1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,531 ile 1,545 arası (toplam 1,725)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: slm ben mujdeee :D #49343

zaten sözlü sınavlar genelde saat 08:30 gibi başlar akşam saat 21:00’e kadar sürdüğü olur.Her öğrenciye çok zaman ayırılmıyor.Kimin çalıştığı kimin çalışmadığı zaten sözlüye girdiğinde belli oluyor.İşin tek kötü yanı,öğrenci eğer tüm kitaba hakim değil ise afallar ve sözlüden kalır.Nereden soru geleceği belli olmaz ve dersin hocasınabağlı olarak bazen sorular adım adım gider yani 1. soruyu bilirsin 2. soruya hak kazanırsın.Kimi hocada 4-5 tane sorar hepsinin cevabını ister.Hocanın inisiyatifine bağlı yani.

Sözlü sınav bizim ömrümüzü eskitti,hiç o kadar stres çektiğimi hatırlamıyorum,yaşlandım resmen hocaların kapısında…

Veteriner fakültesi çok ders çalışmak gerektirir.Kardeşin eğer seviyorsa bu mesleği gitsin çünkü orada insana yapmak istemediği birçok şeyi öğretiyorlar:Dders çalışmayı da öğretiyorlar.

yanıtla: Ayı bir yana düştü 8 inek bir yana! #49342

Çok ilginç bir olay,fotoğraf koymasan kesinlikle inanmazdım:D

Elektrik bu işte,bi kodumuydu 8 ineği bi tarafa ayıyı bi tarafa serer…

yanıtla: Küçük bir soru #49341

Çok güzel bir soru…

Toplumun çoğunun merak edipte sormaya cesaret edemediği soruyu sormuşsun ve Murat Kutay çok güzel bir şekilde açıklamış…

Hemen sizinle aklıma gelen bir türküyü paylaşmak istiyorum:

Manda yuva yapmış söğüt daaaalııınaaaa ammaaan ammaaan
    Yavrusunu sineeeek kapmış gööördüüün müüü amanın yandım amanın amanın amanın yandım
    Tiridine tiridine suyuna da bandım
    Bedava mı sandın para verip aldım….

Böyle geçiyor işte ömür….:D

yanıtla: Hamile adam doğurdu #49340

Ben ne diyeyim şimdi bu habere?

Allah(c.c.) akıl fikir versin desem olan olmuş doğurmuş bile…

Allah babalı babalı büyütsün:D

yanıtla: slm ben mujdeee :D #49332

Sözlü sınavda konuya tam hakim olmak gerekeceği için mantıklı bir sınav türü ama zordur dediğim gibi.Veteriner fakültlerinde okumak gerçekten zor.

Bunun dışında sınıflar ne kadar kalabalıksa öğrenme o kadar düşer.Örneğin Erciyes üniversitesinde veteriner fakültesi sınıfları 60 kişilik civarı.Bunu da

değerlendirmek lazım…Sonuçta meslek öğrenilecek.

yanıtla: kalça çıkığı mı acaba #49325

Merhabalar…

İzmir hakkında bilgim yok,bu nedenle röntgeni nerede çektireceğiniz ile ilgili olan soruyu geçiyorum…

Sizin anlayacağınız dilden kalça çıkığı hakkında sorularınız doğrultusunda bilgiler vereceğim…

Uyluk kemiği bel kemiğinden çıktığı zaman mümkün olduğunca çabuk yerine oturtulmalıdır.Bunun sebebi,uyluk kemiğinin baş kısmının bel kemiğinde oturduğu yerdeki boşluğun zaman geçtikçe daralması ve dolmasıdır.Zaman geçtikçe kemiğin yerine cerrahi operasyon olmadan oturtulması imkansız hale gelir çünkü kemiğin oturacağı eklem boşluğu tamamen dolmuştur.Hayvanınızın uzun süredir kalça çıkığı olması dediğim durumun şekillenmiş olması ihtimalini arttırır.Bu nedenle acilen izmirdeki bir veteriner hekimine başvurup köpeğinizi muayene ettirmeniz,röntgen filmi çektirmeniz gerekmektedir.Ondan sonraki değerlendirmelere bakarak veteriner hekimi arkadaşım gerekeni yapacaktır.Eğer eklem boşluğu dolmadıysa yerine oturtulabilir.Eğer dolduysa kazınıp bu sefer cerrahi operasyonla oturtulması ve ekstradan çivileme tekniği ile tekrar çıkmasının engellenmesi gerekmektedir.

Bir hayvanda kalça çıkığı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.Çıkık olan bacak uzun durur,vücuttan ayrı durur.Yürürkende vücudundan uzak tutarak ve topallayarak yürür.Arkadan baktığınızda çıkık olan yerin içine çökük olduğunu farkedebilirsiniz.Kalça çıkığı oldukça kolay farkedilebilir.

Geçmiş olsun…

yanıtla: Çocuklarımız bu kahramanı tanımıyor! #49315

Pehey günler peeheeeyy…

Bize okumayı yazmayı öğretti Cin Ali.Allah razı olsun tüm emeği geçenlerden…

yanıtla: Dünyada ve tarihte bilmedikleriniz.. #49314

Güzel bilgiler için teşekkür ederim…Çoğunu biliyordum,rakamsal olanların bazılarını bilmiyordum…

yanıtla: slm ben mujdeee :D #49311

Ankara Üniversitesinde okuyan arkadaşlar yardımcı olsunlar…

Umarım güzel bir üniversite hayatı olur…

yanıtla: ÜLKEMİZDEKİ SOYU TÜKENEN HAYVANLAR #49309

Av olayına ve avcılığa karşıyım arkadaş…

Doğal seleksiyon olmadan soyunu tükettiler hayvanların…

Bunu yapanların kendileri hayvan bile değil o kadar aşağılık insanlar…

Paylaşım için teşekkürler…

yanıtla: Veteriner Ultrasonografi Görüntüleri #49307

İngilizce de olsa neredeyse hepsinin altında ne olduğu yazıyor…Ayrıca ultrasonografi kursu almayan veteriner hekimleri kolay kolay ultrasondan anlamaz…

NASA’nın çektiği mars fotoğrafından farksız gelebilir bu görüntüler…Önce kurs alınması lazım…

Paylaşımın için teşekkürler MUrat Kutay…

yanıtla: Merhaba…… #49306

Hoşgeldiniz gençler…

Herkes kesin bildiği konular hakkında birşeyler paylaşabilir tabi ki.Ne kadar çok bilgi olursa o kadar iyi olur.

yanıtla: slm ben mujdeee :D #49305

Eğer bölümü belirlediyse yurt neden sorun olsun…

Kafanıza takmayın…Yavru kuş artık büyümüş,yuvadan uçması lazım…Alışmak zor olsa da bende Haydar Dümen gibi satırlar yazsamda hayat devam ediyor:)

Hayırlısı olsun.Allah(c.c) yolunu açık etsin.Sevdiği bölümü de tercih etsin.

Hayırlı günler dilerim…

yanıtla: tavşanım su içmiyor #49304

Normalde tavşanlar dışarıdan aldıkları besinlerle günlük su ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirler.Fakat bunun yeterli olmadığı durumlarda dışarıdan su takviyesi yapmanız gerekir.Bunun için suluğu sürekli önünde olmalı.Suluktaki seviye takip edilerek su içip içmediğine bakılabilir.Eğer bol sulu yeşil sebzeler ile (örneğin salatalık) besliyorsanız tavşanınız dışarıdan su içme ihtiyacı hissetmez.Buna dikkat ediniz.

Sağlıcakla kalın…

yanıtla: köpek #49303

Selamlar…

Eğer bacağında yaralanma yok ise sadece ufak travma sonucu kaslar zarar gördüyse veya eklemler zarar gördüyse ufak bir bandaj işlemi ile tedavi edilebilir.

Burkulma ve çıkı tarzı bir durum değil de kırık durumu mevcut ise kesinlikle röntgen çekilip duruma göre bandaj veya pin uygulaması,plaka uygulaması vs.. yapılmalıdır.Kırık yok ve açık bir yara yok ise sadece bandaj ile belli bir süre içinde sağlığına kavuşabilir kanımca.Kan dolaşımını engellemeyecek kadar sıkı bir bandaj sorunlu bölgeyi kapsamalı.bandaj kirlendikçe ıslandıkça değiştirilmeli.Bandaj 3 gün ilâ 21 gün arasında duruma göre kalmalı.

Sağlıcakla kalın…

15 yazı görüntüleniyor - 1,531 ile 1,545 arası (toplam 1,725)