Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 6,256 ile 6,270 arası (toplam 7,418)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: tuttu tutmadı oyunu #60312
    blankFeeLinG
    Katılımcı

yooo :D

alttaki mutlu :D

yanıtla: 3 Harf #60311
    blankFeeLinG
    Katılımcı

yarın evlen rızayla :D

a.v.d.

yanıtla: o mu? bu mu? #60310
    blankFeeLinG
    Katılımcı

zeki müren….

teo mu şebnem mi :D

yanıtla: bi biskrem versem …….. yapar mısın? #60309
    blankFeeLinG
    Katılımcı

yooo :D kalk kendin götür :D

bi biskrem versem herkesin beni rahat bırakmasını sağlarmısın

yanıtla: Ne oldu oyunu #60308
    blankFeeLinG
    Katılımcı

polislere yakalanmışlar :D

polislere ne olmuş :D

yanıtla: tek kelime ile sen:D #60307
    blankFeeLinG
    Katılımcı

canı sıkkınnnn :D

yanıtla: en son ne zaman??? #60306
    blankFeeLinG
    Katılımcı

bugünnn benimde var uykumm :D

en son ne zaman msnde yetişemedin :D

yanıtla: Son PosT. #60293
    blankFeeLinG
    Katılımcı

:D noluyosa oluyo :D

yanıtla: SON HARFTEN KELİME SÖYLE #60292
    blankFeeLinG
    Katılımcı

kekik :D söylenmişti o :D

yanıtla: sinema haberleri #60287
    blankFeeLinG
    Katılımcı

A.R.O.G.’un ilk afişi basıldı

Cem Yılmaz’ın merakla beklenen filmi A.R.O.G.’un gösterimine bir ay kala ilk afişi yayınlandı.
    Cem Yılmaz’ın Ali Taner Baltacı ile birlikte yönettiği A.R.O.G.’un afişi hazırlandı. Film 5 Aralık’ta vizyona giriyor.

Gösterime bir ay kala ilk afiş yayınlandı. Yontma taş devrine giden ünlü komedyenin maceralarını izlemek için yaklaşık bir ay kaldı.

GORA’nın devamı niteliğindeki ‘Bir Yontma Taş Filmi’ A.R.O.G.’da Cem Yılmaz dışında Ozan Güven, Zafer Alagöz, Özkan Uğur ve Nil Karaibrahimgil de yer alıyor.

yanıtla: sinema haberleri #60286
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Dündar ‘maksadımı aştım’ dedi

“Mustafa” filminin yönetmeni Can Dündar eleştirilere yanıt verdi. “Evet o cümle maksadını aştı” dedi. Bakın hangi cümle için bu sözleri söyledi?
    “Mustafa” belgeseli ile son günlere damgasını vuran Can Dündar, eleştirileri yanıtladı.

Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu Kanal D’deki Genç Bakış isimli programa konuk olan Can Dündar, belgeselin bu kadar fazla eleştirilmesinin sebeplerini açıklarken, kimi eleştirilerin ‘eski hesaplaşma’ olduğunu söyledi.

İşte Can Dündar’ın açıklamalarından satır başları:

KABUL EDİYORUM Kİ MAKSADINI AŞAN BİR CÜMLE OLDU
    Atatürk’ün laikliği ilanının anlatıldığı sırada kullandığım ‘intikam’ ifadesi maksadını aşan bir cümle oldu. ‘Keşke koymasaydım’ dedim. Çocukken hocasından yediği dayak O’nda bir kırılma noktası olduğu için böyle bir şey kullandım. Aslında çok masumane birşey ifade etmek istemiştim.

ATATÜRK’Ü BİZDEN GİZLİYORLAR

Atatürk’ü bizden gizliyorlar. Kürtlerle ilgili filmde söylediğim şey Türk Tarih Kurumu’nun bastığı kitapta yok. Eğer Atatürk’ün böyle bir vizyonu varsa bu hangi hakla bizden gizleniyor?

BEN MUHAFAZAKAR BİR ATATÜRK YORUMCUSU DEĞİLİM
    Deniz Baykal’ın tepkisi bu filmi AKP değil de CHP’nin iktidar olduğu bir zaman yapsaydım nasıl bir tepki alacağımı gösteriyor. Çünkü ben muhafazakar bir Atatürk yorumcusu değilim. Eğer ben CHP lideri olsaydım Atatürk’ün 1 Kasım 1937’deki Meclis açılış konuşmasında söylediği “Bizim programımız CHP programıdır” sözü herkesçe biliniyor olurdu. Baykal eleştirisinde Ergenekon bağı da kurdu. Ama ne dediğini anlamadım ben.

BU FİLMİ YAPMANIN TAM ZAMANIYDI

Bence tam zamanıydı. Oğlum 10 Kasım’da benim çocukken okudğum şiiri okuyacak. Bu ülkede Atatürk’e şiir bile yazılmıyor. Bu nedenle yeni bir söyleme ihtiyaç vardı.

ELEŞTİRİLERİN BAZISI ESKİ HESAPLAŞMA

Eleştirileri saygıyla okudum. Olumsuz eleştirileri ikiye ayırıyorum. Bazıları eski hesaplaşmalar, bazıları ise “O niye yapıyor, ben yapmıyorum” düşüncesi. Ama en çok can yakan eleştiriler para ile ilgili olanlar.

ATATÜRK’Ü İÇİMİZDE YAŞATMANIN BİR FAYDASI YOK

Atatürk’ü çok sevmiş, konuşmuş ama O’nun için hiçbirşey yapmamışız. Atatürk’ü sahiplenen çevrelere soruyorum; 70. yıldayız bugüne kadar Atatürk için neden birşey yapılmadı? Atatürk’ü içimizde yaşatmanın bize de Atatürk’e de bir faydası yok.

ATATÜRK’ÜN SAKLAYACAK BİRŞEYİ YOK

Rakı içiyor oluşu Atatürk’ün devrimlerini gölgeleyecek birşey değil. Kaldı ki filmde sofraların mektep özelliği veriliyor. Ben filmi izleyenlerin alkolik olduğu mesajını alacağını düşünmüyorum. Atatürk’ün saklayacak birşeyi yok. Bu bizim kendi kendimize yarattığımız korkular.

ATATÜRK BİZİM OKUDUĞUMUZ DÖNEMDE OKUSAYDI ŞU AN İÇERİDE OLURDU

Atatürk eğer bizim dönemimizde okuyor olsaydı, şu an içeride olurdu. Bugün gençlere yasakladığımız ne varsa, Atatürk’ün hayatında o var. Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken yaptıkları bugün O’nun kurduğu cumhuriyette yasaklanıyor.

12 EYLÜL’DE NUTUK BİR İŞKENCE ARACI OLARAK KULLANILDI

Askerde bitap düşene kadar, Atam artık yeter diyene kadar “Atatürk en büyük lider!” diye bağırdık. Bu Atatürk’e, O’nu benimsetmeye yakışır bir yöntem olabilir mi? Bu ülkede Atatürk adına darbeler yapıldı, 12 Eylül döneminde Nutuk bir işkence aracı olarak kullanıldı. Bunlar olsa olsa Atatürk’ten soğutur; ki öyle oluyor.

ÇEVRESİ ATATÜRK’E KARŞI VEFASIZDI

Çevresi Atatürk’ e karşı vefasızdı. Atatürk kendine ihanet edenler olduğunu düşünüyor. Hiçbir lider kendine ihanet edeni affetmez. Kaldı ki Atatürk affetmiştir de.

CORİNNE’E MEKTUPLAR

Bir liderin cepheden aşk mektubu yazmasından güzel ne olabilir. Bu neden insanları rahatsız ediyor.

MUM ALACAK PARALARI BİLE YOKTU

Atatürk; “Ben karanlıkta yatamam çocuk.” diyor. Karanlıktan korktuğunu söylemiyor filmde. Benim o sahneyi koymamamın amacı o dönem mum alacak paralarının bile olmadığını anlatmaktı. Eğer buradan Atatürk’e korkak denildiği imajı çıkyorsa bunda kötü niyet var demektir.

yanıtla: sinema haberleri #60285
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Bakanlık kendi filmini sansürledi

Bakanlık, “Bir Türk kızı Kuzey Iraklı bir Kürt’e âşık olamaz” gerekçesiyle kendi desteği ile çekilen filmi sansürledi.

İsviçre’de dün başlayan ve bu yıl Türkiye’nin konuk olduğu “Culturescapes-Türkei” festivali sansür gölgesiyle başladı. Üstelik sansürün arkasında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı var. İsviçre’nin Tages Anzeiger gazetesinin dünkü haberine göre, festivale 400 bin avro destek veren bakanlık, Hüseyin Karabey’in bol ödüllü “Gitmek” filminin çıkartılmasını talep etti. Festivalin yöneticisi Jurriaan Cooiman da bir süre bu baskıya dirense de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar’ın söz verdiği parayı geri çekme tehdidinde bulunması sonucu, geri adım attı ve son dakikada “Gitmek”i festival programından çıkardı.

“Türk kızı Irak’lı Kürt’e aşık olamaz”

Cooiman,bakanlık yetkilisi İbrahim Yazar’ın “Bir Türk kızı Kuzey Iraklı bir Kürt’e âşık oluyormuş” diye hem de izlemediği halde filmin programdan çıkartılmasını istediğini söylüyor. Tages Anzeiger’a verdiği demeçte “Geri adım atmamalıydım ama ben festivali kurtarmaya çalıştım, Türkiye’den gelen 400 bin Avro olmasaydı festival yapılamazdı” diyen Cooiman, geri adım attığı için üzgün ve pişman olduğunu, bu sansür durumunun festivalin geleceğini tehlikeye girdiğini düşünüyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerini uyardığını ve “Böyle programa müdahale etmenin Türkiye’ye zarar vereceğini, tolerans göstermenin daha iyi olacağını” söyleyen Cooiman sözlerine şöyle devam etti: “Sansür emrinin çok yukarıdan geldiğine inanmıyorum, Türkiye’de çok büyük bir gerginlik söz konusu. Bir yandan Ekim başında yirmi askerin öldürülmesi öte yandan da Ergenekon davası nedeniyle ülke oldukça gergin. Kültür Bakanlığı’ndaki bir grup bürokratın kendi kafasına göre yaptığı bir iş bu.”

Basel, Zürich ve Bern’deki sinemalar Cuma öğleden sonra Türkiye’den gelen sansür çabasına tepki olarak “Gitmek”i programa alındığı şekliyle göstermeye karar verdiler. “Filmin festival gazetesi ve web sitesinden çıkartıldığını, iki gün önce öğrendik,” diyen sinema işletmecileri filmi programda belirtildiği gibi, Basel’de 19-26, Zürih’te 20-21 ve Bern’de de 22-23 Kasım tarihlerinde göstereceklerini açıkladı.

Sinemaların böyle bir tavırda bulunması festival yöneticisi için şaşırtıcı olmamış, çünkü Kültür Bakanlığı’nı uyarmış, “Ben bu filmi sadece programdan çıkartırım, ama sinemalarda gösterilmesini engelleyemem,” demiş.

İsviçre’de bulunan İbrahim Yazar ise “Programda bir tercih yapmamız gerekiyordu,” dedi. Yazar’ın açıklaması şöyle: “Biz bu programla ilgili olarak yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyoruz. Çok zengin bir program çıkardık. Sınırlı bir program vardı. Bu nedenle tercih yapmak zorundaydık ve yaptık. Türkiye çok çeşitli çok zengin bir ülke. Bu zenginliğini örnekleme yöntemiyle göstermeye çalıştık. Böyle bir şeyi çıkarma veya dahil etme diye bir şey yok. Hüseyin Karabey’in filmiyle ilgili başka bir sıkıntı var, o nedenle o gazetede makale yayımlandı. Basın toplantısı yaparak, festivalinin içeriğini anlatmaya çalışacağız.”

Filmin gerçek bir hikayeden uyarlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Hüseyin Karabey’in yönettiği, başrolde de oynayan Ayça Damgacı’nın gerçek hikâyesinden uyarlanan “Gitmek”in gösterimini bu şekilde engellemeye çalışması hayret verici. Çünkü Bakanlık daha önce pek çok kez filmi desteklemişti. Bakanlıktan alınan yapım desteğiyle hayata geçirilen film, ödülle döndüğü New York Tribeca Film Festivali’ne katılmak için de bakanlıktan tanıtım desteği almıştı. Ayrıca Bakanlık, uluslararası alanda başarılı olan pek çok Türk filmi gibi “Gitmek”in de İngilizce alt yazılı kopyalarını çoktan satın alıp arşivine kattı. Ayrıca film, yine Türkiye’nin onur konuğu olduğu ve bakanlık tarafından da desteklenen Frankfurt Kitap Fuarı’nda gösterilen 20 Türk filminden birisiydi.

İşte 14 Kasım’da vizyona girecek olay yaratan filmin ödülleri…

‘Gitmek’ Filminin Katıldığı Festivaller – Aldığı Ödüller

– 37. Rotterdam Film Festivali

– 27. Istanbul Film Festivali

(En İyi Kadın Oyuncu – Ayça Damgacı)

– 6. New York Tribeca Film Festivali

(En İyi Yönetmen – Hüseyin Karabey)

– 15. Adana Altin Koza Film Festivali

(En İyi Kadın Oyuncu)

– 26. Münih Film Festivali

– 54. Taormina Film Festivali

– 25. Jerusalem Film Festivali – İsrail

(FIPRECSI Ödülü)

– 5. Yerevan Film Festivali –

(FIPRECSI Ödülü – Ekümenlik Jüri Özel Ödülü)

– 57. Melbourne Film Festivali

– 14. Sarajevo Film Festivali

(En İyi Kadın Oyuncu)

– 5. Euroassia Film Festivali – Kazakistan

– 24. Uluslararasi Warsaw Film Festivali – Polonya

– 35. Uluslararasi Ghent Film Festivali – Belçika

– 45. Antalya Film Festivali

(En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Volga Sorgu)

-21.Tokyo Uluslararasi Film Festivali

(En İyi Asya-Ortadoğu Film)

-Borderlands – 4Filmfestival

(En İyi Film)

yanıtla: vizyondaki filmler :) #60284
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Son Cellat
    Son Cellat

Yönetmen: Şahin Gök
    Senaryo: Hülya İniş, Macit Koper
    Müzik: Mazlum Çimen
    Görüntü Yönetmeni: Ali Utku

Oyuncular: Atilla Saral, Erol Demiröz, Jülide Kural, Kadir İnanır, Mehmet Çepiç

Tür: Dram
    Yapım: Türkiye
    Dil: Türkçe
    Dağıtıcı Firmalar:

Yusuf’un ve Bayram’ın yolları bir hapishanede kesişir. Yusuf ülke yönetiminin askeri cunta ile yapıldığı bir dönemde savcıyken hapishaneye girer. Arabacılık yapan Bayram ise cinayetten yargılanıyordur. Bu savcı ve cahil köylü, dört duvar arasında birbirlerine yoldaş olur.
    Filmde Yusuf ve Bayram’ın dostlukları üzerinden, o dönemin insanlık acıları anlatılırken aynı zamanda idamın, idam eden ve idam edilen olarak iki taraflı bakış açısı da yansıtılmıştır.
    Kambur bir arabacıyı büyük bir başarıyla canlandıran Kadir İnanır’ın yanısıra, ülkemizin önemli tiyatrocularından; savcının eşi rolüyle Jülide Kural ve cellat emeklisi rolüyle Erol Demiröz de filmin dramatik anlatımını güçlendiriyor.

yanıtla: vizyondaki filmler :) #60283
    blankFeeLinG
    Katılımcı

sszzm6.jpg

Issız Adam

Yönetmen: Çağan Irmal
    Senaryo: Çağan Irmak
    Müzik: Aria
    Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki

Oyuncular: Aslı Aybars, Cemal Hünal, Goncagül Sunar, Gözde Kansu, Melis Birkan, Şerif Bozkurt, Yıldız Kültür

Tür: Dram
    Dağıtıcı Firmalar: Most Production

ALPER 30’lu yaslarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken… Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

ADA 20’li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper’in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu’nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada’nın güzelliğinden etkilenir ve Ada’yı takip etmeye başlar. Ada’nın aradığı kitabi bulmuştur. Ada’nın işyerine kadar devam eden takip, Alper’in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada’ya vermesiyle son bulur.

Ada ve Alper ‘in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içersinde Ada’ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper’in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere…

Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır…

ISSIZ ADAM, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film.

96832858gd4.jpg
    42096486kr2.jpg
    95979620bg2.jpg
    89628880su1.jpg
    95364161ej5.jpg
    18401396nj6.jpg
    91895920qe6.jpg
    72119409pd0.jpg
    38770268ik7.jpg
    67228029wk3.jpg

yanıtla: vizyondaki filmler :) #60282
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Güneşin Oğlu
    Güneşin Oğlu

Yönetmen: Onur Ünlü
    Senaryo: Onur Ünlü
    Müzik:
    Görüntü Yönetmeni: Aras Demiray

Oyuncular: Ahmet Kural, Bülent Emin Yarar, Ferit Kaya, Görkem Yeltan, Haluk Bilginer, Hümeyra Akbay, Köksal Engür, Levent Öktem, Özgü Namal, Tansu Biçer

Tür: komedi
    Dağıtıcı Firmalar: Tiglon

Bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil, sonunda bu mucizeyi yaşar ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir. Fakat yaşadığı mucize, düşündüğünün aksine Fikri Bey’in hayatını alt üst eder. Fikri Bey’in ruhu artık, çevresindeki insanların bedenlerine girip çıkmaktadır. Ve sonunda Fikri Bey, bu kez, yıllarca beklediği mucizeden kurtulmak için, gerçeklerin peşine düşmek zorunda olduğunu anlar. Olaylar çığırından çıkmıştır. Peki, karşı apartmandaki komşusu dünyalar güzeli kız ne olacaktır?
    Etkileyici kadrosu ve şaşırtıcı konusu ile dikkat çeken, yılın ses getiren yapımları arasında yer alması beklenen “Güneşin Oğlu” 7 Kasım’da sinemaseverlerle buluşuyor.

15 yazı görüntüleniyor - 6,256 ile 6,270 arası (toplam 7,418)