Hocam akademik olarak benim için bir anlam ifade etmese de kıbrıslı arkadaşlarımın bana armağan ettiği hellimi hatırladım ve ağzım sulandı. Bu arada Kıbrıslılar Hellim’ e Hellim Peyniri diyenlere uyuz oluyorlar. Adı Hellimmiş. Sonuna peynir iliştirince kızıyorlar.
Hocam her şekilde müthiş, ama kızartılarak ayrı bir tat alıyor. Bir de ceviz reçeline benzer bir şeyleri daha var. Sadece çok önemli misafirleri geldiğinde 1 adet ikram ediyorlar. Tüm cevizi (kabuğuyla birlikte) dalından tazeyken kopartıyorlar. Kaynatıyorlar. Sonra da şekerli bir karışım yapıyorlar. İçinde karafil de vardı…. Offf neydi o beeee!!! Hocam valla …… aklına karpuz kabuğu getirdiniz!!! Olsa da yesek.
Yazar
Yazılar
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.