1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,636 ile 1,650 arası (toplam 1,725)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: melez #48110

Hayır,sığırlarda hormon kullanılarak ikiz veya üçüz buzağı alınamaz.Nutrisyonel faktörlerin düzeltilmesi ile belki ikizlik oranı %2 olarak arttırılabilir.İkizlik ve üçüzlük gibi çoğul gebelikler genetik olarak belirlenir.

İkizlik konusu koyunlarda ve keçilerde daha çok istenen bir durumdur.Bunun oranınıda nutrisyonel olarak ayarlayarak ve siklusun belli zamanlarında tohumlayarak yükseltebilmektedir veteriner hekimlerimiz.

Dediğim gibi sığırlarda böyle bir durum söz konusu değildir.Eğer böyle birşeyi istiyor iseniz ozaman ikiz kardeşi olan bir sığır alacaksınız bu sığırıda iyi bir şekilde yağlandırmadan besleyeceksiniz.Maksimum bunu yapabilirsiniz.

Görüşmek üzere,saygılarımla…

yanıtla: melez #48100

Bir de şunu söylemek istiyorum;

Tohumlama yaparken melezleme düşüncesi bile olsa verimden çok hayvanın doğum anındaki durumu düşünülmeli ve ona göre tohum seçilerek işlem gerçekleştirilmelidir.Irk uyumu az çok olmalı,normal doğum amaçlanmalıdır.Hayvan haklarına göre zaten ileride kafamıza göre tohumlama yapamayacağız.Saygılarımla,kolay gelsin Yenice arkadaşım.

yanıtla: melez #48099

Merhabalar…

Üstteki belçika mavisi,şerole ve angus ırkları hakkında açıklamalarının nedenini anlamadım,sanırım doğum ağırlıklarının benzer olmasının melezlemede sorun çıkarmayacağı kanısındasın,yani doğumun normal olacağını düşünüyorsun.Ben öyle anladım ama yardımcı olmaya çalışayım.

Holstein ırkı sütçü ve iri bir ırktır ama çok iri değildir.Her etçi ırkın tohumlamasından meydana gelecek buzağıyı taşıyamaz.Bir belçika mavisi bir angus bir hereford spermi ile tohumlarsanız kesinlikle güç doğum veya sezaryen durumu ile karşı karşıya kalırsınız.Benim önerebileceğim simmental,brown swiss,şerole veya limuzin belki.Yani bence brown swiss simmental tohumlamak daha mantıklı.

yanıtla: kene için ne yapmalıyım #48089

Scholl gerçekten hırslı bir köpek.İyileşmesinin hızlı olması bizi sevindiriyor tabi ki.Maşallah diyelim,en kısa zamanda sağlığına kavuşsun,gerçi videosunu izlediğimde çok sağlıklı ve dinç görünüyordu,en kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır.En büyük avantajları;genç olması ve sahibinin siz olmanız.Böylece herşeyin üstesinden gelir merak etmeyin.Geçmiş olsun…

Son sorunuz için şunları söyleyebilirim;veteriner hekimler oldukça meşgul insanlardır.Mesleğimiz yoğun bir meslek.Herzaman siteye giremiyoruz,bağlanamıyoruz.Bu nedenle irtibata geçmekte zorlanabiliriz,yazdıklarınızı gözden kaçırabiliriz.Ama siz sitedeki veteriner hekimlerden bursada olanlar ile irtibata geçebilirsiniz,teklif beklemenize gerek yok bence.Eminim herkes severek muayene edecektir.Ben bursada değilim,birde bursadaki hekimlerimiz cevap versinler bakalım.:)Benim söyleyeceklerim bu kadar.Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın Nurcan hanım.

yanıtla: kene için ne yapmalıyım #48067

Nurcan hanım keneyi çıkarmaya sakın uğraşmayın.Kenenin anatomik yapısı itibariyle kan emmek üzere başını deri altına gömdükten sonra kendisi çıkarmadan sizin çıkarmanız imkansızdır.Siz çıkarmaya çalışırsanız kati suretle başını koparırsınız ve irrite etmeye devam eder.Kene gördüğünüz zaman yapabilecekleriniz şunlar:

1-Bir pamuğa alkol emdirin,kenenin üzerine tuşe tarzında uygulayın(hafifçe bastırıp çekin).Bu işlemi birkaç dakika uygulayın.Bazıları mazot kullanıyor.Bu da etkilidir.
    2-Alkolün etkisiyle kene başını deriden çıkaracaktır.Ondan sonra rahatlıkla keneyi köpeğinizin derisinden uzaklaştırablirsiniz.
    3-Keneyi bu şekilde uzaklaştırdıktan sonra kati suretle köpeğinize kan testi yaptırmanız gerekmektedir.Günümüzde bazı veteriner kliniklerinde biyokimya ve diğer mikrobiyolojik çalışmaların yapılabileceği laboratuarlar bulunmaktadır.Eğer güvenemiyorsanız Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne başvurmanızı önerebilirim.

Veteriner hekiminize güvenin,sağlıcakla kalın…

Çok açıklayıcı ve güzel bilgiler.Teşekkür ederim…

yanıtla: Çok acil #48040

Arkadaşların dedikleri çok doğru.Hayvanı gezdirmek ve magnezyum sülfat vermek asidozun önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

yanıtla: Biri bana açıklaya bilirmi ? #48039

Bawer güzel açıklamış…

Dediklerine ilaveten,tavuklara verilen buğdaygiller sindirimi arttırmak amacıyla kırılarak verilebilir.piyasada satılan tavuk yemlerinde enzim ilavesi olanları mevcuttur,ayrıca sizin ilave etmenize gerek yoktur.Eğer böyle bir karma yem tercih ederseniz enzim ilavesine gerek yoktur.

Bunun dışında bawer arkadaşım birşey atlamış ona da ben cevap vereyim:Baytril oral olarak yani ağız yoluyla,gram (+) ve (-) bakterilerin sebep olacağı enfeksiyonları önlemek amacıyla katılır.Örneğin;Koli enfeksiyonları,salmonellozis,sarı kese hastalığı vb…

Sağlıcakla kal fermer,kolay gelsin.

yanıtla: Süt Sığırlarında Verimlilik #48038

Pamuk tohumunun zararı olmaz.Kaliteli bir tane yemdir,baklagil olarak güzeldir.Fakat fiyatından dolayı pek tercih edilmiyor bildiğim kadarıyla.

yazdığınız yem kombinasyonunu biraz daha açıklayıcı yazarsanız yani mesela buğday kepeğini ne kadar pamuk tohumunu ne kadar veriyorsunuz onu söylerseniz bir de süt sığırınızın ağırlığını söyleyebilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Hayvanınızın ağırlığını bilebilirsek bu şekilde vereceğiniz optimum yem miktarını söyleyebiliriz.Eğer hayvan ufaksa miktarı arttırıp kilo aldırabilirsiniz,verimi düşürebilirsiniz.Böyle durumlarla hiç karşılaşmadım ben henüz,genelde yetersiz beslenme ve strese,ayrıca hastalıklara bağlı olarak verim düşmesine rastladım.Fazla besleyen görmedim yani:)süt sığırına ne kadar kaliteli rasyon verirseniz o kadar kaliteli ve çok miktarda (tabi ki sığırın türüne bağlı olarak) süt alırsınız.

yanıtla: Süt Sığırlarında Verimlilik #48009

Merhabalar…

Hayvanın eski sahibinin dedikleri doğru.Sığırlar yer değiştirdiklerinde ve yeni insanlar gördüklerinde ilk zamanlar biraz verimleri düşebilir.Bu tamamen ortamın ve yeni sahibinin değişik olmasından kaynaklanıyor.Alıştıktan sonra verimi normale dönecektir.Stresi azalacaktır.

Stres faktörünün azalması yanında hayvanın alışık olduğu rasyonda önemlidir.Rasyonda değişiklik yapmanız(özellikle alıştırılmadan yapılan ani değişiklikler),verimi düşürecektir.

Sağlıcakla kalın…

yanıtla: ACİL YARDIM #47995

Anlattıklarınız tipik hastalık belirtileri.Neredeyse tüm hastalıklarda görülen semptomları yazmışsınız.Daha spesifik şeyler yazarsanız yani daha ayrıntılı bilgiler verirseniz yardımcı olabiliriz.

Sağlıcakla kalın..

yanıtla: yumurtlama sorunu #47983

Teşekkür ederim,geçmiş olsun.

yanıtla: yardım #47979

2. sınıfta gördüğün fizyoloji dersinin kitabı semineri hazırlanayacağın kaynak olarak biçilmiş kaftandır.Bence fizyoloji kitabına bir göz at.Hücre habercileri ve reseptörleri hakkında çok detaylı bilgiler var.Bunun dışında genel patoloji dersinde okutulan ders kitabında da baş kısımlarda bunun ile ilgili bilgiler bulunuyor.Umarım faydası olur.Koaly gelsin.

yanıtla: yumurtlama sorunu #47978

Güvercinin yumurtlama probleminin neyden kaynaklandığını kendim muayene etmediğim için bilemem tabiki ama götürdüğünüz veteriner hekim mutlaka muayene etmiştir,az çok kafasında şekillenen bilgileri siznle paylaşmıştır.Ben yemden kaynaklanan bir durum olursa veya yumurta zarını sağlamlaştırman için neler yapabilirsin onlar hakkında biraz yardımcı olmaya çalıştım.

Eğer dediğin gibi yumurta kanalında bir problem var ise,bilinen bir tedavi şekli yok.Genelde yumurta kanalı darlığı görülen güvercinler yumurtlayamaz ve ölürler.Bir çoğu böyledir.Biz öyle olmadığını umalım.Eğer bir paraziter enfeksiyonun varlığından şüpheleniyorsan ve bundan dolayı yumurtlama problemi oluştuğunu düşünüyorsan o zaman veteriner hekiminizle bu düşüncenizi paylaşmalısınız.

Her hayvana aynı yemi veriyor olabilirsin,fakat biliyorsun herpsi aynı yemden yararlanma oranına sahip değiller.Her hayvan farklı.Güvercinlerini iyi beslediğini söylüyorsun,o zaman yumurtlama problemi yemden kaynaklanmıyor muhtemelen.Bence biraz göz önünde bulundurup yem alımını takip edersen daha faydalı olur.Yani özel ilgi göstereceğiz.

Dediğim gibi,kendi düşüncelerini veteriner hekime söylemeniz teşhis ve tedavi açısından daha faydalı olacaktır.Nutrisyonel olarak kaynaklanmıyor ise herhangi tümöral bir oluşum da olabilir,herhangi bir stenoz veya divertikulum durumu da olabilir,paraziter enfeksiyon da olabilir,veteriner hekim tabiki hepsini teşhis edemeyebilir.Çünkü güvercin ufak bir kanatlı.Biz bu problemin yumurta kanalı darlığından kaynaklanmadığını umalım.Geçmiş olsun.İleri ki günlerde durumunu yazarsanız sevinirim.Sağlıcakla kalın…

yanıtla: yumurtlama sorunu #47976

Öncelikle yumurtanın kabuğunun zayıf olmasının sebebi kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilir.Bunu engellemek ve yumurtanın kabuğunu sertleştirmek amacıyla güvercinine kalsiyum bakımından zengin olan tane yemlerden baklagil çeşitlerini verebilirsin.Nedir baklagiller?Fiğ,soya fasülyesi,keten tohumu,pamuk tohumu gibi bitkilerdir.Yanlız bunların içindeki antinutrisyonel faktörlerin uzaklaştırılması gerekir bu nedenle ısıtma işlemi uygulaman gerekir.Ondan sonra verebilirsin.

Yumurta sorununu ortadan kaldırmak amacıyla güvercinin rasyonuna E vitamini,mineral madde ilavesi yapabilirsin.Bunun dışında rasyonunun da iyi dengelenmiş olması gerekir.

Dediğim gibi,yemleri normal veriyor olabilirsin fakat yemlerin içerisindeki antinutrisyonel faktörlerden dolayı hayvan yararlanamıyor olabilir.Bu arada tane yemleri kırarak ver.Kolay gelsin,umarım sorunun çözülür.

15 yazı görüntüleniyor - 1,636 ile 1,650 arası (toplam 1,725)