Kadınların yüzde 5’i, cinsel ilişkinin ardından ‘balayı alerjisi’ sorunu yaşıyor. Vücuda yayılma riski olan seks alerjisinin tedavisi mümkün.
Alerji uzmanları, “Balayı alerjisi, ilişkinin ilk günlerini kâbusa çevirebilir.” diyor.
Kadınlarda cinsel ilişkinin ardından ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar jenital bölgede şişkinlik, kaşınma, kabarma şeklinde görülüyor. New York Presbiteryan Hastanesi’nden alerji uzmanı Dr. David Resnick, balayı alerjisinin nadir de olsa ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu ve semptomların genelde ilişkiden 30 dakika sonra görülmeye başladığını açıklıyor. Alerji, jenital bölgede kaşınma, yanma, şişme gibi semptomlarla ortaya çıkıyor.
Aşırı vakalarda, vücudun başka yerlerinde kurdeşen ve kabarma görülüyor ve nefes alma zorlaşabiliyor.
Cincinnati Üniversitesi’nde sperm alerjisiyle ilgili bilgi edinmek isteyen 1073 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, 130’unun alerjisi olduğu ortaya çıktı. Bazı kadınlarda, reaksiyon sadece bir partnerle oluşurken, diğerleri bütün partnerlerine alerjik.
Posted on Wed, 15 Nov 2006 10:42:30 +0300 at http://www.kanald.com.tr/haber/yasam/haberi.asp?Haber_no=35