Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
Rica ederim.Bu arada kuşunuzun ilerleyen günlerdeki durumunu buraya yazarsanız sevinirim.Merak ediyorum çünkü.Yazdıklarınızla haberim olur,bilgilenirim.Geçmiş olsun tekrar,saygılarımla.
Mustafa bey çok güzel anlatmış:DHer ineğe lazım aslında.
Evet,şahin haklı.Kuyruk ve kulak kesimi tıbbi zorunluluk dışında yasak.Bunun için serbest çalışan veteriner klinikleri düzmece bir rapor hazırlayıp yine de kuyruk ve kulak kesiyorlar.
Parazit tedavisi çoğu hastalığa göre kolaydır.Götürdüğünüz veteriner hekim arkadaşım zaten gerkeeni yapıyordur,bence başka bir veteriner hekime götürmenize gerek yok.Tabi ki bu sizin inisiyatifinize bağlı,eğer güvenmiyorsanız götürebilirsiniz ama bence veteriner hekiminize güvenmelisiniz.Kedinizi kurtarma şansınız muhtemelen yüksek.Ben muayene etmediğim için,kedinin durumunu bilmediğim için ve dışkıda hangi parazite rastlandığını bilmediğimden pek birşey söyleyemeyeceğim.
Parazitin türünü bilmediğimden,kedinin tüyleri ile size bulaşıp bulaşamayacağını söyleyemeyeceğim.Muhtemelen tüylerine dokunmanızla bulaşmaz ama dışkısına temas ederseniz bulaşabileceği kanaatindeyim.Parazit tedavisinden sonra içiniz daha rahat olur tabi.
Bence içiniz rahat olsun,kedinizin durumu sizin de desteğinizle düzelecektir.Veteriner hekiminize güvenin.Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.Başınız sağolsun.Çok üzüldüm.Gençlik hastalığına yakalandıktan sonra hayvan zor atlatıyor,önemli olan tabiki aşılarının yapılması.Hastalığın oluşmasını engellemek.Başınız sağolsun tekrar.
Sallabaş dediğimiz hastalık Paramyxovirus ile alakalıdır.Yazdıklarınız sallabaş hastalığını andırıyor.Yazdığınız semptomlar çok benziyor.
B vitamini vermekle çok iyi yapıyorsunuz,devam edin.B12 vitamini takviyesi çok önemlidir.Bunun dışında bağışıklık sistemini güçlendirmek için livimum verebilirsiniz.Bunların dışında kuşunuzu herkesin ellemesine izin vermeyin,suluğunu hergün taze su ile doldurun.Eğer yanında başka bir kuş var ise hemen ayırın.Size tavsiyelerim bu yönde olacaktır.Geçmiş olsun.Öncelikle ön bacakta diz eklemi olmaz.Dirsek eklemi olur.Bursitis düşüncende haklı olabilirsin.Yaptığın tedaviye ek olarak eklem içi DMSO uygulaması bu yıllarda bayağı tutuluyor,çok etkili.Fiyatını tam hatırlayamıyorum ama uygundu bayağı.Bunun dışında hidroterapi ve soğuk-sıcak masaj uygulamaları yapabilirsin.Umarım faydalı olur.Kolay gelsin.
Evet,kuşun uyurken birden ışığı açman nedeniyle ürkmüş ve ondan dolayı heyecanlanarak dengesini kaybetmiş olabilir.Sana ilk tavsiyem kuşunu yatırdığında kafesinin üzerine birşey örtmen yönünde olacaktır.Çünkü kuşlar gce uyurken bile uykuları çok hafiftir,en hafif bir ışıktan,sesten çok fazla etkilenebilirler.Uyurken bile herşeye dikkat etmek,güvende olduklarını hissetmek isterler.Bu nedenle kuşu yatırdığında üstünü örtersen etrafını göremez,dikkati dağılmaz güvenle uyur.Hem de üşümez.Günlük yaşamı normal,neşesi yerinde ise bu yazdıklarının herhangi bir hastalık belirtisi olacağını zannetmiyorum.Eğer sana daha ilginç gelen belirtiler varsa buraya paylaşırsan yardımcı olabiliriz.Geçmiş olsun.Görüşmek üzere,sağlıcakla kal.
evet gençlik hastalığını da andırıyor murat hocam haklı olabilir.Umarım sinirsel semptomlar ortaya çıkmadan kurtarabilirsiniz köpeği.Yapabileceğiniz en mantıklı iş tabi ki bir veteriner hekime başvurmak.geçmiş olsun.
Gerekenler yapıldıktan sonra hayvanın durumundaki gelişmeleri de buraya yazarsanız sevinirim.Sağlığının düzelmesi bizi sevindirir.Görüşmek üzere.
Merhabalar.Dediğiniz üzere köpekte dehidrasyon ve kilo kaybı var.Bu durumun öncelikle düzeltilmesi lazım.Size tavsiyem,en yakın veteriner hekime başvurmanız.O tarım il müdürlüğünde çalışan arkadaş ile temasa geçerseniz onunda yardımı olacaktır.Hayvanın genel durumunu düzeltmek lazım.2 gün önce sokakta bulduğunuza göre aç kalmış ve üşümüş yavrucak.Veteriner hekim arkadaşım gerekenleri yapacaktır,endişelenecek birşey yok.Gerekli müdahele yapılınca kesinlikle düzelecektir.Sıvı elektrolit takviyesi,serum,dektroz,mineral ve vitamin takviyesi,rasyon düzenlenmesi derken hayvan kendini toplar.Endişelenecek bir durum yok ama tabiki bir veteriner hekime başvurduktan sonra.Geçmiş olsun,umarım hiçbirşeyi kalmaz.Sağlıcakla kalın.
Kardeş kuşun oyun mu yapıyor yoksa hasta mı pek birşey anlamadım.Kuşunun davranışlarını biraz daha açarmısın?Sağ ayağıyla sallanıyor ve bağırıyor demişsin,acaba nasıl bağırıyor,oyun oynar gibi mi yoksa korkmuş gibi mi yada acı çekiyor gibi mi?Durumu biraz daha açarsan yardımcı olabilirim.Sağlıcakla kal.
murat kutayın dediklerine katılıyorum.Gittiğiniz veteriner hekimin tavsiyelerine uyarsanız muhtemelen muvaffak olursunuz.İmkanınız varsa tabi ki biyopsi yapılmasından yanayım.Sonuçta biyopsi ile teşhis kesindir.Ona göre de tedavi yapılır.Kuşun karnındaki şişlik tam olarak tanımlanırsa ona göre iyileşme şansı artar.Gittiğiniz veteriner hekimin dediklerini yaptıktan sonra ara sıra zaman buldukça kuşunuzun durumundan bahsetmek üzere veteriner hekiminize uğrarsanız bence daha iyi olur.İmkanınız varsa kuşunuzu da gösterin.Muhabbet kuşlarını çok severim.Umarım iyileşir,hiçbirşeyi kalmaz.Geçmiş olsun,sağlıcakla kalın.
Sevgili Anıl;tavşanının çişiyle temas halinde olması çeşitli problemler yaratabilir.Sana tavsiyem idrarını emecek tarzda bir altlık sermenden yana olacaktır.Tavşanın bulunduğu yerin temizliği önemlidir.Sağlıcakla kal.
Başın sağolsun…
- YazarYazılar