1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Ders Notları ve Faydalı Bilgiler
  4. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZOOTEKNİ-2 FİNAL SORULARI(2009-2010)
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24077

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZOOTEKNİ-2 FİNAL SORULARI(2009-2010)(KOYUNCULUK -SIĞIRCILIK)
    1.YÜKSEK VERİMLİ BİR İNEK İKİ SAĞIM ARASINDA 20 KG KADAR SÜT ÜRETİR VE YETİŞKİN BİR İNEĞİN MEMESİ 50 KG KADAR SÜT TAŞIYABİLİR.DOLAYISIYLA MEMEYİ VÜCUDA BAĞLAYAN GÜÇLÜ YAPILARA İHTİYAÇ VARDIR.MEMENİN ŞEKLİNİ ÇİZEREK BU YAPILARI GÖSTERİNİZ
    2.DOĞUMDA 42 KG OLARAK DÜNYAYA GELEN BİR BUZAĞININ BU ANDAN BAŞLAYARAK SÜTTEN KESİME KADAR BAKIM VE BESLENMESİNİ AYRINTILI BİR ŞEKİLDE ANLATINIZ
    3.SERVİS PERİYODUNUN UZAMASININ NEDENLERİ NELERDİR?
    4.SIĞIR BESİSİNDE ÜRETİLEN ET MİKTARI VE KALİTESİN ETKİ EDEN BİRÇOK FAKTÖR VARDIR. BU FAKTÖRLERİ MADDELER HALİNDE YAZARAK BİR TANESİNİ AÇIKLAYINIZ
    5.SÜTÜN BİLEŞEN VE KALİTESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİ AYRI BAŞLIKLAR HALİNDE YAZINIZ
    6.BİR DOĞUMDA ORTALAMA KUZU SAYISI, KISIRLIK ORANI,DOĞUM ORANI VE SÜTTEN KESİLEN KUZU ORANININ ÖNEMİNİ VE NASIL HESAPLANDIKLARINI YAZINIZ
    7.KASAPLIK KOYUN VE KUZULARDA BEL BÖLGESİNE BAKILARAKBESİ VE KONDİSYON DURUMU NASIL BELİRLENİR?
    8.YAPAĞI ÖZELLİKLERİNE GÖRE KOYUN IRKLARINI SINIFLANDIRINIZ
    9.TÜRKİYEDE YETİŞEN İVESİ IRKI HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ
    10.ETÇİ KOYUN IRKLARINDA VÜCUT YAPISI NASIL OLMALIDIR AÇIKLAYINIZ.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.