- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 18 yıl 3 ay önce
Mehmet AKIN tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
- YazarYazılar
- 15 Ekim 2006: 20:57 #2333
Mehmet AKIN
ÜyeBazı programları bilgisayarımıza yüklerken, program içerisinde gelen ve bilgisayarımıza bizim istegimiz dışında install olan sponsor progr*****lar ve trojanlardan kurtulmanın yollarına aşağıda hep birlikte bir göz atalım.
PC’mize zamk gibi yapışan ve Program Ekle –Kaldır yoluyla bile silemedigimiz programlardan, aşağıdaki birkaç ayrı uygulama ile kurtulabiliriz.
Bunları yapabilmemiz için herkesin ihtiyacına göre bize lazım olan istege bağlı araç ve programlar şunlardır :1-HijackThis [Sistem Temizleme Programı]
2-Ashampoo [Sistem Optimize Programı]
3-Regedit Uygulaması [Register Kayıt Defteri]Şimdi sırası ile hangi araçla ne yapmamız gerektigine bakalım….
Birinci önceligimiz HijackThis programı ile uygulamayı nasıl yapacağımız olsun.********
HijackThis ile program temizliginin başarılı olabilmesi için kurtulmak istedigimiz program eger; tray’de çalışır durumda ise mutlaka sağ tuş ile programı EXIT yaparak kapatmalıyız.Daha sonra yukarıdaki resimde anlatıldıgı gibi önce BAŞLAT,ÇALIŞTIR’dan MsConfig komutunu yazarak Sistem Yapılandırma Penceresini açalım
Başlangıçta çalışmasını istemedigimiz programı işaretleyerek TAMAM diyelimKarşımıza çıkan yukarıdaki pencerede Yeniden Başlat butonu ile Bilgisayarımızı yeniden başlatalımŞimdide HijackThis programımızı çalıştıralım.Karşımıza Yukarıdaki gibi bir pencere açılırsa, TAMAM deyip ilerleyelim.HijackThis programı ile yapabileceklerimiz bitti.
Yapılması gerekenleri dikkate uyguladıysanız, büyük ihtimalle istemedigimiz programdan kurtulmuş olmamız gerekir.Şimdi birde Ashampoo programı ile neler yapabiliriz onu inceleyelim;[/left]
Eger; istemedeginiz programın dosyaları henüz Program Files klasöründe duruyorsa ve onları silmeyi beceremediyseniz, bu defa imdadınıza Ashampoo yetişecektir.
Şimdi adım adım neler yapmamız gerektigine bir bakalım…..Herşeye ragmen hala kurtulamadığınız dosya veya parçacıklar varsa, bu parçalardan biri programın kendisini tekrar günceller ve başınıza bela olabilir.
Özellikle trojan dedigimiz casus progr*****ların içerisinde bulunan DLL dosyaları kendisini silmenize kolay kolay izin vermeyecektir.
Bu durumda yapabilecegimiz şeylerden biri de REGEDIT [Register Kayıt Defterimiz] ile çalışarak programın kayıt defterindeki parçacıklarını ve kaydını silmektir.Dikkat : REGEDIT kayıt defterinden silecegimiz objeler aradığımız programın adını taşımalıdır.
Kayıt defterinde tanımadığınız ve bilmediginiz hiçbir objeyi silmemeye özen göstermelisiniz.*********
- YazarYazılar
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.