Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilara
Üye[size=small]PSV Eindhoven
Philips Sport Vereniging (Türkçesi: Phillips Spor Birliği) bilinen adıyla PSV Eindhoven 1913`de kurulan spor kulübüdür. Ama PSV en fazla başarıyı futbolda yakalamıştır.
Hollanda`da Ajax ve Feyenoord ile birlikte en başarılı üç takımdan biri olan PSV 2005/2006 sezonunu Hollanda Şampiyonu olarak tamamlamıştır. 1988`de de Şampiyonlar Ligi`ni kazanarak Avrupa`nın en büyüğü olma başarısını göstermiştir. PSV yetiştirdiği oyuncuları büyük paralar karşılığı Avrupa`nın ünlü kulüplerine satmasıyla bilinir.Erick Gerets,Roland Koeman,Frank Rejkard bunlardan bazılarıdır.
başarıları :
Hollanda Ligi: 19 (1929, 1935, 1951, 1963, 1975, 1976, 1978, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1992, 1997, 2000, 2001, 2003, 2005 and 2006)
Hollanda Kupası: 8 (1950, 1974, 1976, 1988, 1989, 1990, 1996 and 2005)
Hollanda Süper Kupası: 7 (1992, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001 and 2003)
UEFA Kupası: 1 (1978)
UEFA Şampiyolar Ligi: 1 (1988)
Psv temsilcimiz Fenerbahçe’nin yakından tanıdığı bir takım. Geçen sezonun son haftasında mucizevi bir lig şampiyonluğu yaşayan Hollanda temsilcisi kadrosundan önemli eksikler verdi. Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Chelsea’ye gitti. Tecrübesiyle takımı taşıyan kaptan Cocu ayrıldı. Eindhoven ekibinin bu yaz aldığı en önemli isimse Vitesse’den gelen Lazovic.[/size]dilara
Üyeinter
Tam adı Football Club Internazionale Milano olan kulüp Milano şehrinde kurulmuş bir futbol klubüdür. Renkleri Mavi Siyahtır.
Kuruluş :1908
Stadyum :Giuseppe Meazza
İnter Serie A da oynamaktadır ve tarihi boyunca küme düşmeyen tekİtalyan takımıdır. Yine yapılan istatistiklere göre
Juventus’dan sonra en çok taraftarı olan ikinci İtalyan klubüdür.Başarıları :
14 İtalyan Şampiyonluğu: 1909/10 , 1919/20 , 1929/30 , 1937/38 , 1939/40 , 1952/53 , 1953/54 , 1962/63 , 1964/65 , 1965/66 , 1970/71 , 1979/80 , 1988/89 , 2005/062 Avrupa Şampiyonluğu: 1963/64 , 1964/65
4 İtalya Kupası: 1938/39 , 1977/78 , 1981/82 , 2004/05
3 UEFA Kupası: 1990/91 , 1993/94 , 1997/98
2 Kıtalarası Futbol Şampiyonası Kupası: 1964 , 1965
2 İtalya Süper Kupası: 1988/89 , 2005/06
Bunların dışında 2 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finali, 1 kez de UEFA finali oynamıştır.
Inter 2006/07 Serie A şampiyonu ve yeni sezonda da en önemli favoriler arasında gösteriliyor. Arzuladığı Avrupa başarısını bir türlü yakalayamayan İtalyan temsilcisi önemli bir hücum hattına sahip. Takımda İsveçli Zlatan Ibrahimovic gibi bir gol makinası var. Milano ekibi bu yaz Honduraslı David Suazo’yu da alarak forvet hattını rakiplerin korkulu rüyası haline getirdi. Ayrıca genelde yedek bekleyen Julio Ricardo Cruz da önemli bir gol ayağı. Inter maçlarını Giuseppe Meazza’da oynuyor.dilara
Üye[size=x-small]eski oturduğumuz apartmandaki komşu kızının ismi:laugh: sadık??[/size]
dilara
Üye[size=small]tutmadı:sleep:
sen alttaki yıllardır okumaktan çok sıkılmışsın doğru mu??[/size]dilara
Üye[size=small]istanbul…tek kelime ile asla anlatılmaz:laugh:
anlat bakalım tek kelime ile patatesli böreği:w00t:[/size]dilara
Üye[size=small]okuduğum kitabın yazarı metehan[/size]??
dilara
Üye[size=x-small]hiiç yemedim walla:icon9:
sen alttaki söyle bakalım en son ne zaman konsere gittin??[/size]dilara
Üye[size=x-large]akyuvar:w00t:[/size]
dilara
Üye[size=medium]atardamar:happy:[/size]
dilara
Üye[size=medium]asla tembellik yapmam merak etme:icon12: çok çalışkan bir öğrenciyimdir…
heyy sen alttaki sakın internette saatlerce kalıp da gözlerini bozmaa:icon7:[/size]dilara
Üye[size=x-small]şu anda yokluk ve olanaksızlıklar içinde veteriner olmaya çalışıyoruz.bence yeni üni. açmak için para harcanacağına,bizim üni.lerin daha iyi eğitim vermesi için kullanılması gerekir.[/size]
dilara
Üye[size=xx-large]kendine ait yalnızlığında paylaşabilmek için seni…dünyasındaki suskunluğunda yaşayabilmek için seni…neler neler vermezdim dilaraa:icon12:
dilara,dilara,dilara…bir tek seni sevdim dilara,hep seni istedim dilara:icon12:[/size]dilara
Üye[size=small]Teknik direktörümüz Zico, Anderlecht maçı sonrasında bir açıklama yaptı. Zico, rakibimizin de maç içinde şanslar bulduğunu ancak takımızın gücünü ortaya koyarak maçtan galip ayrılmayı bildiğini kaydetti. Zico, şunları söyledi: “Rakip de biz de şanslar bulduk. Turu biz daha fazla istedik. Futbolcularımızın alınlarından öpüyorum Fenerbahçe’nin gücünü gösterdikleri için. Fenerbahçe’nin gücü vardır. Şampiyonlar Ligi’nde ne olacağını göreceğiz. Takımıma güveniyorum. İlk golü attıktan sonra 3 gol yenmesi gerektiğini biliyorduk. Goller vardı.”
Zico, takımımıza ve oyuncularımıza güvendiğini dile getirdi ayrıca kaleci transferi ile ilgili sorulan bir soruya şu yanıtı verdi: “Ben takımıma güveniyorum. Şu anda kaleci takviyesi hakkında net bir durum yok. Volkan Demirel deneyimiyle kaleyi hak ediyor. Bu yükü kaldırır. Ben kaleci antrenörümüz Murat Hoca’ya Volkan Babacan’a güvendiğimi de söyledim.”
Zico, hakkında çıkan transfer dedikodularına ise şu yanıtı verdi: “Ben hiçbir takımdan teklif almadım. Fenerbahçe’yi iki senelik sözüm var. 20 yıl boyunca Flamengo’yla sözümü tuttum. Udinese ve Japonya’da aynı şeyleri yaptım. Burada da aynı şey olacak. Sonrasını şu anda düşünmüyorum.”
Yeni bir transfer yapılıp yapılmayacağı şeklindeki bir soruya Zico, “Her zaman bildiğiniz gibi başkanımızla transfer konularını konuşuyorum. İsimler konusunda oturup konuşuyoruz. Transfer sorularına sadece başkan cevap verecektir” diye konuştu.
Teknik direktörümüz Alex ile ilgili bir soruya ise “Alex sakatlıktan çıktı. Bu sakatlığından sonra sahaya girdiğinde belirli anlarda bu durumunu kafasına takıyor olabilir. Alex oyunu çevirebilen bir oyuncu. Anlayışlı olmak lazım. Aurelio’ya da çok ihtiyacımız vardı ama verdiği destek çok değerliydi” şeklinde yanıt verdi.[/size]
dilara
Üye[size=small]Anderlecht maçı sonrasında Deniz Barış, “Anderlecht’in bu kadar baskılı oynamasını beklemiyorduk. Erken gol bulmamız bizi rahatlattı. Bu golün ardından da iyi defans yaptık ve pozisyon vermedik. Sonuçta ilk maçı 1-0, ikinci maçı 2-0 ve toplamda 3-0 kazandık ve gruplarda güzel maçlar bizleri bekliyor” dedi..[/size]
dilara
Üye[size=xx-large]her zaman her yerde en büyük fenerbahçe[/size]:icon12:
- YazarYazılar