Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=small]ataç[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]tuttu valla…uzun saçlarla baş etmek zor oluyoo:w00t::laugh:
hey alttaki kulağında küpe var ??[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]üst dairemizde oturan kız:flowers:
uğur ??[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]yorgun:mellow::unsure:[/size]
dilaraKatılımcı[size=small][/size]ne yapsam seviyorummm:icon12:
dilaraKatılımcı[size=medium]evet haklısın bende lise hayatımı çok ösledimm:sm_cry::sm_cry:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]TANIMAM SENDEN BAŞKA YAR…[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium] Soru: “Eşim çok içki içiyor, ne yapmalıyım?”
Cevap: “Allah’a dua edin.”Soru: “İçki içen kocama oruçluyken hizmet ediyorum. Benim kocama hizmet etmem ne derece doğru, orucum kabul olur mu?”
Cevap: “Eşinize oruçluyken hizmet etmeniz orucunuzu etkilemez.”Soru: “Eşim beni boşadı, ne yapmalıyım?”
Cevap: “Dini boşanma olup olmadığı yönünde araştırma yapmalısınız.”Soru: “Oruçluyken unutarak yemek yedim, daha sonra hatırladım, fakat yine de yemeye devam ettim. Acaba orucum bozulur mu?”
Cevap: “Evet, bozulur.”Soru: “Makyaj yapmak orucu bozar mı?”
Cevap: “Makyaj sadece deri üzerine temas ettiğinden ve yenilip içilmediğinden orucu bozmaz.”Soru: “Oruçluyken çocuk emzirebilir miyim?”
Cevap: “Evet emzirebilirsiniz.”Soru: “Sabah imsak vaktinden sonra uyandım, yemek yedim ve oruç tutmak için niyet ederek tekrar uyudum. Acaba tutacağım oruç kabul olur mu?”
Cevap: “Hayır, kabul olmaz.”Soru: “Nefes darlığı sorunum var. Kullandığım fıs fıs orucumu bozar mı?”
Cevap: “Bir ilaç içilmediğinden ve sadece hava sıkıldığından oruç bozulmaz.”Soru: “Şeker hastası olduğumdan insülin kullanıyorum, orucum bozulur mu?”
Cevap: “Hayır, bozulmaz.”Soru: “Göz damlası orucu bozar mı?”
Cevap: “Bozmaz.”[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]Şimdiki Zaman Geçmiş Zaman
İstanbul Modern, 6 Eylül’de açılacak olan “Şimdiki Zaman Geçmiş Zaman” başlıklı yeni uluslararası sergisiyle çağdaş sanatı Türkiye’ye tanıtan İstanbul Bienali’nin 20 yıllık geçmişinden bir seçki sunacak.2 Aralık 2007 tarihine dek İstanbul Modern’in alt katında ve dış alanlarında sürecek olan sergide 42 sanatçının 50 yapıtı yer alacak.
Bienalin geçmişteki evrimini belgelediği gibi gelecekteki gelişimini ve olanaklarını da keşfetme fırsatı sunacak olan “Şimdiki Zaman Geçmiş Zaman” sergisinde, geçmiş İstanbul bienallerinin küratörlerinin seçimiyle Türk ve uluslararası sanatçıların her bienali en iyi yansıtan yapıtları sergilenecek.
Ayrıca, plazma ekranlarda, önceki bienal mekanları için özel olarak hazırlanmış yere özgü sanat yapıtları yer alacak.
Sergideki yapıtlar İspanya, Kore, İskoçya, Almanya, ABD, İtalya, Avusturya, Fransa ve İsveç’ten getirilecek.
Bu yıl 20.yılını dolduran İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak gerçekleşecek serginin eş küratörlüğünü İstanbul Modern Direktörü David Elliott ve İstanbul Modern Başküratörü Rosa Martinez üstleniyor.
Bu sergiyle hem sanat dünyasının son yirmi yıl içindeki hızlı gelişiminin İstanbul sanat çevresinin değişimine yansıması hem de genç Türk sanatçı kuşağının uluslararası güncel sanat çevresine katılma süreci gözler önüne serilecek.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]İFSAK Kısa Film Atölyesi Kayıtları Devam Ediyor
2002 yılında Selim Evci tarafından kurulan ve aralıksız devam eden İFSAK Kısa Film Atölyesi, 21 Ekim Pazar günü 13. Dönem çalışmalarına başlıyor.Atölyede katılımcılar, öncelikle bir senaryoyu fikir aşamasından çekim aşamasına kadar katmanlarıyla oluşturuyorlar ve bu senaryoların arasından seçilen bir çalışma ile çekim sürecine giriliyor.
Çekim sürecinde kamera, ışık ve ses konularında verilen bilgiler uygulamalı olarak pratiğe dönüşüyor ve daha sonra çekilen kısa filmin kurgusu yapılıyor.
3 aylık eğitimin sonunda tamamlanan filmin İFSAK’ta gerçekleşen ilk gösterimi ve sertifika töreni ile katılımcılar, kısa filminin tüm aşamalarına tanıklık etmiş oluyorlar.
Ana hedefi film üretmek olan atölyede; teorik bilgilerin yanında bir sinema ürününün tamamen katılımcılarla birlikte gerçekleştirilmesi ve uygulamanın ön plana çıkarılması temel alınıyor.
Atölye 3 ay boyunca her Pazar saat 15:00 – 18:00 arasında gerçekleşecektir.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium][/size]Akbank 4. Kısa Film Festivali’ne Başvurular Uzatıldı
Bu yıl 3-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Akbank 4.Kısa Film Festivali’ne yarışma ve yarışma dışı tüm başvurular, 22 Eylül 2007 Cumartesi saat 19.00’a kadar 1 hafta uzatıldı.Festivale katılmak isteyenlerin, filmlerini gerekli diğer materyallerle birlikte bu tarihe kadar festivalin merkezi Akbank Sanat adresine eksiksiz olarak teslim etmesi gerekiyor.
Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yapılabilecek yarışma dışı gösterim başvurularının, süre kısıtlaması olmadan, ulusal ve uluslararası katılıma açık olarak belirlendiği festivalde, yarışma ve yarışma dışı başvurular online olarak festivalin internet sitesi üzerinden de gerçekleşebiliyor.
dilaraKatılımcı[size=medium]Altın Bonuzlu Gudea : Hülya Vurnal
İstanbul’un ilk kez kucak açtığı dünyanın en büyük kentsel sanat ve sosyal sorumluluk taşıyan Cow Parade’in çok renkli, iyi kalpli inekleri çoğalmaya devam ediyor.Dünyanın 54 büyük şehrinde yalnızca bir kez gerçekleştirilen Cow Parade’in 55.durağı İstanbul oldu.
Cow Parade’in yeni ineklerinden; Hülya Vurnal İkizgül’ün eseri olan altın boynuzlu Gudea, 21 Eylül’de açılan büyük alışveriş merkezi İstinye Park’ta yerini alacak.
Altın Bonuzlu Gudea’nın yaratıcısı olan uluslararası sanatçımız Hülya Vurnal İkizgül tasarımının doğuş felsefesini şöyle ifade ediyor;
“Anadolu’nun doğal yapısı gereğince yaşayan,yok olmadan günümüze kadar değişerek gelen eski düşünce ve inanç varlığı olan altın boynuzlu Gudea bereketi ve gücü ile kutsanmış, Anadolu’da inançlar dizisi içinde saygın yerini almış kutsal inek veya öküz anlamına gelir.
Eski Anadolu inançları gereğince ilkbahar gelince, bahar tanrısı Adonis’in ortalığa bolluk ve bereket saçarak doğumlara yardım ettiğine inanılırdı.
Bu inançla her bahar şenlikler yapılır,damızlık öküzler ve anne olan inekler boncuklar, çiçekler, yöresel işlemeli giysilerle süslenir ortalığa salınırdı.
Onlar artık üretkenliğin arttığını müjdeleyen birer uğurdur.”[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Suat Akdemir
Suat Akdemir’in son dönem çalışmalarından oluşan kişisel sergisi 4 Eylül – 21 Ekim tarihleri arasında artSumer Gallery’de yer alacak.Soyut dışavurumculuktan yola çıkan çağdaş çalışmalarıyla bilinen Akdemir önceki çalışmalarında olduğu gibi organik soyut ile mekanik soyutu birleştiren bir tavır sergiliyor.
Ancak bu sefer tuvalleri yakıyor, yırtıyor, başkalarıyla eklemliyor, böylelikle ortaya üç boyutlu tablo – objeler çıkartıyor.
Sergide yer alan çalışmaları arasında sanatçının tabiata bıraktığı tuvaller de yer alıyor.
Bu tuvaller 3-5 sene açık havada kalmış, tabiatın etkileriyle kendiliğinden oluşmuş soyut işler olarak sanantçının imzasını taşıyor.
Sergi 21 Ekim 2007’ye kadar Pazar ve Pazartesi dışında haftaiçi hergün 11:00-19:00, Cumartesi 12:00-18:00 saatleri arasında izlenebilir.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Plastik Şehir
Bir distopya olarak kurulan plastik şehir yaşamını getirileri ve götürüleriyle ele alıyor.Kendine ait manifestosuyla giriş yapmayı kabul eden herkesi davet ediyor.
Siz de yeşilin her tonundan sıkıldıysanız ve şehir hayatını çekici buluyorsanız plastik şehire başvurmak için 31 Ekime kadar vaktiniz var.
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği sergi Nişantaşı cumhuriyet parkında under consturction konteynırında görülebilir.[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Es Konsept
Dünyanın önemli sanat merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İstanbul, farklı bir anlayış ve çalışma stratejisi ile hareket edecek olan yeni bir sanat galerisine kavuşuyor.Normal bir galeri anlayışının dışında, her mevsim açılacak çağdaş sanat sergileri ile Türk sanatına kulüp galeri sistemini getirerek, Artshop – Showroom konsepti ile açılacak sergilerin yanı sıra, nitelikli sanat eserlerini, özel tasarım ürünlerini de alıcıya ulaştırmayı amaçlayan Es Konsept, sponsorlarla yapacağı işbirlikleri ile yurtiçi ve yurtdışı etkinlikler düzenleyerek Türk sanatının dünya sanat marketi içinde yer almasına katkıda bulunacak.
Es Konsept kişi ve kurumlara danışmanlık hizmetleri, proje önerilerinin yanı sıra sanatçı menajerlikleri, her türlü sanat eseri alım satımını organize edecek.
Resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, video vs. gibi çağdaş sanatın farklı disiplinlerinden eserlerin sergileneceği örnek bir yer olma amacıyla yaşamına 5 Eylül 2007’de “Görme Zamanı/Time To See” isimli sergi ile başlayan Es Konsept, çevre kirliliği, savaşlar, açlık, yokluk gibi birçok sorunla boğuşan dünyanın artık bu olumsuzlukları görmesi gerektiğine inanmaktadır.[/size]
- YazarYazılar