1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Zootekni ve Hayvan Besleme
  4. Hayvan Besleme
  5. Barınak ve hijyen (erc ünv vet fak)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #15812

    Besi sığırcılığı işletmesi düşünülüyorsa dikkat edilmesi gereken bir çok nokta vardır çünkü en başta bu hayvanlar yurt dışından çok yüksek bedeller ödenerek alınıyor.
    Biz bu hayvanlardan yüksek kalite ve verim bekliyoruz ama unutulmamalıdırki bu hayvanlar geldikleri yerlerde çok iyi şartlarda bakılıp beslenip büyütülmektedir.
    Malesef ülkemizde bu koşulların sağlandığı tam olarak söylenemez en başta hastalıklar verim düşüklüğü gibi nedenlerle çok cüzzü fiyatlara kasaplık edilmektedirler.Bu konuların en başında barınaklar gelmektedir.Ahır yerleri çiftlik içinde en uygun yeri belirlenmelidir.

    Daha sonra çevre koşulları gelmektedir,bina boyutlarını daha sonra yapacağımız değişiklikler ve eklemeler sonucunda etrafında uygun bir boşluk bırakılmalıdır.
    İş gücünü en düşük düzeyde tutulması, hayvanların kontrolünü kolaylaştıracak,birim alandan en iyi faydalanılacak şekilde ahırlar düşünülmelidir.

    AHIR YERLERİNİN SEÇİMİ

    1- İşletmedeki iş gücünün en az seviyede olması ve verimli kullanılmasını sağlamak.2-Daha sonra ahır ve çevresinde yapacağımız değişiklikler için uygun bir boşluk bırakılmalıdır.3- Yağış sularından etkilenmemesi için dışarıya doğru bir eğim verilmelidir.4-Hakim rüzgarlar konuttan, barınağa doğru esecek şekilde planlanmalıdır.5-Yangın, yönünden diğer binalara ve işletme binalarına uygun bir mesefa bırakılmalıdır.

    daha fazla bilgi için eklentiyi indiriniz

    [attachment=894]

    #85574

    teşekkür ederim ellerine sağlık

    #89390
    blankpegaso
    Üye

    saygılarımı sunuyorum[hr]
    çok önemli konu için teşekkür

    #89457
    blankberkkkk
    Üye

    tskkurler[hr]
    sagolunnn

    #89670

    eksik mesajlarımı tamamlıyorum

    #92890

    teşekrlr

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.