blank
  1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Gıda
  5. ET SANAYİİNDE TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16127

    İŞLETME HİJYENİ

    Besin hijyeni, besinlerin üretiminin, muhafazasının, taşınmasının, satışının ve tüketiminin sağlığa uygun koşullarda yapılmasıdır.
    Hijyenik koşullarda üretim yapıldığında ürünün kalitesi ve tüketici sağlığı korunabildiği gibi işletmenin kazancı ve ürünün raf ömrü de artar.
    Et ve et ürünlerindeki mikrobiyel kontaminasyonlara bağlı olarak toxicationlar, toxienfectionlar ve enfectionlar şekillenebileceği gibi üründe kısmi bir kalite bozukluğu oluşabilir veya ürün tamamen bozulabilir.

    Böylece tüketici sağlığı tehlikeye girebileceği gibi üretici firma da ekonomik zarara uğrar.
    Et endüstrisinde kaliteli ve rantabl bir ürün üretimi, kaliteli ham ve katkı maddelerinin kullanılması, iyi bir teknoloji ve etkin bir hijyen programının uygulanmasıyla gerçekleşebilir.
    İşletme hijyeni bina, personel, su, alet ve ekipman hijyenini kapsamaktadır.

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #43987
    adam50
    Katılımcı

    allah razı olsun

    #84912

    TEŞEKKÜRLER

    #87889

    paylaşım için teşekkürler

    #93235
    emregm
    Üye

    tskler

    #93954
    AllieD
    Katılımcı

    Teşekkürler…

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.