1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

13 yazı görüntüleniyor - 1 ile 13 arası (toplam 13)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: : )) #98479

    Syn Uzlu, öncelikle sizi aramızda görmek büyük mutluluk. Ben de Kafkas üniversitemizin öğrencilerindenim. Site, bence bu alanda güzel paylaşımların olduğu sitelerden. Bir de şu konuyu dile getirmek isterim;
    Bu dönem 4B sınıfının iç hastalıkları dersini almanız bizim için çok faydalı olacaktır.:)

    tesekkurler murat bey. Örnek fotograflar ile birlikte paylaşmanız etkileyici olmuş. Hastalık veteriner fakültesininn en sık soru gelen hastalıklarından :)

    yanıtla: çok önemli bir soru #98371

    Kesinlikle katılıyorum. Kutudan çıkan bir veya birkaç çürük elma uğruna tüm kutuyu çöpe atmak doğru bir davranış değildir. Elbette sayın FUMi nin ve veteriner hekim arkadaşımız nasıl bir durumla karşı karşıya kaldılar bilmiyoruz fakat ortada bir yanlış anlama veyahut karşı tarafında ihmalkarlığı var ise gereken yapılmalıdır. THE PROFFESSOR un da dediği gibi bizlerde veteriner hekim meslektaşlarının görevlerini layıkınca yapmaları ve ben gibi öğrenci arkadaşlarımızında kendini en iyi biçimde yetiştirmelerinden yanayız.
    Bencede bu tarz önyargılı bir yaklaşım düzeltilmelidir.

    yanıtla: Yarış atımla ilgili… #98370

    Bahsetiğiniz aralıklar Türkiye de nadir atlarda uygulanır. Mesela bir KAFKASLI vardı 2_3 günde yada haftada bir yarışa sokulurdu. Fakat bu bahsedilen yarışlarda bildiğiniz gibi büyük eforlar sarfedilir ve atınızın iyi form yakalaması gerekir. Bu yükü de her at kaldıramaz. Stajımdaki at sahibimiz iki yarış arasındaki mesafeyi en az 2 hafta tutardı. Bencede bu aralık oldukça müsaittir. Çünkü atlarda sporcudur ve onları da düşünmek gerekir. Yarışının ardından hemen sıvı takviyeleri yada çeşitli takviyelerle iki gün sonraki yarışa hazırlamak atçılığın hobi olmasından ziyade tamamiyle maddi boyutu ile alakalıdır. Sonuçta bir noktada patlak verdiği ve o güzelim atların boşyere sakatlandırıldığı,sonra da bir köşeye atıldıkları görülmektedir.

    yanıtla: KÖPEKLERDE SEZERYAN… #98302

    tesekkürler paylaşımınız için

    yanıtla: Yağ bezesi aldırma ? #98268
    lifeispain wrote:
    Merhabalar,
    Kedim yağmurun karın bölgesinde fındık büyüklüğünden birazcık daha büyük ele gelen bir kitle var. Veterinerimiz yağ bezesi olduğunu ve ilerleyen dönemlerde herhangi bir sorun olma ihtimaline karşı daha fazla büyümeden alınmasını önerdi. Kızım 12 yaşında yani yaşlı. O yüzden çok kolay bir operasyon olduğu sölensede içim pek rahat etmedi. Ayrıca normal narkoz vermediklerini yaşlı kedilerde kullanılan özel bi narkoz verdiklerini söledi veteriner. yani risk ve korkulcak birşey yokmuş. Birde diş etlerinde kızarıklık ve bikaç tane çürük var. Onlarında narkoz verilmişken temizlenmesi iyi olur dedi.

    Şuan kızımın bi problemi yok. keyfi yerinde, yemeğini yiyor, mışıl mışıl uyuyor. Acaba gereksiz yere mi kızımın canını acıtam diye düşünmeden edemiyorum :crying:

    Veteriner arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkürler.

    Yağmurun şuan yada gelecekte yasamsal fonksiyonlarını engelleyebilecek kitle ise elbetteki ilerlemeden aldırtmanız en doğru yol olacaktır.Fakat bu işlem sırf dış görünüşü için yapılacaksa etik açıdan birkez daha düşünülmelidir bence.Henüz veterriner hekim adayıyım yinede fikrimi belirtmek istedim.

    yanıtla: Veteriner Hekimliğinin Artıları ve Eksileri #98260

    cefrinnn içinde sönmeye başladığını düşündüğüm veteriner hekimliği ateşini tekrar alevlendirmek adına şöyle bir örnek vermek istiyorum sana:
    Henüz veteriner helimliğini kazanmamış olmana ragmen bu bölüm hakkında istikrarlı bir sekilde insanlardan bilgi almaya calışıyor ve birçok konunun farkında oluyorsun.Bu bence seni bir adım öne taşır rakiplerinden.Çünkü ne yazık ki veteriner fakültelerine gelen öğrencilerin bir bölümü öylesine yazıyor yada maddi boyutu ağır bastığı için yazıyorlar.Şuan okuyan arkadaşlarımız ve mezun büyüklerimiz bana hak vereceklerdir.İsmet İnönü de şöyle açıklamıştır: “Denilebilir ki İnsan Hekimliği Veteriner Hekimliğin yanında, Okyanusa karşı İçdeniz Gibidir”
    O yüzden farkındalık önemlidir.Kim ne derse desin nasıl yorumda bulunursa bulunsun içindeki hevesi kaybetme.Veteriner fakültelerine bilinçsiz,amaçsız insanların gelmesindense(ki bu durum mesleği her gecen gün daha da yerin dibine sokuyor) ne istediğini bilen,farkında olan insanlar gelmelidir.

    yanıtla: Hey Alttaki Sana Tavsiyem var #98258

    silkinip kendime geldim :)
    hey alttaki o zaman sen de biraz kendinden geç :D

    paylaşımınız için teşekkürler

    yanıtla: SEMPTOMLARDAN TANIYA PROGRAMI #98093

    Kurulumunu yaptım ve çalıştırdım emeğinize sağlık çok güzel bir program tebrikler

    yanıtla: merblaar #98087

    hoşgeldin aramıza dandini

    paylaşım için tesekkürler

    tesekkurler paylasım için

13 yazı görüntüleniyor - 1 ile 13 arası (toplam 13)