1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,651 ile 1,665 arası (toplam 1,725)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: accccccciiiiiiilllllll #47964

Ömer kardeş,öncelikle kolay gelsin…

Glandula parotis çeşitli nedenlerle şişebilir.Öncelikle emin olman gereken durum,gl parotis’in mi yoksa bulunduğu bölgedeki herhangi başka bir yapının mı şiş olduğudur…

Gl. parotis,çeşitli toksinler nedeniyle de şişebilir.Benim önerim,nedene göre sağaltım yapman olacaktır.Detaylı anamnez ile sanıyorum doğru teşhise varacaksındır.Hayvanın ne yediğinin,ne içtiğinin,barındırıldığı yerin şartlarının durumu,herhangi bir göz enfeksiyonu bulunup bulunmamasına bağlı olarak sonuç değişecektir…

İyotlu pomad kullanmana sanırım gerek yoktu.Tabi ki sen hayvanın durumunu gördüğün için bizden çok daha fazla bilgiye sahipsin.Toksin tedavisi deneyebilirsin ama dediğim gibi bu durum öncelikle detaylı anamnez ile çözülebilecek bir durum.

Tekrar kolay gelsin,sağlıcakla kalın…

yanıtla: Köy Tavuğu Yumurtacılığı #47859

Supppersin bawer:Dçok güzel açıklamışsın,bravo…

yanıtla: mavişim hasta #47831

Bence anlattığınız durum mevcut ise (ayakları sıcak,kanatlarını vücudundan uzak tutuyorsa vs …) size tavsiyem kuşunuzu ılık suyla yıkamanız yönünde olacaktır.yıkamaktan çekiniyorsanız hiç olmazsa ayaklarını ıslatın,başına elinizle hafifçe su damlatın,başını ıslatın.bol su verin.İlaç vermeden önce bu şekilde ateşini kontrol altına almaya çalışın bence. Sağlıcakla kalın…

yanıtla: tavsanım elimi üstümü yalıyo #47830

Merhabalar…

Tavşanınızda allotrofaji dediğimiz bir durum söz konusu olabilir.Bu durum mineral madde eksikliğinden kaynaklanır.

Mineral madde eksikliği tamamlanırsa muhtemelen sorun çözülecektir.Rasyonda % 0.03-0.04 Mg yeterlidir.

Eğer tuz eksikliği olduğunu düşünüyorsanız tavşanlar için yalama taşları bulunmaktadır.Rasyonda tuz oranının % 0.5 olması yeterlidir,tavşanlar tuzu severek tüketirler.

Sağlıcakla kalın…

yanıtla: çiftleşme ve su hastalığı #47799

Merhabalar…

Scholl genç bir golden.Bu nedenle oyuna düşkündür.Alman kurdu dişi köpeğinizle çiftleşme oyunları yapması çok normal,çiftleşmese bile çiftleşme çabaları gözlenebilir.Bunu çiftleşme oyunları kategorisine sokarsak daha mantıklı konuşmuş oluruz.

Dediğim gibi,Scholl genç bir köpek ve oyuna düşkün olması normal.Su birikintilerini sevmesi aynı bizim küçüklüğümüzde botumuz ile su birikintilerinden yürümemize benzeyen tamamiyle oyun içerikli bir davranıştır kanaatimce.

Benim görüşüm endişeleneceğiniz bir durum yok.Hayvanlarınız ile mutlu günler dilerim,sağlıcakla kalın…

yanıtla: mavişim hasta #47766

aybars arkadaşım,konudaki tüm mesajları okumamışsın.Kuşun durumunu sahibi sürekli olarak burada bildirdi.kuşta iyileşmiş.maşallah.Allah uzun ömürler versin.

yanıtla: oksitetrasikline #47736

Oksitetrasikline duyarlı bir ton etken var,bunların hepsini yazamayız ki.

Geniş spektrumlu olduğundan bir çok enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.Anthrax,Brucellosis,Yersinia,Tularemi,Kolera,solunum yolu enfeksiyonları,kulak iltihaplarına kadar kullanım alanları çok geniştir.

Yani Oksitetrasikline duyarlı etkenleri yazmakla bitiremeyiz.Uzun sürer.

yanıtla: mavişim hasta #47735

Hanımefendi iyi günler.

Kuşunuzun karnındaki şişliğin iyileşmesini takiben derisinin hemen eski halindeki esnekliğe dönememesi muhtemeldir.Bu nedenle muhtemelen endişeleneceğiniz bir durum mevcut değil.Eğer tedavi tamamlandıysa içiniz rahat olsun.

Eğer kuşunuz dişiyse burnunun renginin kahverengi olması doğaldır.Çünkü k.renginin tonları pembe renklerde olabilir dişi muhabbet kuşlarının burun renkleri.Bence bu konuda kafanıza takacağınız bir durum yok.Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.

yanıtla: Köy Tavuğu Yumurtacılığı #47707

Merhabalar.

1)Öncelikle sürekli yumurta almak için tavuklarınıza ilaç kullanmanıza gerek yok,sadece yemlerine katacağınız katkı maddeleri yeterli olacaktır.Önceki açtığınız konuda bahsettiklerimiz katkı maddeleri olarak iyiydiler.Bence onlar uygulanabilir.Kümes koşulları yetişkin tavuklar için 15 C,civcivler için ise 25-27 C uygundur.
    Havalandırma açısından dikakt etmeniz gerekenler karbondioksit,amonyak,kötü kokulu gazların uzaklaştırılması gerekmektedir.rutubet önlenmelidir.

2)Bence başka başka kişilerden tavuk toplamak pek mantıklı değil.Belki biliyorsunuzdur Ziraat belli zamanlarda civciv için yazılan insanlara istenilen sayıda civciv veriyor.Bunu takip ederseniz bence daha mantıklı olur.Eğer sağlıklı olduğundan şüphelendiğiniz tavuklar var ise bunları kümese koymamanız gerekeceğinden mümkün olduğunca tek elden ve güvenilir birinden almanız yine yararınıza olacaktır.Eğer kümeste hastalık ortaya çıkarsa durumu kontrol altına almakta zorlanırsınız,kanatlı sektörünün bu riski var.Bu nedenle sağlıklı olduğundan emin olduğunuz hayvanları almanız gerekiyor.

yanıtla: etlik piliç yemlerine katılan ilaçlar #47318

Lizin aminoasit,performans ve et kalitesinde etkili,metionin aynı şekilde et kalitesinde etkili,sakoks dediğinizi anlayamadım ama eğer kastettiğiniz sistin ise metionin ile birlikte katılır ve aynı şekilde etki gösterir,premiks=vitamin + koruyucu + balıkyağı + un + soya + kemik unu,enzim ve mineralleri zaten biliyorsunuz söylememe gerek yok,dikalsi derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.
    bunlar yeme katılan katkı maddeleri,ilaç değiller yani.Oranlarını ise hesaplamak gerekir,rasyon hesabı yapmalıyız.Eğer vaktim olursa rasyon hesabını yapıp size yazarım.En azından yazdığınız oranlar uygun gözüküyor.Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum ama emin değilim.Yardım edebileceğim konular bu kadar.Kardeş Türk ülkesine selamlar:)sağlıcakla kalın.

yanıtla: yorum bekliyorum #47593

Teşekkür ederim:DGörüşmek üzere.

yanıtla: yorum bekliyorum #47586

Teşekkürler,videoyu izledim.Çok tatlı bir köpek:Ddediğiniz durumu tam net olarak seçemesemde gördüm.bu durumda böyle yürümesi normal değil,bence veteriner hekiminizin tavsiyesine uyun.PVC bandaj en azından yere düzgün basmasını sağlar.İlaç tedavisine devam etmeniz gerekiyor,zaten veteriner hekim arkadaşım sizi bilgilendirmiştir.Raşitizm iyileşmeye başladığı zaman muhtemelen düzelecektir.Düzelmezse eğer kırık falan da yoksa tendo uzatma-kısaltma operasyonları yapılabilir dediğim gibi.Veteriner hekiminizin tercihine bağlı tabiki ileri ki zamanda.Bence bandaja ve vitamin-mineral-rasyon takviyesine devam.Zayıfladıysa ona göre dektroz serum desteği de yapılabilir.Geçmiş olsun:)

yanıtla: mavişim hasta #47585

Ben teşekkür ederim,geçmiş olsun…Kuşunuzun durumunu ilerleyen günlerde yazarsanız tabi ki daha çok sevinirim.Sağlıcakla kalın.

yanıtla: yorum bekliyorum #47561

İlaç ve vitamin tedavisi devam ettiğine göre büyük oranda prognozu iyidir.Yani ileride iyileşmesi muhtemeldir.Nurcan hanım merak ettim,neden pvc bandaja devam edilmesini istemiyorsunuz?Size göre faydası yok mu veyahut başka bir sebepten ötürü mü?

yanıtla: yorum bekliyorum #47570

Yavru köpeklerde bu gibi durumlarda pvc bandaj ve tenotomi tenorafi operasyonları oldukça yüksek oranda başarı sağlamaktadır.Veteriner hekiminizin yaptığı muayene sonucunda verdiği karar doğrultusunda yapacağı eylemler ile pvc bandaj veya tendo uzatma-kısaltma operasyonları yapılabilir.Ben köpeğinizin durumunu tam olarak bilemiyorum çünkü bileğinin arka kısmına mı yoksa ön kısmına mı basıyor onu bilmiyorum ve görmediğim için kesin olarak şu yapılırsa düzelir diyemem tabiki ama dediğim gibi,pvc bandaj ve tenotomi-tenorafi operasyonları yavru köpeklerde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.Zaten veteriner hekiminiz muayene sonucunda en uygun olan tedavi şeklini seçmiştir.İçiniz rahat olsun.Geçmiş olsun,sağlıcakla kalın.

15 yazı görüntüleniyor - 1,651 ile 1,665 arası (toplam 1,725)