blank
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. Asr-ı Fener’e muhteşem gala
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #20126
    FeeLinG
    Üye

    Asr-ı Fener’e muhteşem gala

    1907 Fenerbahçe Derneği’nin, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100 yıllık şanlı tarihini gözler önüne sermek ve Fenerbahçe’ye yakışan bir şekilde gelecek nesillere aktarmak amacıyla, çok özel bir çalışmayla hazırladığı ‘Asr-ı Fener’ isimli eser, Çırağan Sarayı’ndaki muhteşem bir gala gecesiyle kamuoyuna tanıtıldı. Fenerbahçe’nin 100.Yılı onuruna hazırlanan, 40 kişilik bir çalışma grubu tarafından bir çok arşivin taranmasıyla 2 yılda tamamlanan, içeriğinde sadece Fenerbahçe’nin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin de tarihine de ışık tutacak olaylara, kamuoyuna ilk kez açıklanacak belge ve fotoğraflara yer verilen ‘Asr-ı Fener’in, 1907 Fenerbahçe Derneği ve Ali Koç’un ev sahipliğinde Çırağan Sarayı’ndaki tanıtım gecesine Başkanımız Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyelerimiz, sporcu ve teknik adamlarımızın yanı sıra camiamızın önde gelen isimleri ve eski sporcularımız ile iş, sanat, spor, basın ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı.
    Çırağan Sarayı’nda, saat tam19.07’de başlayan kokteyle açılan galanın sunumunu Feryal Pere ve Halit Kıvanç gerçekleştirdi. Bir ışık ve dans gösterisiyle başlayan tanıtımda daha sonra eser hakkında bilgi vermek için 1907 Fenerbahçe Derneği Genel Sekreteri Melih Esen Cengiz bir konuşma yaptı. “Bu muhteşem gecede böylesine eşsiz bir eseri Fenerbahçe camiasına takdim etmekten onur duyuyoruz” diyen Cengiz, eser ve içeriği hakkında bilgiler verdi.

    HER YERDE FENERBAHÇE VAR

    Geçmişte yaptığı bir konuşmada, “Cihan Harbinde Fener, Kurtuluş Savaşında Fener, Lozan görüşmelerinde Fener velhasıl Cumhuriyet temellerinin atıldığı her yerde Fener vardı” görüşlerini dile getirdiği belirten Melih Esen Cengiz, “O gün için biraz duygulu ifadelerdi bunlar. Ancak bu projeye başladıktan sonra yukarıdaki sözlerimi fazlasıyla haklı çıkaran engin bir Fenerbahçe mirası ile karşılaştık. Kitabımız işte bu şerefli mirası anlatıyor” dedi. Fenerbahçemizin kurulduğu yıllardaki Kadıköy ve Moda semtleri hakkında bilgiler veren ve nitelendirmeler yapan Cengiz, “Fenerbahçe bu topraklar üzerinde aydınlık insanlar tarafından kurulmuş ve Ata’mızın aydınlanma düşüncesi, Cumhuriyetten önce Fenerbahçe Kulübü’nde yeşermeye başlamıştır” dedi. Cengiz, “Çalışmalar esnasında, diğer tüm kulüplere göre çok zengin bir tarihle karşılaştık, iftihar ettik. Zengin mirasımızın öyküsünü bize aktaran büyüklerimiz Ali Naci Karacan, Nasuhi Baydar, Ragıp Ziya Mağden, Sedat Taylan, Rüştü Dağlaroğlu’nu ve burada ismini saymadığım diğer Fenerbahçeli büyüklerimi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Projenin ilk adımı Fenerbahçe’nin kurucuları oldu. Çalışmalarımıza ilk Başkanımız Ziya Songülen’in torunu Nazan Hanım ile başladık. Ziya Bey’in nasıl vizyon sahibi bir insan olduğunu, Atatürk’le dostluklarını ve Milli Mücadelede’ki yerini gördük. Ayetullah Efendi 1918’de ölmüştü ve kendisinin Osmanlı Bankası’nda çalıştığını biliyorduk. Sayın Ferit Şahenk’in desteği ile Osmanlı Bankası arşivinde personel dosyasını bulduk. İlk kalecimiz Hintli Asaf Beşpınar’ın yakınlarına ulaştık, adadaki mezarını bulduk. Necip Okaner’in bilgilerine Deniz Müzesi’nde, Enver Yetiker’in bilgilerine ise Başbakanlık Arşivi’nde ulaştık, mezarlarını bulduk. Bu çalışmalar esnasında bilinen en eski Fenerbahçe Futbol takımı resmine ulaştık. Aralık 1908 tarihli bu resim daha evvelki aylara da ait olabilir. Bu belgeyi sağlayan Doğan Çetinkaya’ya ve Cem Akaş’a teşekkür ederim. İkinci büyük belge, Osmanlı Cemiyetler Defterine göre Fenerbahçe’nin resmi kaydıdır. Bu kayıt halen sadece Fenerbahçe için bulunmaktadır. Bu belgeyi temin eden Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu’ya da teşekkür etmek isterim” dedi.

    SİLAH KAÇIRMAYI BELGELEDİK

    Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri, 1. Dünya ve Kurtuluş savaşları ile Cumhuriyetin kurulmasında önemli roller alan Fenerbahçelileri derlediklerini belirten Cengiz, “Şehitler bölümünde hüzün ve gururu birlikte hissedeceksiniz. Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri arşivlerinden yararlandık. Son şehidimiz Yavuz Sokullu’nun bilgilerini Kıbrıs Türk Barış Gücü Komutanlığı’ndan temin ettik. Cepheye gidenlere, İstiklal Madalyalılara yer verdik. İstanbul’da kalıp, bir sivil olarak Kurtuluş Savaşı’na katkı veren kurucumuz Enver Yetiker’in Atatürk imzalı belgesini temin ettik. Yavuz İsmet’in ağzından, hep anlatılan silah kaçırmayı belgeledik. Faruk Ilgaz’ın anılarından statta gömülü tüfeklere değindik. Kulübü, işgal altındaki İstanbul’da bile Milli Mücadele’ye müsamereler düzenleyerek destek verdiğini gösterdik. Gurur duyacaksınız” dedi.

    ATATÜRK’ÜN SEYRETTİĞİ FENERBAHÇE MAÇINI BELGELEDİK

    Eserde Atatürk ve Fenerbahçe ilişkisinin de incelendiğini belirten Cengiz, “Fenerbahçemizin yollarının bir çok kere Ulu Önder Atatürk ile kesiştiğini gördük. En sevindiğimiz olay, uzun yıllardır konuşulan Ata’mızın 1926 yılında seyrettiği Fenerbahçe maçının belgelerine dönemin gazetelerinde ulaşmamız. Ata’mız Fenerbahçe’yi seyretmek için programını değiştiriyor ve maça geliyor. Bu şu ana kadar bilinen, o dönemde Ata’mızın seyrettiği 3 büyüklerin tek maçı. Cumhurbaşkanlığı Arşivi’nden ise Ata’nın Fenerbahçe’ye para havalesi talimatlarını ve Fenerbahçe’nin ona çektiği orijinal telgrafları bulduk. Bu belgeler için Cumhurbaşkanlığı Arşivi yetkililerine teşekkürü bir borç bilirim; Atatürklü anılardan dolayı ise Murat Bardakçı’ya ve Ata’nın özel hizmetlisi Cemal Granda’ya. Ayrıca daha önce yayınlanmış olanlarına yer verdik. İlgiyle okuyacaksınız” dedi.

    İLK BAŞKAN DA SON BAŞKAN DA STAT YAPIMINA DÜŞKÜN

    “Fenerbahçe tarihinin en önemli parçalarından biri ise stadımızdır. Kurulduğundan beri 100 yıldır hep aynı yerde top oynayan bir Kulüp herhalde Dünyada az bulunur” diyen Cengiz, “Fenerbahçe, tesadüf öyle ki; bir anlamda Türkiye’ye ilk modern futbol sahasını armağan etmiştir; “Union Club” sahası. Günümüzde de yine kendi imkanlarıyla ilk modern stadı Türk Futboluna Fenerbahçe sunmuştur. İlk Başkanımız Ziya Songülen de saha ve stat yapımına düşkün, Son Başkanımız Aziz Yıldırım da” dedi.

    İLK SPONSORLUĞU GETİREN KULÜP FENERBAHÇE

    Fenerbahçe’nin Türkiye’deki ilk sponsorluk anlaşmasını yapan kulüp olduğunu belgelediklerini anlatan Cengiz, “Fenerbahçe tarihi boyunca hep kendi yağıyla kavruldu ve stadına kendi imkanlarıyla sürekli yatırım yaptı. Bu bağlamda ilk sponsorluk anlaşmasını gerçekleştirdi. 1933 yılında, o zamanki şehir hatları Akay firması, stat yapımına kendi vapurlarıyla daha çok yolcu taşıyabilmek için destek oldu” dedi.

    ATATÜRK VE İSMET İNÖNÜ İMZALI TARİHİ BELGELER

    Fenerbahçe Stadı’nın tarihiyle ilgili önemli bilgiler de veren Cengiz, “100 Yıldır stadına bu denli yatırım yapan Kulübümüz bugün halen stadın tapusunu almaya çalışmaktadır. Oysa 80 yıl önce yine çok değerli bazı devlet adamları Fenerbahçe için imza atarken tereddüt etmediler” diyerek altında Atatürk ve İsmet İnönü’nün imzaları bulunan ve bugünkü stadımızın Fenerbahçe’ye 10 taksitle verilmesini ön gören Bakanlar Kurulu kararını gösterdi.

    GALATASARAY’IN AĞLARINI İKİ KEZ DELDİK

    Kitapla birlikte ortaya çıkan ilginç olaylara da değinen Cengiz, “Fenerbahçe’yi çalışmamızda kültürel, sportif, sosyal ve siyasal yönleriyle tam bir kavim, bir halk gibi anlatmaya çalıştık. Çok ilginç isimlerle karşılaşacaksınız. Zsa Zsa Gabor’dan, Fikret Mualla’ya, Neyzen Tevfik’ten Münir Nurettin’e, Muhsin Batur’dan, Bal Mahmud’a kadar. Rozetlerimizi, Kulübün tüzüklerini, marş ve şiirlerini, piyangolarını, kültürel ve siyasi ilişkilerini bulacak, başkanları, yöneticileri ve sporcuları hakkında kapsamlı bölümleri okuyacaksınız. 1907 Fenerbahçe Derneği de kulübün yakın tarihinde önemli yer tutmaktadır. Kuruluş öyküsünü ve hizmetlerini anlattık. Metodolojimizde nesnel ve tarafsız olmaya özen gösterdik. Doğal olarak Fenerbahçelilik yine öne çıktı ama her şey belgelere ve eski yıllarda başka yayınlarda yer almış bilgilere dayanıyor. Her bilgiyi, belgeyi bulunduğu dönemde ve titizlikle ele aldık. Örneğin Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında 2 defa attığımız gollerde ağlar delinmişti. Kaynaklarıyla gösterdik” dedi.

    İKİNCİ ASRIMIZ DA MUHTEŞEM OLACAK

    Fenerbahçe’yi bu kuşaklara armağan edenlere bu kitapla borçlarını ödediklerini belirten Cengiz, “Kitabımız Ata ile başlıyor, Anıtkabir ile bitiyor. Onun gösterdiği aydınlık yol ve bize verdikleri, Fenerbahçe’nin tılsımlı mirası ile birleşince bu eser ortaya çıktı. Fenerbahçe’yi bizlere armağan edenlere borcumuzu ödemeye ve bu mirasa layık olmaya çalıştık. Kurucularımızdan Ayetullah Efendi, Fenerbahçe Kulübü’nün kapanma aşamasına geldiği 1910 yılının Eylül ayında “Fenerbahçe Benim” diyerek kulübüne olan sarsılmaz inancını sergilemişti. Biz ve gelecek kuşaklar “Fenerbahçe biziz” demeye devam ettiği müddetçe, ikinci asrımız da muhteşem olacak ve torunlarımız 2107 yılında hazırlayacakları kitaplarında görkemli bir başka yüzyılı anlatacaklardır” dedi.

    TARİHE GEÇECEK GECE

    Daha sonra kürsüyü gelen Asbaşkanımız ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç da tarihe geçecek önemli bir gece yaşadıklarını söyledi. Ali Koç, “Bugün burada, hep birlikte Kulübümüzün gelecek yüzyılının kayıtlarına geçecek bir olaya imza atıyoruz. Bu nedenle de ayrı bir heyecan duyuyorum. 20 yılını geride bırakmaya hazırlanan 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kuruluşundan bu yana amacı, sevgili Kulübümüz Fenerbahçe’nin her alanda gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak için bir düşünce kuruluşu gibi çalışmak ve projeler üretmek ve hayata geçirmek olmuştur. Derneğimiz bugüne kadar 1993 – 1997 yılları arasında Erkek Basketbol Takımının yönetimini almış, bugünkü Fenerium’un temelleri Sportif A.Ş’nin kurulması ile Derneğimizde atılmıştır. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’ndaki ilk VIP tribünü düzenlenmesi ve kombine kart satışı uygulamasını gerçekleştirdik, Türkiye’deki ilk Trimatik Reklam Panosu uygulamasını stadımızda uyguladık., Klüp logosunun tesciline öncülük ettik, Tarihimizi yansıtan önemli bir çalışma olan “Bahçedeki Fener” belgeselini yaptırdık, Şükrü Saraçoğlu Stadında Fenerium tribününün finansmanına 5 yıllık kombine satışını gerçekleştirerek katkıda bulunduk, 100. Yılda Atatürk’ümüzün Balmumu Heykelini müzemize hediye ettik.100. yılımızda da, Kulübümüzün gelecek nesiller ile bağını kuracak, Fenerbahçelilik ruhunu gelecek yüzyıllara taşıyacak bir projeyi hayata geçirmek üzere harekete geçtik. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. yılı anısına ” Asr – ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi” projesi için kapsamlı bir çalışma başlattık” dedi.

    50 BİN BELGE İNCELENDİ

    Ali Koç, “Asr-ı Fener”, birçoğumuzun yer aldığı 40 kişilik çalışma grubumuzun, devlet arşivleri, kulübümüzün arşivi, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçe’mizin tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlandı. Ayrıca, Fenerbahçe’de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla söyleşiler yapıldı; değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı. 2 yılı aşan bir çalışmayla hazırlanan “Asr-ı Fener”, bugüne kadar bilinen, bilinmeyen belgeler, fotoğraflar ve tablolarla oluşturulmuş benzersiz bir içeriğe sahip” dedi.

    ASR-I FENER CUMHURİYET İLKELERİNE BAĞLILIĞIN TARİHİ

    Ali Koç, “Asr-ı Fener, sadece Türk sporunun değil, yurtseverliğin, çağdaşlaşmanın, yaşadığımız toprakların da tarihi. Asr- ı Fener, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerindeki “batılılaşma” hareketinin ortasında doğan, bir ulusun bağımsızlık mücadelesi içerisinde gelişen ve genç Cumhuriyet’in çağdaşlaşma atılımlarında misyon üstlenmiş olan Fenerbahçe’mizin Cumhuriyetimizle paralel tarihi. Asr-ı Fener, çağdaş Türkiye bayrağını hep ön saflarda taşımanın, Cumhuriyet ilkelerine bağlılığın tarihi. Asr -ı Fener geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bir köprü, tarihine yakışan çok özel bir eser. Sadece 2007 adet basılan ve tekrarı olmayacak her biri kişiye özel numaralandırılmış olan “Asr – Fener” içeriği ile olduğu kadar, fiziki özellikleri ile de değerli ve eşsiz bir eser. Asr- ı Fener’in arkasında büyük bir destek ve emek var” dedi. Ali Koç sözlerini, kitabın oluşmasında katkısı bulunan tüm Fenerbahçelilere teşekkür ederek tamamlayarak, “İkinci ‘Asr-ı Fener’in’ de en az ilki kadar görkemli bir tarihi yansıtacağına inanıyoruz. İkinci yüzyılımızın tarihi hazırlanırken bizler hayatta olmayacağız, ama zamanın Fenerbahçelilerine sayfalarını gururla çevirecekleri bir asrın tarihini bıraktığımızı biliyoruz ve bunun heyecanını duyuyoruz” diyerek bitirdi.

    SEMBOLİK AÇILIŞI AZİZ YILDIRIM VE ALİ KOÇ YAPTI

    Ali Koç’un konuşmasının ardından kitap hakkında hazırlanan video gösterildi. Video gösterisinin ardından, Asr-ı Fener salona Fenerbahçe forması giymiş gençler tarafından taşındı ve özel rahlesine kondu. Ardından manken Tülin Şahin, Asr-ı Fener’in dijital versiyonunu sahneye getirdi. Kitabın sembolik açılışı ise Başkanımız Aziz Yıldırım ve Ali koç tarafından yapıldı. Ali Koç, Başkanımız Aziz Yıldırım için doğum tarihi olan 1952 numaralı kitabın ayrıldığını duyurdu ve dijital versiyonu Kulübümüze armağan ettiklerini açıkladı.

    NE MUTLU Kİ FENERBAHÇELİYİM

    Gecede son olarak bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım ise, “Hepimiz Fenerbahçeli olmaktan dolayı gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Çünkü 100 yıllık tarihimize baktığımızda, her gün, her zaman bizleri mutlu eden olaylar var; üzüntüde de, sevinçte de. Ben şahsım olarak Sayın Ali Koç başta olmak üzere 1907 Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve 1907 Derneği’ne teşekkür ediyorum. Ben, bu tarihi yazanların önünde de saygıyla eğiliyorum. Ölmüş olanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı uzun yıllar diliyorum. Ne mutlu ki Fenerbahçeliyim. Bundan da her zaman şeref duyuyorum, onur duyuyorum” dedi.

    AÇIK ARTIRMA YAPILDI

    Gecede daha sonra eserin 1, 1907 ve 2007 numaralı nüshaları açık artırmayla satışa sunuldu. 1 numaralı eseri Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 numaralı eseri Mustafa Koç ve 2007 numaralı eseri de geceye katılan Brezilyalı futbolcumuz Roberto Carlos satın aldı. Gece davetlilerin eseri incelemesiyle sona erdi.

    ASR-I FENER İÇİN NE DEDİLER ?

    Yüksek Divan Kurulu BaşkanımızYüksel Günay: 1907 Derneği en iyi şeyleri yaptı. Bilgi, görüş ve eğitimle ilgili her türlü katkıyı Fenerbahçe’ye yaptı. Fevkalade bir kitap. Sadece Türkiye değil, tüm Dünya bundan esinlenecek. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu adına en derin hislerimle 1907’yi kutluyorum.

    Genel Sekreterimiz Vedat Olcay: Orijinalini görmedim ama, duyduğum kadarıyla muhteşem bir eser olmuş. 1907, Dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Anlatıldığı kadarıyla içeriği muhteşem. İçinde gün yüzüne çıkmamış olaylar var. Tahmin ediyorum, bir sürü gerçeği ortaya çıkaracak.

    Asbaşkanımız Tahir Perek: Bu tür bir eser Dünyada 1-2 yerde yapılmış. Bir daha yapılması mümkün olmayan bir eser. Kutlamaya değer olan bir eser. Fiyatı 2500 Euro ama, manevi değeri bunun çok çok üzerinde. Böyle bir esere sahip olmak bir şans. Türkiye’de de bundan sonra olacağını tahmin etmiyorum. Bunu ancak Fenerbahçe yapabilirdi. 100. yılımızın en önemli etkinliklerinden biri oldu. İftihar ediyorum.

    Asbaşkanımız Serhat Çeçen: 1907 Derneği’nin 100. yıl nedeniyle yaptığı bu eserde emeği geçenleri kutluyorum. Başta Ali Koç olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Fenerbahçe’nin bir Dünya kulübü olması yolunda yapılmış çok önemli bir çalışma.

    1907 Fenerbahçe Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam: Kulübümüzün 100. kuruluş yılı nedeniyle kalıcı, gelecek kuşaklara kalacak bir şeyler yapmak istedik. Bu tür bir kitaba Dünya üzerinde çok az rastlanıyor. Bir spor kulübünün tarihini anlatıyor olması bakımında da bir benzeri yok. Kulübümüzün tarihinin unutulmasına izin veremezdik. 1907 Derneği olarak bu çalışmayı başarmanın ve tamamlamanın rahatlığı içindeyim. 1097 Derneği’nin kuruluş nedeni; düşünceleriyle, çalışmalarıyla Fenerbahçe’ye her alanda katkı yapmak.”dedi.

    1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kurttepeli: 1097 Fenerbahçe Derneği, 2-2.5 yıllık bir çalışmayla ve çok kapsamlı bir arşiv taramasıyla bu eseri ortaya çıkardı. Bu eser, diğer kulüplere de örnek olacak. İçinde futboldan, bayan basketbola kadar bir çok spor hakkında bilgiler var. Sadece Fenerbahçe tarihine değil, Türk tarihine de ışık tutacak bir eser

    1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir İrdem: Bu kitabın çıkış noktası benim 1969 yılında beri tuttuğum ve dijital ortama taşıdığım kişisel arşivim oldu. Bu arşivi Aziz Yıldırım’a gösterdiğim zaman çok beğendi ve ‘Bunu kitap yapalım’ dedi. Benim arşivimle beraber bir çok belli başlı arşiv tarandı. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihi ile genç Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin kesiştiğini görmek bize büyük gurur verdi. İçinde çok özel anılar var. Mesela; dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Rusya’ya bir maça giden takımımızdan Fikret Kırcan aracılığıyla, Nazım Hikmet’i Türkiye’ye çağırıyor. Randevu alınıyor ama, Nazım Hikmet biraz çekiniyor ve mazeret bildirerek randevuya gelmiyor. Bunun gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihine paralel giden müthiş bir eser ortaya koyduk

    1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doruk: Bu büyük bir grup çalışması. Uzun süre çalıştık. Fenerbahçemizin tarihi, umduğumuzdan çok daha derin ve anlamlı çıktı ve güzel bir finale geldik. Türk Spor ve Fenerbahçe tarihini anlatan çok güzel bir çalışma oldu. Fenerbahçelilere ve Türk Sporuna hayırlı olsun.

    Cemil Turan: Bu güzel eser nedeniyle 1907’ye teşekkür ediyorum.

    Selçuk Yula: İnanılmaz övgülerle bahsedilen bir kitap. İçinde bulunmaktan onur duydum.

    1907 Fenerbahçe Derneği Başkan Yardımcısı Simla Türker Beyazıt: Kulübümüzün ilk yüzyılını anlatan gurur verici bir eser. Kulübümüzün 2.Yüzyılını anlatacak kitap yazılırken biz bedenen hayatta olmayacağız ama, bu kitap bizim ruhumuzu yansıtacak.

    Kıraç: Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyorum.

    ASR-I FENER HAKKINDA

    Asr-ı Fener; çalışma grubunun devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçemizin tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlanmaya başlandı. Ayrıca, Fenerbahçe’de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla söyleşiler yapıldı, değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı.
    Eserde hakiki deri ve 22 ayar altın kullanıldı ve özel rahlesiyle sunuldu. Kitabın kullanımı için, kullanım kılavuzunun okunması gerekmektedir. Dalında Manchester United’ın kitabından sonra bu boyutlarda 2. kitaptır.
    Toplamda 2 yıl süren bir çalışmayla hazırlanan Asr-ı Fener, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolarla oluşturulmuş benzersiz bir içeriğe sahip. Atatürk ile Fenerbahçe’nin çeşitli zamanlardaki ilişkilerinden, Fenerbahçe Kulübü’nün kurucularıyla ilgili anılar ve yeni bilgilere; 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’ndaki Fenerbahçelilerin yaptığı hizmetlerden, Türk Resim Sanatı’ndaki önemli sanatçıların bugüne dek az bilinen Fenerbahçe konulu yağlıboya çalışmalarına; Fenerbahçe logosu ve rozetlerinin evriminden, Fenerbahçeli sanatçı ve siyasetçilerle ilgili bölümlere kadar uzanan geniş içeriğiyle Asr-ı Fener’i okurken, şanlı Fenerbahçe tarihinde eşsiz bir yolculuğa çıkacaksınız.
    Özel kullanım kılavuzuna sahip Asr-ı Fener’in teknik özellikleri de eserin koleksiyon niteliğinde olduğunu vurguluyor. 536 sayfalık kitap, 200 gr. en iyi kalite kağıt kullanılarak 70 x 50cm sayfa boyutunda tasarlandı. Gerçek deri cilt ve 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıların yanı sıra, ipek satenden yapılmış ve altın kaplama logolu cilt kabı bulunuyor.
    Alıcısı için özel olarak numaralandırılmış olan Asr-ı Fener, evinizin veya ofisinizin baş köşesinde yer alacak.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.