İŞLETME HİJYENİ
Besin hijyeni, besinlerin üretiminin, muhafazasının, taşınmasının, satışının ve tüketiminin sağlığa uygun koşullarda yapılmasıdır.
Hijyenik koşullarda üretim yapıldığında ürünün kalitesi ve tüketici sağlığı korunabildiği gibi işletmenin kazancı ve ürünün raf ömrü de artar.
Et ve et ürünlerindeki mikrobiyel kontaminasyonlara bağlı olarak toxicationlar, toxienfectionlar ve enfectionlar şekillenebileceği gibi üründe kısmi bir kalite bozukluğu oluşabilir veya ürün tamamen bozulabilir.
Böylece tüketici sağlığı tehlikeye girebileceği gibi üretici firma da ekonomik zarara uğrar.
Et endüstrisinde kaliteli ve rantabl bir ürün üretimi, kaliteli ham ve katkı maddelerinin kullanılması, iyi bir teknoloji ve etkin bir hijyen programının uygulanmasıyla gerçekleşebilir.
İşletme hijyeni bina, personel, su, alet ve ekipman hijyenini kapsamaktadır.
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz