blank
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. Avrupalı öğrenciler köy hayatını tanıyacak
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #8775
    sfenks
    Üye

    Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Yerel Gündem 21 Topluluğu’nun hazırladığı “Gençlik Programı Eylem 1 Projesi” kapsamında Konya’ya gelecek Avrupalı öğrenciler, köylülerle birlikte inek sağıp, tandırda ekmek pişirecek.

    SÜ öğrenci topluluklarından biri olan “Yerel Gündem 21”, Avrupalı akranlarına Türk köy yaşantısını tanıtmak için “Gençlik Programı Eylem 1 Projesi” hazırladı.

    Öğrencilerin finansman sağlamak için başvurdukları Avrupa Birliği’nin onayladığı projeye, 17 bin 400 EURO kaynak sağlandı.

    Topluluk Başkanı Kenan Doğan, geçen yıl düzenledikleri Konya’nın ve üniversitenin ilk uluslararası gençlik etkinliği olan “Gönüllü Gençlik Kampı”nın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

    Proje kapsamında İspanya, Romanya ve Litvanya’dan gelecek 26 öğrenciye Türk köy yaşamını tanıtacaklarını belirten Doğan, Avrupalı öğrencilerin 10 gün boyunca, Beyşehir İlçesi’ne bağlı Gökkaya Beldesi’nde köylülerle birlikte yaşayacaklarını ifade etti.

    Köy yaşantısının tüm unsurlarını köylülerle paylaşacak yabancı öğrencilerin ahırda inek sağıp, tandırda yufka ekmek pişireceğini anlatan Doğan, şunları söyledi: “Öğrenci arkadaşlarımız Beyşehir Gölü’nde balık tutacak. Sabah erkenden kalkıp tavuklara yem verecek, yer sofrasında yemek yiyecek. Köy yaşantısı onlar için çok ilginç olacaktır. Yöresel yemeklerimizi de tanıma fırsatı bulacaklar. Amacımız kent kültürünün yanında yurt dışına yerel kültürümüzü ve yaşantımızı da tanıtmak. Bunların dünyanın ortak mirası olduğunu düşünüyoruz.”

    KÖY DÜĞÜNÜ DE YAPILACAK

    Yerel Gündem 21 Topluluğu Başkanı Kenan Doğan, 12-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa katılacak yabancı öğrencilerle Türk öğrencileri arasında iyi bir dostluk ve kardeşlik bağı oluşacağını umduklarını belirtti. Doğan, “Bu projeyle sadece onlar bizi tanımakla kalmayacak. Gökkaya köylüleri de onları tanıyacak. Köylülerle öğrenciler arasında ortak bir dil bulunacağını da düşünüyoruz” dedi.

    Köy yaşamına tanıklık edecek öğrenciler için proje sonunda temsili bir köy düğünü gerçekleştirileceğini bildiren Doğan, yabancı konukları gelin ve damat yaparak bu geleneği yaşamalarını sağlayacaklarını söyledi.

    Projede ayrıca geleneksel el sanatları, köy seyirlik oyunları ve halk oyunlarının yanı sıra çeşitli ülkelerdeki geleneksel yaşam tarzlarının ve kültürlerinin de atölye çalışmalarıyla sergileneceğini belirten Doğan, bunun Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve kaynak alan Türkiye’deki ender projelerden biri olduğunu söyledi.

    (aa)

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.