Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı1. ESKİ TÜRKÇE DEVRESİ :
Bu devrenin bilinen ilk metinleri 8. yüzyılda dikilmiş olan Orhun anıtlarıdır. Bu devre de içinde ikiye ayrılır.
a) Göktürkçe : Kendi yazımız olan Göktürk alfabesi kullanılmıştır. Bugüne kadar gelen en eski metindir. Göktürk yazısı ile yazılmış anıtlardır.
b) Uygurca : İslâmiyet’ten önceki bu Eski Türkçe devresinin Göktürk yazıtlarından sonraki yazılı ürünleri Uygur Türkçesi metinleridir.
Uygur Türkleri; Göktürklerin millî yazı dillerini bırakmış İranlılarla akraba olan bir kavim Soğdların yazısını ve Mani-Buda dinlerini kabul etmişlerdir. Eski Türkçe devresinin ikinci bölümünü teşkîl eden Uygur Türkçesi ile yazılmış eserler dinî mahiyettedir.
dilaraKatılımcı[size=x-small]Sigaranın Zararları Konulu Şiir Yazma Yarışması :
Sakarya şairlerinden Cihat Adleyba tarafından “Sigaranın Zararları” konulu bir şiir yarışması düzenlendi.
Yarışmaya katılmak için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Her yaştan ve kariyerden insanın katılabileceği yarışmaya eserlerin son gönderim tarihi 20 Eylül 2007 olarak açıklanmış. Yarışmanın sonunda kazananları çeşitli ödüller bekliyor. İlk 30’a giren yarışmacılar, yarışmanın düzenleyicisi olan Cihat Adleyba tarafından 3 gece 4 gün Sakarya’da misafir edilecekler. İlk 30 içine giren yarışmacıları mansiyon ödülleri beklerken, ilk 5 içine giren yarışmacılar da sürpriz ve esas ödüllerin sahibi olacaklar.
Alanlarında deneyimli kişilerin de jüri üyeliği yaptığı yarışmanın finali ise, “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olan 20 Kasım 2007 tarihinde yapılacak. İlk 30 içine giren yarışmacılar final günü kendi şiirlerini, final gününe çeşitli meslek gruplarından davetli olan jüri üyelerinin ve halkın önünde, bizzat kendileri okuyarak dereceye girecekler.
Daha ayrıntılı bilgiye ve yarışma şartnamesine adleyba.com adresinden ulaşabilirsiniz.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Erman Burmalı :
Doğum Tarihi : 06 Haziran 1981
Eğitimi : Lisans (Devam Ediyor)Önce, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okumuş, orayı 2. yılda bırakmıştır. Şimdi ise, Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı son sınıfta okuyor, ayrıca mankenlik yapıyor.
hepsi 1 dizisinde ”barış” karakterini canlandırmaktadır.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Gülçin Ergül :
1985 te İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümde ortaöğretim ve liseyi bitirdi. Aynı okulda Modern Dans eğitimine devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi Çocuk ve Gençlik Balesi nin sergilediği oyunlarda yedi yıl boyunca rol aldı. Reklam jingleları seslendirdi. Özel şan piyano ve Hip Hop dans dersleri aldı. ATATÜRK Kültür Merkezi Çocuk Korusunda yer aldı.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Yasemin Yürük :
1986 İstanbul doğumlu.Ortaöğrenimini ve liseyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde bitirdi. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde öğrenimini sürdürüyor.3 yıl boyunca AKM gençlik Balesi’nde görev aldı.Şan ve tiyatro dersleri alan Yasemin çok sayıda da reklam jingle’ları seslendirdi.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Cemre Kemer :
1985 İstanbul doğumlu.Ortaöğrenimini ve liseyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde bitirdi. Yine aynı okulda Klasik Bale eğitimine devam ediyor.AKM Gençlik Balesinde beş yıl görev aldı.Bir çok reklam jingle’ı ve kliplerde görev aldı.[/size]
dilaraKatılımcıGüven Hokna :
doğum tarihi : 1946
doğum yeri : ankara
Tiyatro,sinema ve dizi sanatçısı…Özellikle Ferhunde Hanımlar, İkinci Bahar ve Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır.
Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu (1967) olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. Sinema filmi ve dizilerde rol almaya devam ediyor.
Yaprak Dökümü – 2006
Kurtlar Vadisi – 2003
Güz Sancısı – 2002
Kumsaldaki İzler – 2002
Havada Bulut – 2002
Zerda – 2002
İkinci Bahar – 1998
Eşkiya – 1996
Ferhunde Hanımlar – 1993
dilaraKatılımcı:bravo: :bravo: :bravo:
dilaraKatılımcı[size=x-small]Aslı Enver :
doğum tarihi : 1985Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan ve şu anda Haliç Üniversitesi’nin Tiyatro Bölümü’nde eğitimine devam eden Aslı Enver, Kavak Yelleri dizisinde Mine karakterini canlandırıyor. Genç oyuncu daha önce Hayat Bilgisi dizisinde, Yapı Kredi, Lescon ve Molped reklamlarında rol almış.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]Ege Aydan :
Doğum Yeri : Ankara
Doğum Tarihi : 1958
Eğitimi : LisansOynadığı oyunlardan bazıları şunlardır. Cephede Piknik, Ça vuş Musgravenin Dansı, Özgürlüğün Bedeli, Şen Kadınlar, Beğendiğiniz Gibi, Godot’u Beklerken, Şeytan Çelmesi, Ak Tanrılar, Candan Can Koparmak. Yönetmenliğini yaptığı oyunlar ise: Aşk Mektupları, Tiyatroda Bir Yaşam, Kadın ile Memur, Yolun Sonunda, Kanlı Düğün, Merhaba ve Hoşçakal, Rumuz Goncagül, Abdülcanbaz, Mat-ruşka, Tartüf 59, Nafile Dünya.[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]İbrahim Kendirci :
İbrahim Kendirci (21 yaşında) İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı 3. sınıf öğrencisi… Osman Sınav’ın “Pars: Kiraz Operasyonu”nda Volkan karakterini oynadı. “Kavak Yelleri”nde romantik genç Deniz’i canlandırmakta. İlk aşkım dizisinde, Türk Telekom ve Caramio reklamlarında da rol almış.[/size]
dilaraKatılımcı10 Berrin :
YAŞADIĞI ŞEHİR : ADANA
EĞİTİM : LİSE
MESLEK : TEKSTİL
BURCU : OĞLAK
:icon6:
11 Gaye :
YAŞADIĞI ŞEHİR : ANKARA
EĞİTİM : ÜNİVERSİTE
MESLEK : ANTRENÖR, ÖĞRENCİ, DJ
BURCU : BAŞAK
12 Aynur :
YAŞADIĞI ŞEHİR : İZMİR
MESLEK : HOSTES, MANKEN
BURCU : KOÇ
13 Özlem :
YAŞADIĞI ŞEHİR : İSTANBUL
MESLEK : HALKLA İLİŞKİLER
BURCU : YAY
dilaraKatılımcı[size=x-small]05 Bikem :
EĞİTİM : ÜNİVERSİTE (A.Ö.F)
MESLEK : SOLİST
BURCU : TERAZİ
06 Alkan :
EĞİTİM : ÜNİVERSİTE (A.Ö.F)
MESLEK : OYUNCU
07 İmran :
MESLEK : TELE MARKETING
BURCU : OĞLAK
08 Cankan :
YAŞADIĞI ŞEHİR : İZMİR
MESLEK : EKONOMİST
09 Kıvanç :
MESLEK : ÖĞRENCİ
BURCU : BALIK[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-large]en güzel mevsim ilkbahar:bravo:
çünkü ben nisanda,güzel bir ilkbahar günü doğmuşum:icon12::icon12:ama kışıda çok seviyorum..ne güzel kar yağıyor:icon6:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]evet ben bir bitter canavarıyımmm:tazz:[/size]
- YazarYazılar