blank
  1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Gıda
  5. Avrupa Birliği Gıda Mevzuatı Kapsamında Türkiye’de Gerekli Yapılanmalar
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16128

    Türk Gıda Mevzuatı Tarihçesi
    Anadolu Hitit devri ~3500 yıl önce ‘Komşunun Etini zehirleme’

    Türk toplumunda ilk 1485 Fatih Sultan Mehmet tarafından

    II. Beyazıt 1501 şehirlere yönelik İhtisap Kanunları getirmiş

    Cumhuriyet dönemi (1930- 1593 ) ‘Umumi Hıfzısıhha Kanunu’; yetkili merci Sağlık Bakanlığı

    1580 sayılı ‘Belediye Kanunu’ ile belediyeler- gıda kontrolü

    1942 yılında ‘Gıda Nizamnamesi’

    1952 yılında ‘Gıda Maddeleri Tüzüğü’
    1972 Gıda İşleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na yetki

    3161 – ‘Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun’ bu G.M., Veteriner İşleri G.M., Zirai Mücadele ve Karantina G.M. ve Su Ürünleri G.M. kapatılarak ‘Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ oluşturulmuş,

    Değişik mevzuat hükümleri ile;

    Sağlık, Tarım, Ticaret, Sanayi, Gümrük ve Tekel, Adalet ve İçişleri bakanlıkları ile Standartlar Enstitüsü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları – yetki kargaşası
    5179 sayılı (05.06.2004-25483) ‘Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair KHK’ nin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun’

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ülkemizde üretim, işleme, ihracat ve ithalat aşamalarında yürütülen tescil, mevzuat, denetim ve kontrol hizmetlerinde tek yetkili

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #85779
    pilin
    Üye

    teşekkürler

    #86013

    teşekkürler

    #86470
    engiin_
    Üye

    Teşekkürler…

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.