blank
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16035

    Türkiye’de yumurta üretimi
    Yumurtanın oluşumu
    a- ovaryum
    b- infindibulum
    c- magnum
    d- isthmus
    e- uterus
    g- vajina
    Yumurta çeşitleri
    8 basit şekilde
    10 mm ile 145 mm arasında değişir
    Yumurta renkleri
    Porfirinlerden köken alan iki adet pigmentten derive olur.
    Renk ve desenler kuluçkada yumurtayı kamufle etmeye yarar
    Mağara kuşlarının yumurtaları pigmentsizdir.
    Renkler kabuğa uterusta kabuk oluşumu sırasında eklenir.
    Yumurta renkleri
    Yumurta türleri
    Tavuk yumurtası: Oval; 50-60 g; beyaz-sarı

    Ördek yumurtası: Küt uçlu, uzun, oval; 60-70 g; 57.7-65 mm; yeşilimsi, kahverengimsi, sarımsı beyaz; kabuk parlak; yağlılık hissi verir; porlar ince; sarısı büyük

    Kaz yumurtası: Büyük ve beyaz renkte

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #43052

    Depolama sıcaklığının yumurtaya etkisi BÖLÜMÜ GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ…

    TEŞEKKURLER PAYLAŞIMLARDAN DOLAYI…

    #62244
    semesu
    Üye

    Merhaba,
    yumurta tazelığının saptanması üzerine bir projede calısmaktayım. yumurta yapısı hakkında baya arastırma yaptım.bayatlamasında nelerın etkılerı oldugunda iyi bir fikir edindigimi dusunuyorum. simdide yumurta kabugundakı porların yapısı hakkında bilgi toplamam gerekıyor. bu porların bayatlamadakı rolu hakkında bılgı edınmek adına.forumda arastırdım ancak cok spesıfıc bılgıye ulasamadım.bu konuda bana yardımcı olabılırsenız çok sevınırm.
    Teşekkür ederim
    İyi çalışmalar

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.