1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Gıda
  5. DONDURULMUŞ ETLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16060
    Miravets
    Üye

    Çözdürme sırasında oluşacak fire kaybının ve mikrobiyel çoğalmanın minimum düzeyde tutulmasına dikkat edilmelidir
    Mikrobiyel kaliteleri iyi olan etler dondurulurlarsa çözünme sırasında fazla risk olmaz.

    Çözünme sırasında sızan et suyu miktarı dondurma ve çözünme hızına bağlı olarak değişmektedir
    Hızlı dondurulan ve yavaş çözdürülen etlerde ise sızan et suyu miktarı az, yavaş dondurulan ve hızlı çözdürülen etlerde ise; sızan su miktarı dolayısıyla, fire kaybı daha fazla olmaktadır.

    Çözdürmede Etkili Olan Faktörler
    1) Dondurulmuş gövde veya etin ısısı
    2) Dondurulmuş etin ısı kapasitesi
    3) Gövdeyle etin büyüklüğü ve kalınlığı
    4) Çözdürme şekli ve koşulları
    5) Ambalajlı olup olmaması

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #84917
    merial54
    Üye

    GEREKLİ BİR BİLGİ SAOL

    #92687
    ig_kbk
    Üye

    tesekkurler

    #93680
    atagfb
    Katılımcı

    çok saol

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.