blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Alfa Amilaz Enzimi hakkında bir soru
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25448
    Tommy35
    Üye

    Sevgili hekim arkadaşlarım, kuçularımızın ağzında, nişasta içeren özellikle ekmek ve benzeri yumuşak gıdaların uzun süreçli tüketimiyle oluşan sarımsı katmanın nedeni alfa amilaz enziminin ağızlarında salgılanmaması sonucu sindirilemeyip tabakalaşması mıdır?

    #100230
    Tommy35
    Üye

    326 kez gösterilmiş ama kimse cevaplamamış. Gerçekten merak ediyorum. Bir el atsanız da kafamdan şu soruyu silsem.

    #100621

    Hayır dostum sebebi senin dediğin şekilde değil.Köpekteki diş sararması da aynen insandaki gibidir.Tam olarak dişin sarı renk alması mı,tartar oluşumu mu,diş taşını mı kastediyorsun anlamadım ama sebebinin alfa amilaz enzimi ile ilgisi yok.

    Bu arada alfa amilaz enzimi ağızda da salgılanır.Bu enzim nişastayı parçalar daha doğrusu karmaşık yapısını düz bir zincir haline yani sindirilmeye hazır bir hale getirir.Sonrasında bağırsakta sindirilir.

    #100633
    Tommy35
    Üye

    Hocam açıklama için teşekkürler. Renk almasını soruyordum. Benim bulduğum kaynaklardan birinde alfa amilaz enziminin ağızda salgılanmadığı yazıyordu. Bu soru da aklıma oradan takıldı zaten. Eğer bulabilirsem size o kaynağı da ulaştırırım. Belki ben yanılmışımdır. Tekrar teşekkürler.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.