1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,696 ile 1,710 arası (toplam 1,725)
  • Yazar
    Yazılar
  • Piyasada sütün elektrik direncini ölçerek mastitis teşhisine yardımcı olan cihazlarda bulunmaktadır ama bana pek pratik gelmiyor.Bence en uygunu ve pratiği CMT(california mastitis testi) yada somatik hücre sayımı yapan cihazlar.

Yukarıda da anlatıldığı gibi California Mastitis Testi ile mastitis teşhisi konulabilir.Aynı zamanda piyasada somatik hücre sayımı yapan cihazlar bulunmaktadır.Bu testler ile mastitisin teşhisi kolayca konulabilir.Bunun yanında hayvan sürüsünün 600 baştan büyük ise ayda 1 kez mastitis taramasından geçirilmesi en doğrusudur.eğer sürüdeki hayvan sayısı daha az ise bunu 1,5 ayda veya 2 ayda bir gerçekleştirebilirsiniz.

yanıtla: kalca cikigi #46996

Tabiki farkedebilirsiniz.Kalça çıkığı bulunan yavru köpek topallayarak,zorlanarak yürür.Dokunulduğunda ağrı hisseder.kalçadan çıkmış olan bacak kısa durur.En kesin teşhis, röntgen çekilmesi ile konacaktır.Tedavisini eğer erken farkederseniz elinizle tekrar eski yerine oturtabilirsiniz ama bunu veteriner hekimlerin dışında birisinin yapması imkansıza yakındır.Genelde kalça çıkığı farkedildiğinde aradan zaman geçmiş,eklem kapsulası daralmış,kemiğin caputunu içine alamayacak kadar küçülmüş halde bulunmaktadır.Kalça çıkığı tedavisinde kullanılan operasyonlar mevcuttur.Yavru köpeklerde başarısı %100’e yakındır.Eğer yavru köpeğinizde kalça çıkığı olduğundan şüpheleniyorsanız en yakın zamanda bir veteriner hekime götürmeniz sizin ve hayvanınızın faydasına olacaktır.Sakın ola kendiniz geri yerine oturtmaya çalışmayın.kaş yaparken göz çıkarmış olursunuz.

Murat arkadaşıma katılmakla birlikte bir öneri de ben sunacağım.Biz genellikle şunu öneriyoruz:köpeğinizin dişiyle kıramayacağı,ufalayamayacağı kadar büyük bir sığır kemiği alın(örn:femur-uyluk vb…)(çok kolay ve ucuza bulabilirsiniz).kaynatıp etini uzaklaştırdıktan sonra veyahut bu şekilde köpeğinize verin.köpeğiniz eşyaları kemirmeyecektir.

Köpekler çiftleştirildikten sonra ortalama 63-70 gün içerisinde doğurur.

yanıtla: köpeğim çift cinsiyetlimi #46822

köpeğini kısırlaştırırsan daha sakin bir ruh haline sahip olacaktır.Kanaatimce bu davranışlarında azalma gözleyecek belki de hiç gözlemeyeceksin.karar senin.geçmiş olsun.

yanıtla: köpeğim çift cinsiyetlimi #46821

Bence fazla endişelenecek bir durum yok.Ayrıca köpeğin çift cinsiyetli değil.Çift cinsiyetlilik dediğimiz durum hermafroditizm’dir.Köpeğin sadece eşcinsel davranışlar gösteriyor:)köpeğinin bu davranışlarına çözüm olması açısından bildiğim kadarıyla uygulayabileceğin bir ilaç,bir ticari preparat veya herhangi bir kaynana ilacı bulunmuyor.biliyorsun zaten piyasada östrojen içeren preparatların kullanılması yasaktır,ayrıca bulamazsın.bu nedenle psikolojik tedavi istenirse yapılabilir.Yani iş sana düşüyor,psikolojik destekçisi sensin.geçmiş olsun.

yanıtla: Ne oLdu anLayamadım :( #46820

Nörolojik,paraziter olabilir doğru.Tuğçe,daha fazla gördüğün bulguları yazarsan daha açıklayıcı birşeyler söyleyebiliriz.geçmiş olsun.Herzaman tavsiyemiz en yakın veteriner hekime danışmanız olacaktır,doğru karar vermişsin.Geçmiş olsun.

yanıtla: KUR’AN DA GEÇEN HAYVANLAR VE RESİMLERİ #46819

Teşekkür ederim Agresif Örümcek,güzel bir araştırma olmuş.Emeğine sağlık.

yanıtla: köpeğim çift cinsiyetlimi #46679

-köpeğin kısırlaştırıldı mı?
    -kaç yaşında?
    -türünü kırma demişsin ama hangi türlerin kırması?(küçük bazı köpek ırklarında heteroseksüel davranışlara daha sık rastlanır).
    -Bu davranışları seni rahatsız ediyor mu?
    -Heteroseksüel davranışlar olarak neleri gözlemledin?
    -Nezamandır bu davranışları gösteriyor?
    -Bir veteriner hekime götürdün mü?Götürdüysen neler söyledi?(Benim muayene etme şansım olmadığı için tüm bulguları tamamen bilmem lazım)
    Bu soruları cevaplarsan daha net şeyler söyleyebilirim.Umarım veteriner hekimliği seçtiğin için mutlusundur.Mesleğimiz çok güzel ve çok yüce bir meslek.Daha yolun başındaymışsın,umarım derslerinde çok zorlanmadan mezun olursun.İyi günler dilerim.

yanıtla: bülbül #46601

Agresif örümcek gerekenleri yeterince yazmış sanırım:)

yanıtla: kuşum hastamı? #46600

Evet kuşunuz hasta:)

yanıtla: kilo alma #46599

Aşıları tamamdır dendiği için ben iç parazit problemi olduğunu düşünmüyorum.Aşıların herzaman %100 etkili olamayacağını da biliyoruz.Bu nedenle dışkı örneği alınıp muayene edilebilir.

yanıtla: veterinerlik #46598

Türkiye’de diğer ülkelere oranla veteriner hekimliğin, fakültede okuma zorluğu ile fakülteyi kazandığın puan arasındaki farkın gerçekten çok alakasız olduğu bir gerçektir.Yani veteriner fakültesinde okumak gerçekten zordur.Veteriner hekimliği mesleğinin,bir insan hekimliğinden zor olduğu da gerçektir.Biz de veteriner fakültesine girdiğimizde çok sayıda arkadaştık ama yıllar geçtikçe dersler ağırlaştı,sınavlar zorlaştı ve birçok arkadaşımız okulu bıraktı,kendilerine başka bir meslek aradılar.
    Eğer gerçekten hayvanları seviyorsan ve derslere dayanabilirim diyorsan veteriner hekimliğini düşünebilirsin.Okuyup mezun olmakla tabi ki iş bitmiyor.Mezun olduktan sonra da önce kendine,ailene daha sonra halkımıza ve milletimize yararlı olman gerekir.Önemli olan halk sağlığıdır.Bizimde aynı Hipokrat yemini gibi bir yeminimiz vardır.
    Veteriner fakültesine girebilmek için,sayısal bölümden iyi puan alman gerekiyor.Gerçi bu mesleğin hakettiği puanı istemiyor devlet,o yüzden fakülteye girerken işin kolay.Mezun olman için işin zor.Derslerimiz biraz ağırdır.Gerçekten eminsen problem yok.Gün olur devran döner,sürekli sistemde değişiyor.Umarım hakkında hayırlısı olur.Kolay gelsin.

yanıtla: muhabbet kuşu #46597

Kuşunuz için çok üzüldüm:(Ailem ile birlikte 20 yıldır muhabbet kuşu besleriz.Muhabbet kuşunun yeri bende çok ayrıdır,gerçekten çok üzüldüm.Umarım ileride edineceğiniz hayvan arkadaşınız ile uzun bir birliktelik yaşarsınız.
    Bu arada rica ederim,bir hayvan severin başka bir hayvan severe yardım etmesi gerekir.Bildiklerimizi tabi ki diğer hayvan severler ile paylaşacağız.İyi günler dilerim.

15 yazı görüntüleniyor - 1,696 ile 1,710 arası (toplam 1,725)