- Bu konu 6 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 13 yıl 2 ay önce Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 7 Temmuz 2011: 17:21 #26575gretaÜye
bir yıldır beslediğim 2 kaplumbağam var ve biri yaklaşık iki gündür yemek yemiyor.ağzını açıp yutkunurmuş gibi ir hareket yapıyor ve suda batmıyor ben suyun dibine batırdım fakat o tekrar çıkıyor ..
sürekli kuru alanda duruyor
lütfen biri bana yardım edebilirmi???
acil!!!!7 Temmuz 2011: 19:49 #99927ezgi44ÜyeAkciğer enfeksiyonunun belirtilerini gösteriyor.Henüz veteriner hekimi olmadığm için ilaç tavsiyesi yapmak istemiyorum.ama birkaç genel tavsiye de bulunabilirm..
Öncelikle hasta kaplumbağanızı sağlıklı olandan ayırın ve ideal olan su sıcaklığnı(28 derece) bir kaç derece yükseltin.Su derinliği de az olmalı.Ayrıca genellikle kurutulmuş karidesleri severler,iştahlarını açar.bunu deneyebilirsiniz..
inş en yakın zmnda veteriner hekimlerimiz size yardmcı olurlar.geçmiş olsun..7 Temmuz 2011: 20:36 #99928Murat KUTAYÜyeMerhabalar..öncelikle geçmiş olsun ..
İlk olarak tavsiye edebileceğimiz bir veteriner hekim muayenesinden geçirilerek hastalığın ne olduğunun teşhis edilmesi ve ona göre bir tedavi uygulanmasıdır…
Eğer böyle bir imkanınız yoksa size genel tavsiyelerde bulunabiliriz..Takdir edersiniz ki buradan teşhis koymak imkansız..
Arkadaşımızında dediği gibi belirtiler Akciğer enfeksiyonuna benziyor..O nedenle ilk yapılacak suyun sıcaklığını 32-33 derece civarına çıkarmak..Bunun yanında da akciğer enfeksiyonlarında kullanılan antibiyotiklerden 5-6 gün kas içi veteriner tarafından yapılmasıdır…
Eğer böyle bir imkanınız da yoksa (örnek ilaç) örnekte verilen ilaçlardan belirtilen şekilde kullanmanızdır…
Geçmiş Olsun..
7 Temmuz 2011: 21:14 #99931gretaÜyeteşekkür ederim birde diğer kaplumbağadan ayırmalımıyım
7 Temmuz 2011: 21:29 #99932Murat KUTAYÜyebulaşıcı bir enfeksiyon olup olmadığını bilmiyoruz..ama her zaman en kötü ihtimali düşünüp,bulaşıcı olabileceğini düşünmek en doğrusu olacaktır..Bu nedenle ğer imkanınız varsa ayırmak bazı riskleri ortadan kaldırabilir..
8 Temmuz 2011: 16:30 #99938gretaÜyebugün bir kaç veterinere gittim kaplumbağalar hakkında fazla bilgilere sahip olmadıkları söylediler ve bir pet shopa götürmem gerektiğini söylediler bende götürdüm pet shopcu vitamin gibi bir sıvıyı su ile karıştırıp bana verdi suyuna bir kapak at dedi sizce petshopcunun verdiği ilaç iyi mi
8 Temmuz 2011: 18:49 #99939Murat KUTAYÜyeilacın ne olduğunu bilmiyoruz ?
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.