1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: Sığır ırklarımız #40180

    s.a bu ırkın aynından bende 3 tane var bunların her birinden sabah akşam 12 kg süt alıyorum nasıl olacak diyosunuz ki bakım önemli bende bakıma itina gösterrrim sabah ögle akşam yem verrim her bir ine 2 kg palet süt yemi verrim sabah ögle akşamda su verrim bana öneriniz nedir daha fazla verim alabilmem için saygınar

    yanıtla: Sığır ırklarımız #40179

    HOLŞTAYN

    Marmara ve Ege bölgelerinde üretildiler. Sonradan Akdeniz bölgesinde de yaygınlaştılar. Çok kolay tanınabilir. Çünkü bedeni siyah ve beyaz parçaların birleşmesiyle renklenir. Gayet iri yapılıdırlar. Amerika’dan gelenlerin süt yönü kuvvetlidir.

    Hollanda’dan gelenler de var. Bunlarında et yönü kuvvetlidir. Memeleri büyük ve yumuşaktır. Serin iklimi olan yerlerde bu hayvanlar daha verimli olurlar. Hele bakım ve besleme iyi olursa, çok verimli ve kârlı bir hayvancılık yapılabilir. Şekil 3’te yetiştiricilerimizin çok sevdiği Holştayn ırkından bir inek görüyorsunuz.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)