blank
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25959
    ImraHor
    Üye

    Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2010/2011 Bahar Yarıyıl Dönemi Süt Hijyeni ve Teknolojisi Arasınav Soruları

    1)Sütün faydaları hakkında bilgi veriniz?
    2)İnek sütü ve anne sütü arasındaki farklar nelerdir?
    3)Pastorizasyon nedir ve pastorizasyon parametreleri hakkında bilgi veriniz.
    4)Sokak sütü tüketiminin zararları nelerdir açıklayınız.
    5)Anormal süt nedir?Örnek vererek açıklayınız
    6)Starter kültür nedir?Starter kültür çeşitlerini yazınız.
    7)Yoğurt yapımında homojenizasyon neden yapılır açıklayınız.
    8)Tereyağ yapımında kullanılan starter kültürler nelerdir?
    9)Sert peynir ve yumuşak peynir arasındaki farkları yazınız.
    10)İnek sütünün bileşenlerini yazınız.

    Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2010/2011 Bahar Yarıyıl Dönemi Süt Hijyeni ve Teknolojisi Final Soruları

    1)Süt ve süt ürünlerinden insana geçen hastalıklar hakkında bilgi veriniz.
    2)Sütün oluşumunda sütün miktarını ve bileşimini etkileyen faktörleri maddeler halinde yazınız, mevsimsel etkileri kısaca açıklayınız.
    3)Sütte yağsız kuru madde ve dansite tayini nasıl yapılır ve bunlar arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
    4)Beyaz peynir yapımında CaCI2 eklenmesinin nedenlerini maddeler halinde açıklayınız.
    5)Tereyağ yapımındaki kusurları ve oluşan etkileri yazınız.
    6)Yoğurt sütü pastorizasyonu parametrelerini ve etkilerini yazınız.
    7)Mikroorganizmaların sütte yaptığı bozulmalar hakkında bilgi veriniz.
    8)Süt işletmelerinde kullanılan temizlik ve dezenfektan maddeler nelerdir kısaca açıklayınız.
    9)Süt işletmelerinde kullanılan temizlik ve dezenfektan maddelerin genel özelliklerini yazınız.
    10)Yoğurt inkübasyonunda kullanılan starter kültürlerin simbiyoz etkileşimini açıklayınız.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.