Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=small]GÖZLER
almış başını geçiyor zaman
ne sana soruyor o, ne de bana
gözyaşı caresizken akar
bazı gözler hiç kurumazömür boyu bakacağın gözler
senin gözlerinmse bak bana
ömür boyu bakacağın gözler
benim gözlerimse baksanaçekmiş fişini aklım zamandan
ne sana kanıyor o,ne de bana
gözyaşı çaresizken akar
bazı gözler hiç kurumazalmış payını herkes yalandan
ne sana inanıyor, ne de bana
gözyaşı istemediğim kadar
bazı gözler kupkuru[/size]
dilaraKatılımcı[size=small][/size]bu ayrılık seni seni yıkacak
sanmaki beni mutlu yapacak
öylese sevdiğim bırakma beni
ne olu ne olur ağlatma benigitme canım gitme çok pişman olursun
bir kötüye düşer beni çok ararsın
gitme gülüm gitme çok pişman olursun
düşersin kötüye başına vurursunbu ayrılık seni seni yıkacak
sanmaki beni mutlu yapacak
öylese sevdiğim bırakma beni
ne olu ne olur ağlatma benigitme canım gitme çok pişman olursun
bir kötüye düşer beni çok ararsın
gitme gülüm gitme çok pişman olursun
düşersin kötüye başına vurursungitme gülüm gitme çıkmazlara düşersin
ne olur beni terk etme yanlışlara girersin
ben sensiz yaşayamam solarım bir gül gibi
bana bu acıyı verme sende ürkersinparaları başınamı bağlayacaksın
belkide hıçkırarak ağlıyacaksın
sende düşersen bir gün çıkmaza
işte o zaman gülüm işte o zaman
beni çok arayacaksınson nefesini alıyorken halin ismin dilimde
gülüm karanlığa yol alırkenbedenim kalbim seninle kaldı
sende kal be gülüm gitme gitme gülüm
çok pişman olursun düşersin kötüye başını vurursun
dilaraKatılımcı[size=small]İSTERİM SENİ
icim yanar kalbim aglar
zor gelir bu ayrilik
henuz erken daha erken
doyamadim cok severkenben seni bir günlük sevmedimki
ben seni bir ömur sevdim
sen benim umudum herseyimsin
aldigim nefesimsin canimin icisinisterim seni
daha sana doymadimki
özlerim seni
henuz senden kopmadimki[/size]
dilaraKatılımcıVay gözünü sevdigimin dünyasi
Vay gözünü sevdigimin dünyasi
Dokunsalar aglar oldum bu günler
Yüregimde bir zalimin yarasi
Yaralarimi baglar oldum bugünler aman aman
Bu günler aman aman,bu günler aman amanDerdim yüzler asti yaram bir’ken
Yüregimde yar atesi var’ken
Garip garip bir kösede dururken
Dertli dertli söyler oldum bu günler aman aman
Bu günler aman aman,bu günler aman amanBöyleymiydi benim sana dilegim
Sen gel deki ardin sira geleyim
Akar suyum ben herzaman böyleyim
Yare dogru caglar oldum bu günler aman aman
Bu günler aman aman,bu günler aman aman
dilaraKatılımcı[size=small]KANKA
ayrılığın adını kalbime yazdım
neden içiyorsun diye sorma
sen hiç aşık olmadınmı be kanka
neden ağlıyorsun diye sorma
boşver gitsin beağlıyorsun yine içiyorsun yine
ne oldu ne oldu ne oldu söyleoldunmu oldunmu
sen hiç aşık oldunmu
bir zalim uğruna
şaçlarını yoldunmune zaman dinecek gözlerimin bu yaşı
yüreğimin her yeri oldu yine bin acıdalıyorsun yine ağlıyorsun yine
üzülme üzülme boşver üzülme
ağlıyorsun yine içiyorsun yine
üzülme üzülme boşver üzülmeŞİİR
onu unutmak için başka birini sevmedim
onu unutmak için başkasını görmedim
ben onu unutmak için bana yaptıklarını
günlerce sayıkladım
yinede ama yinede unutamadım
ve şu an yemin ediyorum
ben bu aşkımı ondan başkasına yar etmem
nerden sevdim yarabbim
beter olsun böyle aşkı beter olsun bu sevgisi
bir daha dönmesin kendisi
hep sorardım neden
işte bu yüzden ağlarım be kanka[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]BOŞVER SALLA
Bosver salla
Bosver salla..Of Oofff of of of of
Oh dedi ah sana yok dedi
Sana gelmedi
Cekip gitti baska biriyle
Oh dedi ah sana yok dedi
Sana pas vermedi
Cekip gitti baska biriyleGelmeyin üstüme
Bak zaten sinirliyim
Fazla kizdirmayin
Yoksa cekip giderim
Bu benim kaderim
Sansima küserimGitti gitti gitti güzelim..
Bosver salla
Bosver sallaGitti ama..
Bosver salla gitsin bee
Artik uslu ol dinle
Bosver solla gitsin bee
Sen bunu amma kafaya taktinBosver salla
Bosver sallaGitti ama..
Bosver salla gitsin bee
Artik uslu ol dinle
Bosver solla gitsin bee
Sen bunu amma kafaya taktin[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]AMANIM
Karagözlüm ah sana kurban olayim
Güzelim cok güzelsin sana hastayim
sen bana varmazsan bil ben yanarim
kafama taktim yar seni delalim
öl dedin de ölmedimmi havalim belalimAh amanim amanim amanim
sen ne dersen yaparim
ah amanim amanim amanim
öl de ömrüm adarim
ah amanim amanim amanim hey
ah senin icin yanarim
ah amanim amanim amanim
herseyimsin cananim[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]Ah le aney
Bağ kapıda bineler
Çay önünde ineler
Parmağında kırk yamey
Beni nasıl sevelerAh le aney le aney
Şalvarında kırk yamey
Güzellerin içinde
Kara gözlü yar beniAh le aney le aney
Şalvarında kırk yamey
Şu Sivas`ın içinde
Kara kaşlı yar benimErzincanın bağları
Serin akar suları
Ben yarime doyamadım
Elma gibi yanakları[/size]
dilaraKatılımcıKolaysa Ağlama”da kesişen hayatlar
Almanca’dan dilimize yaptığı çevirileri de daha önce Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Suzan Geridönmez, ilk gençlik romanında ‘sınav’a hazırlanan bir delikanlıyla genç kızın yaşadıklarını anlatıyor.
Kitap, farklı nedenlerle yaşıtlarına benzemeyen bu iki gencin birbirleri ve aileleriyle ilişkilerine olduğu kadar, okul yaşamlarındaki iniş çıkışlara da gerçekçi bir açıdan yaklaşıyor.
Günümüzün eğitim anlayışlarının genç bireyi nasıl etkilediği, aile ve okul dayanışmasının önemi ve arkadaşlıkların insan yaşamındaki belirleyici etkisi üzerine; 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri başta olmak üzere, her yaştan okurun keyifle okuyacağı yüksek tempolu bir ilk roman.
Annesinin zoruyla gittiği psikolog, günlük tutmasını isteyince, Mert önce tepki gösterir. Zaten babası öldüğünden beri yaşamındaki her şey tepetaklaktır. Okulu değiştirilmiş, arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmış, yeni okulunda
ne sisteme ne öğrencilere alışabilmiştir.Yine de bilgisayarda tutmaya başladığı günlük, zamanla yaşamına yeni bir bakış açısı kazandırır.
Bir gün psikoloğun muayenehanesinde sınıf arkadaşı Celile’yle karşılaşması onu çok etkiler. Celile’nin geçireceği ameliyatın tarihi, giderek yakınlaşan iki gencin önündeki sınav için beklenmedik bir karar almalarına neden olacaktır…
dilaraKatılımcı[size=medium]Osmanlı tasarımı: ‘Tophane Lüleciliği’
Prof. Dr. Erdinç Bakla imzalı ‘Tophane Lüleciliği, Osmanlı’nın Tasarımdaki Yaratıcılığı ve Yaşam Keyfi’ adlı kitap, Osmanlı tasarımındaki yaratıcılığı ve yaşam keyfini ortaya çıkarıyor.
Turgay Artam’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Antik A.Ş. kültür yayınlarının dokuzuncusu olarak çıkan kitap, 4 binin üzerinde renkli fotoğraflarla zenginleştirilmiş.
380 sayfalık kaynak kitapta, bir zanaatın 300 yıl sürdürülen hikayesi, yapım teknikleri ustaların ve hattatların imza örnekleri, bu kültürün gravürlerle ve oryantalist ressamların tablolarına yansıması sunuluyor.
Turgay Artam, kitapla ilgili olarak, “Tophane Lüleciliği yeni bilinçli koleksiyoncular yaratacak” yorumunda bulundu.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]‘Yanlış Zaman Yolcuları’
Aren Perdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi ‘Yanlış Zaman Yolcuları’, yarın, sınırlı sayıda kopyayla izleyiciyle buluşuyor.
Senaryo yazarlığını Aren Perdeci ve Canan Cemâli’nin yaptığı filmin başrollerini Murat Onur, Sinem Tuncer, Canan Cemâli paylaşıyor.
Yönetmen Aren Perdeci filmi değerlendirdi:
“Filmin çekimi 1.5 yılımızı aldı. Gerçi film çok daha öncelere dayanıyor. Sadece motor dediğimiz günün üzerinden 1.5 yıl geçti. Filmin senaryosunu yazmak uzunca bir zamanımızı aldı.
Çekimleriyle birlikte yıllarımızı alan filmimiz bütün ekibin fedakârca çalışmasıyla ortaya çıktı. Filmin bütçesi çok kısıtlıydı. Birçok arkadaşımız para almadan çalıştı. Gayret ve çabalarımızın sonucunda istediğimiz kalitede bir film ortaya koyduk.”
Derin psikolojik analizleri içinde barındıran film, genç bir yazarın öyküsünü anlatıyor. Yazar, kitabını bir hafta içinde bitirmek zorundadır, fakat yaşadığı bir olay onu bitmeyecek kâbuslara, geçmişine sürükler.
Film kendi içinde dört ayrı dünya barındırıyor: Şimdi, geçmiş, roman ve rüya.
Filmin renkleri, kamera kullanımı, oyunculuk, ses, müzik, kurgu gibi bütün öğeler bu dünyaları birbirinden ayırmak için düzenlenmiş. Geçmiş yıllara da yolculuk yapan film birçok mekânda çekilmiş.Filmin galası, Maçka G-mall’de, yarın saat 20.30’da yapılacak. Kısıtlı sayıda basılmış olan film, İstanbul dışında Anadolu’nun birkaç yerinde de izleyiciyle buluşacak.
‘Yanlış Zaman Yolcuları’, uluslararası film festivallerinden Brüksel Film Festivali’nde yarışacak tek Türk filmi olma özelliğini taşıyor.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]‘İklimler’ Hollanda’da gösterime giriyor
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın geçtiğimiz yıl yaptığı, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül kazanan ‘İklimler’ filmi, bugünden itibaren Hollanda’da 7 ayrı kentte gösterime giriyor.
Başrollerini, Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Nazan Kesal ve Mehmet Eryılmaz’ın paylaştığı film, Hollanda’da alt yazıyla gösterilecek.
‘İklimler’, insanlar arasındaki ilişkileri sadakat ve dürüstlük temelinde tartışıp irdeliyor.
Türkiye’de geçtiğimiz yıl sonbaharda gösterime giren ve son olarak Cannes Film Festivali’nde uluslararası sinema eleştirmenleri ödülüne layık görülen ‘İklimler’, Hollanda’da, Amsterdam, Lahey, Rotterdam, Utrecht,Nijmegen, Groningen ve Eindhoven’daki gösteriminin ardından, daha sonra diğer kentlerde sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
Ceylan, ‘Uzak’ filmi ile 2003 yılında Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Ana tema: “Hatırlamak”
Festivalin bu yılki ana teması, “Hatırlamak” olarak belirlendi.
Festivalde, geçmişin izlerini süren belgeselcilerin bugüne ve geleceğe ışık tutacak öyküleri, yeryüzünün bilinmeyen, tanınmayan veya yabancılaşan renkleri, uzak ve yakın kültürler, zor durumda umuda koşanların öyküleri, gözden kaçan yaşamlar, belgesel sinemaya yeni yaklaşımlar konuları irdelenecek.
Festival, 10’uncu yılında etkinliklerini, salonların yanı sıra sokağa da taşıyacak.
Beyoğlu Belediyesi ile işbirliği içinde İstiklal caddesinin paralelindeki Gazeteci Erol Dernek Sokak, Ayhan Işık Sokak ve Fuat Uzunay Sokak, 3-7 Ekim tarihleri arasında festival sokağı olarak düzenlenecek. Bu sokaklarda gece ve gündüz çeşitli etkinlikler yapılacak.
Müzik grupları da günün belirli saatlerinde sokakta mini konserler verecek. Ayrıca, partiler verilecek, söyleşiler yapılacak ve sokak sergileri açılacak.
Festival sokaklarındaki kafe ve lokantalar, katılımcılara indirimler yapacak. Bu mekanlarda, önceden duyurulan sohbetler, etkinlikler düzenlenecek.Festivalde yapılan tüm etkinlikler ücretsiz olacak.[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]Eleştirmenler: “Devlerin buluşması”
Eleştirmenler ise librettosu İtalya’nın önemli şairlerinden Franco Marcoaldi tarafından kaleme alınan “Teneke” konusunda, müelliften besteciye, yönetmenden ve dekora kadar eserin altına imza koyan herkesin kendi alanında şöhret kişilerden oluştuğuna dikkat çekerek, ortaya çıkan eserin “devlerin buluşması” olarak yorumlanabileceğine dikkat çekti.
“Teneke” için, ünlü heykeltıraş Arnaldo Pomodoro tarafından hazırlanan dekor ve kostümler de büyük beğeni topladı.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]‘Fındıkkıran’ ve ‘Carmina Burana’
Çaykovski’nin ünlü balesi ‘Fındıkkıran’ da yeni yıla yakın dönemde seyirci karşısına çıkacak.
Carlf Orff’un tanınmış bestesi ‘Carmina Burana’, yeni sezonda bale sahnesine taşınacak. Eserin Mayıs ayında izleyiciyle buluşması hedefleniyor.[/size]
- YazarYazılar