7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #18715

    Gebelik sırasında endişe yaratan sorunlardan bir tanesi ve mevcut olan hayvanların gebe bayana veya anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceğidir.
    Evcil hayvanlardan(kuş, kedi, köpek ve diğerleri) insanlara geçen bir çok hastalık bulunmaktadır,bu gerekli tetkik ve aşıları yapılmamış hayvanlar içindir, özelliklede çiğ etle beslenen hayvanlarda bu riziko daha fazladır.Bu hastalıklardan bazıları anne adayına veya bebeğinize zarar verebilir.

    Ama hayvanın gerekli tetkikleri (özellikle parazit)
    ve de gerekli aşıları yapılmışsa,çiğ etle beslenmiyorsa vede doktorunuzca gerekli görülen özel bir durum yoksa ebelik süresinde evde hayvan beslemekte bir sakınca yoktur.Hatta hem sizin için hemde bebeğiniz için faydalıdır bile.
    Şunu da unutmamak gerekir ki bütün canlılar sevgi isterler ,şimdiye kadar bebek yokken evin gözdesi ve ilgi odağı olan hayvana gerek gebelik ,gerekse bebek olduktan sonra ilgide azalma olursa hayvan kıskançlık yaşayabilir, huysuzlaşabilir, bu yüzden hastalanabilir. Veya bebeğe zarar verebilir.Bu yüzden eğer gerekli ilgiyi veremeyecekseniz hayvanın ruhsal yapısına da zarar vermemek için ilgi azalmadan başka bir yer – yuva bulunmalıdır.

    Gerekli ilgi azaltılmadıktan sonra evcil hayvanınızda bebeğinizi sevecek ve daha mutlu bir aile olacaksınız.Gebelik süresincede evdeki hayvan stresini azaltıp sizi rahatlatacaktır.

    Özelliklede şehir hayatındaki apartmansal yaşamın çocuklar üzerindeki kötü etkilerini dikkate alırsak evde bir hayvanın olması bebeğinizin ruhsal gelişimi açısından ve doğayı vede hayvanları tanıması açısından faydalı ve gereklidir.

    Yani uygun koşullar yerine getirilirse faydalıdır, tabii ki en doğrusu her zaman olduğu gibi karar vermeden önce sizin gebeliğinizi takip eden doktorunuzun da fikrini istemektir.

    Can yoldaşlarımız beraber yaşadığımız hayvanlarımızın bize faydaları çoktur.Onlara gerekli ilgi ve sevgiyi ihmal etmiyelim[hr]
    Bebek sahibi olmak, evde hayvan beslemeye önünde engel mi? Çocuk doktorları ve veteriner hekimler cevap verdi…

    Yeni bir misafiriniz var. Evinize bir bebek geliyor. Tek sorun uzun yıllardır bir arada olduğunuz ev hayvanının akıbeti… Bebek ile hayvan bir arada olur mu? Çok sevdiğiniz köpeğiniz bebeğinizi ısırır ya da kediniz onu tırmalar mı? Ya sizin bir anlık dalgınlığınızdan yararlanan hayvan, bebeğinize bir zarar verirse…

    Veterinere danışın
    Bunca yıldır iyi ve kötü günlerinizi paylaşan hayvanınızdan vazgeçmeniz kolay değil. Uzmanlara göre buna gerek de yok üstelik. Ev hayvanının aşıları tamamsa, bebek için endişelenmeniz gerekmiyor. Veteriner Hekim Filiz Eybir “Hayvanı bebek yüzünden evden atmanın hiçbir mantığı yok” diyor. Eybir’e göre böyle bir karar almadan önce mutlaka bir veterinere danışılmalı. “Bebek için riskli bir durum varsa veteriner bunu mutlaka söyleyecektir.”

    Kıskançlık normal
    Veterinerler ev hayvanının eve yeni gelen bebeği kıskanmasının mümkün olduğunu belirtiyorlar. Veteriner Hekim Kemal Altancan’a göre “Kıskançlık hayvanın karakterine ve yetiştiriliş tarzına bağlı. Hayvanlar, sahiplerinin bebekle ilgilendiğini görünce kendisinin artık sevilmediğini sanarak tepki verebiliyorlar. Bebeğin de artık evin bir parçası olduğu hayvana gösterilmeli. Bebeğe oyuncak alındığında hayvan da ödüllendirilmeli.”

    Kontrollü yakınlaştırın
    Veteriner hekimler bebek ile hayvanın yavaş yavaş ve kontrollü şekilde yakınlaştırılması gerektiğini belirtiyorlar. Özellikle ilk aylarda hayvan ile bebeğin baş başa bırakılması son derece riskli.

    Eski günlerdeki gibi
    Eybir “Bebek eve geldikten sonra sahibi hayvanla hiç ilgilenmiyorsa hayvanların büyük bölümü tepkisini bebeğe zarar vermek yerine kendi içine kapanarak, küsüp yemek yemeyerek gösteriyor. Sahibin davranışı bebekten önceki gibi devam ederse, hayvan da yeni misafirden rahatsız olmuyor, hatta bebeği sahipleniyor” diyor.

    #53289

    Hayvanınız gebeyse 2 can taşıyor demektir…Bu da demek oluyor ki sizin sorumluluğunuz da 2 kat artıyor…Bunun dışında 2 kat mantıklı,2 kat düşünceli,2 hat hassas kısacası köpeğinizle ilgili her konuda 2 kat özenli olmalısınız…Bunun mantığını kavradıysanız önemli olan adımı tamamlamışsınızdır demektir…

    Bir diğer husus,beslenmeye dikkat ederken köpeğinizin yağlandırılmamasıdır…Yağlanırsa doğum öncesinde,esnasında ve sonrasında zorlanır…Buna dikkat ederseniz önemli olan diğer adımı tamamlarsınız…

    Veteriner hekim kontrolünde bir rasyon hazırlanıp hayvanınızı belirli sürelerde bu şekilde beslemeli ve veteriner hekiminizin size önerdiği herşeye uymalı,düzenli olarak kontrollerini yaptırmalısınız…

    Veteriner hekiminize güvenin…Hayvanınızın iyiliğini EN AZ sizin kadar düşünür…

    Sağlıcakla kalın…

    #53295

    valla haklısınız ıkı sene once kopegım dogum yaptım tam 8 mınnacık yavru o 8 dogurdu ama ben kac dogurdum bıde bana sorun her dogan yavruyla hop oturup kalktım :)

    #53302

    Bu da demek oluyor ki siz iyi bir hayvan sahibi ve iyi bir hayvanseversiniz…

    #53304

    Tşk ederım umarım yavruları mutludur bendeyken hepsı hayattaydı

    #88736
    ram59
    Üye

    emeğinize sağlık teşekkürler

    #91069
    kilic44
    Üye

    teşekkkür

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.