Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
Olabilir.Hususi bir araç temin etmeniz yararınıza olacaktır fakat toplu taşıma aracı ile de götürebilirsiniz tabi.Sonuçta o hayvanda can taşıyor.Eğer imkanınız yoksa o şekilde götürebilirsiniz.Bir kere ben kuşumu o şekilde götürmek zorunda kalmıştım isterseniz benim yaptığımı söyleyeyim:Kafesin sığabileceği büyüklükte bir naylon poşet buldum,poşet kalındı ve hava geçirmiyordu.kafesi içine koyudm üzerinde düğüm atmadan az bir boşluk kalacak şekilde taşıdım.Umarım sorun yaşamazsınız.Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.
birader aynı soruyu iki konuda sormuşsun.öteki konuna birşeyler yazdım.geçmiş olsun.sağlıcakla kal.
kuşunun burnunun morarmasını neden hastalık olarak yorumladın?erkek muhabbet kuşlarının burunları yavruluktan ergenliğe geçişte maviden mora değişen bir renk alır.Bu nedenle belki hasta olmayabilir.kuşunun hasta olduğuna ilişkin bulguların varsa bilgilerini buraya yazarsan yardımcı olabilirim.kuşun genel durumu nasıl?halsizliği var mı?tüylerini kabartmış şekilde kafesinde uçmadan duruyor mu yoksa neşesi yerinde mi?tüylerinde herhangi bir problem var mı?eğer hasta olduğundan şüpheleniyorsan bu durumunu nezaman farkettin?sence neyden kaynaklanıyor olabilir?Dışkısının durumu nedir?herhangi bir ilaç tedavisi denedin mi?daha önce buna benzer bir durum gördün mü?
Kuşunuzu mutlak suretle bir veteriner hekime göstermeniz faydalı olacaktır.Karnındaki şişliğin sebebinin anlaşılması,niteliğinin saptanması gerekiyor.Karnında sıvı toplanması (asites) olabilir.Tabi ki başka sebeplerde olabilir.Şu an göremediğim için vereceğim bilgiler sınırlı.Tavsiyem şudur:size en yakın varsa güvendiğiniz bir veteriner hekime kuşunuzu göstermeniz.Meslektaşım yardımcı olacaktır.Kuşunuzun durumu acil,bu durumda çok fazla tutmayın.En yakın zamanda gösterin bence.
O kadar karamsar olma be birader
)Eğer imkanın varsa bir kafes yapsan kuşlarına çok güzel olur.kapalı olması gerekir tabi ki yabanilerden uzak durması için.Yabani kuşlar bir sürü hastalık taşıyorlar evcil hayvanlarımıza.Elimizden geldiğince tabi ki mücadele edeceğiz.Onlar da bilerek yapmıyorlar tabi,tabiatın kanunu bu.Onlar taşıyacak bu hastalıkları,biz uzak tutmaya çalışacağız,tabi ki onlara da zarar vermeden.Eğer yardımcı olabileceğimiz bir durum olursa tekrar buradan bilgilerimizi paylaşırız.Hayırlı günler.
Yanına eş alma konusunda bir fikir vermek istemem.Çünkü olumlu ve olumsuz birçok getirisi var.Yanına eş alırsan sana pek alışmaz,seninle pek ilgilenmez,eşiyle ilgilenir.Konuşturmakta zorlanırsın.Eş almazsan eğer bu sefer kendine alıştırabilir,konuşturabilirsin.Her ne kadar hayvan sahibini sevsede dışarıdan bir kuş sesi duysa dünyası değişiyor.Yani hayvan sahibi olmanız onun için yeterli değil.Her canlı kendi türünden birisi ile arkadaşlık etmek ister.Bu nedenle yanına eş alıp almaman senin kararına kalmış.Kuşunun sürekli dışarı çıkmaya çalışması ve sana gelemsi çok güzel birşey.Ne güzel işte,alıştırırsın kendine,konuşturursun.Bende de var birtane ingiliz muhabbet kuşu,her sabah öpüşürüz,kahvaltı yaparız,beraber muhabbet ederiz.En sevdiğim hayvandır.
Bu arada eğer kuşun yavru ise alt tarafındaki tüylerin az olması normal.Bu bir hastalık belirtisi değil.Neşesi de yerinde diyorsun.Ozaman problem yok.Sen yine de kuşçulardan temin edebileceğin vitaminlerden kuşun suluğuna damlat.Kuşunu güzel besle.Böylece bağışıklık sistemini güçlendirirsin,hastalıklara karşı direnç sağlamış olursun.Eğer hastalıktan şüphelenirsen yine yazarsın bizde bilgilerimizi paylaşırız.Görüşmek üzere.Muhabbet kuşları özellikle yavru iken bazı nesneleri tanımlamak amacıyla gagalar ve küçük toparlak dilleriyle yalarlar.Parmağınıza alışmak için yaptığı bir davranış olması veya sizi tanımaya çalışması muhtemel.Başka bir sebebi de mineral eksikliği olabilir.
Dışkısında problem yoksa eğer,alt tüylerinin ıslak ve kirli görünmesinin sebebi pislikten kaynaklı olabilir.Kuşunuzu aldığınızdan beri yıkamadıysanız olabilir.Kuşu görmediğim için tam birşey söyleyemiyorum tabi ki ama muhtemelen böyledir.Belki yumurtadan çıktığından beri hiç yıkanmadıysa ondan dolayı da olabilir.Genelde ishal olduğu zaman altındaki beyaz tüylerde ıslak ve kirli bir görünüm hakim olur.Kuşunuzu ılık suyla yıkayıp saç kurutma makinası ile çok yakın tutmadan kurutun,bakalım o ıslak ve pis görüntüden kurtulacak mı?Kuşunuzu görme fırsatım olsaydı daha aydınlatıcı bilgiler verebilirdim.Saygılarımla.Kuş gribinin ünlü olduğu bu zamanlarda bence de güvercinlerin ile yabani kuşların temasını önlemelisin.Güvercinlerinin vitaminlerini eksik etmemen de çok iyi,herzaman vitamin almaları önemlidir.Hastalıklara karşı dirençli olmalarında yardımcı olur.Gerisi dediğim gibi.Bununla geçmiş olsun,kuşlarının tamamını da kaybedebilirdin.Geçmiş olsun tekrar.
ishal olup olmadığını anlaman için öncelikle dışkısını kontrol etmen lazım.Dışkıdan rahatlıkla anlarsın.Rektum çevresinin ıslak görüntüde olması,rektum çevresi tüylerinin ıslak olması ishal belirtisi olabilir.Yavru kuşlarda özellikle çok gözlenir,çok çabuk etkilendikleri için.Eğer dışkısı cıvık ve sulu ise ishaldir.
İshal olduğundan emin olduğunda buraya yazarsan tedavisi hakkında birşeyler yazarak yardımcı olabilirim.sallabaş hastalığı diye bilinen hastalık Paramyxovirus ile alakalıdır.B vitamini veya herhangi bir vitamin eksikliğiyle bir ilgisi yoktur.
Bu nedenle vitamin vererek sallabaş hastalığı düzeltilemez.
Şu an için tek yapmanız gereken hasta olanları sağlıklı görünenlerden ayırmanız.Muhtemelen geç kalmış olabilirsiniz.Eğer ileride de başınıza gelirse hemen sağlıklı görünenleri (sağlıklı görünen dememin sebebi hastalık hemen kendini göstermeyebilir) ayırmanız.Oldukça bulaşıcıdır,hemen etkilenirler.
yapacaklarınız şunlar:
-geniş spektrumlu antibiyotik uygulaması(tarifine göre;ağzına damlatabilir,suluğuna katabilirsiniz)
-Vitamin takviyesi (vit
-İstirahat
-Hasta kuşları ayırmak.Geçmiş Olsun.Muhabbet kuşları için bu çok normal.Yavru iken oldukça sessiz olurlar,bazen yem yemezler,bazen de oldukça hareketli olurlar.Kuşçunun verdiği bilgide doğru,gözleri siyah ve başındaki tüylerin çizgileri burnuna kadar iniyorsa 4 aylıktan küçüktür.
Biz de yaklaşık 20 yıldır muhabbet kuşu besliyoruz.Davranışlarını çok iyi anlayabiliyorum.Eğer kuşun durumundan korkacağın herhangi bir davranışı olursa,hastalandığından falan çekinirsen bilgileri burada paylaşırsın ve yardımcı olmaya çalışırız.Muhabbet kuşunla uzun ve mutlu bir hayat dilerim:)Yardımcı olması açısından bu resmi ekledim.Koanal yarık açıkça gözüküyor.
Hepimiz öleceğiz,kedin de ölecek tabi,ölümsüz değiliz:)
Arkadaşımın söylediklerin katılıyorum,sebebi zehirlenme de olabilir aklında bulunsun.Veteriner hekime götürmen şart tabi.Geçmiş olsun.
PGF2a-Dinolytic bir prostoglandin preparatıdır.Yağ yakmak için kullanılmaz.Vücut geliştiriciler bunu muhtemelen streoid olarak kullanıyorlardır.İnsanda kullanımının neler doğuracağını bilemem ama bir doktora danışırsan seni aydınlatabilir.Bizim alanımız dışında olduğundan insanda kullanımı bizi ilgilendirmez.Biz bu preparatı hayvanlarda çeşitli şekillerde (ovulasyon senkronizasyonunda vb…) kullanırız.
- YazarYazılar