristi Önder Çakar ‘En İyi Senaryo’ ve oyuncularından Erkan Can da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dallarında aday gösterildi.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]F.Bahçeli futbolcular CEBİT Fuarı’ndaki Avea standını ziyaret ettiler.
Beylikdüzü, TÜYAP’ta gerçekleştirilen fuarda, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği futbolcular, forma ve top imzalarken, sarı lacivertli takımın Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Deivid ile platformda görüntülü konuşma yaptı. Daha sonra kalktığı yerde sunucu Defne Joy Foster’ın oturduğunu gören Carlos, sunucunun kucağına oturdu. Bu durumdan yararlanan Defne Joy Foster, tecrübeli futbolcunun arkasından kulak işareti yaptı.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]deniz:happy:
tek kelime ile anlat bakalım yastık..?:icon9:[/size]
dilaraKatılımcı:sleep::mellow::happy::icon9::icon6::laugh::bravo:
dilaraKatılımcı[size=small]ikisi de değil:sleep:en iyisi oturup çalışmakk:flowers:
fotoğraf çekmek mi çektirmek mi ??[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]:bravo:evet tuttu:bravo:
heyy alttaki bugün yemeğe misafiriniz var:w00t:(yoksa da ben gelebilirim:laugh:)[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]ormana düşmüş:sm_cry::sm_cry:
ormana ne olmuş..?[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]kendi ellerimle üç gün önce makarna pişirdim ama arkadaşlarımla değil ailemle yedim:laugh::icon6:
alttaki en son ne zaman bir arkadaşına uyuzz oldun..??:w00t:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]mutlu:icon12:
geçmiş olsun konyalı:flowers::flowers:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]erkek arkadaşımın yeğeni:happy::flowers:
saadet..?:mellow:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]yazık ettin bize..[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]ben de senin için tuttuğun takımın maçına 2 kişilik bilet alırım..hem de en güsel yerden:flowers:
heyy alttaki sen benim için ne yaparsın..??[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]kadüse[/size]
- YazarYazılar