Sevgili hekim arkadaşlarım, kuçularımızın ağzında, nişasta içeren özellikle ekmek ve benzeri yumuşak gıdaların uzun süreçli tüketimiyle oluşan sarımsı katmanın nedeni alfa amilaz enziminin ağızlarında salgılanmaması sonucu sindirilemeyip tabakalaşması mıdır?
Hayır dostum sebebi senin dediğin şekilde değil.Köpekteki diş sararması da aynen insandaki gibidir.Tam olarak dişin sarı renk alması mı,tartar oluşumu mu,diş taşını mı kastediyorsun anlamadım ama sebebinin alfa amilaz enzimi ile ilgisi yok.
Bu arada alfa amilaz enzimi ağızda da salgılanır.Bu enzim nişastayı parçalar daha doğrusu karmaşık yapısını düz bir zincir haline yani sindirilmeye hazır bir hale getirir.Sonrasında bağırsakta sindirilir.
Hocam açıklama için teşekkürler. Renk almasını soruyordum. Benim bulduğum kaynaklardan birinde alfa amilaz enziminin ağızda salgılanmadığı yazıyordu. Bu soru da aklıma oradan takıldı zaten. Eğer bulabilirsem size o kaynağı da ulaştırırım. Belki ben yanılmışımdır. Tekrar teşekkürler.
Yazar
Yazılar
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.