HACCP gıda güvenliği risklerinin giderilmesine yönelik kalite yönetim sistemidir.
Gıda üretiminde ‘önleyici yaklaşım’ ilkesine göre geliştirilmiş sistematik bir yaklaşımdır.
Bir gıda maddesinin farklı üretim aşamalarında meydana gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve analiz edilmesi, bu tehlikelerin önlenmesi için gerekli faaliyetlerin belirlenmesi ve etkili bir şekilde uygulamaya konulduğunun takip edilmesine yarar.
Tüketici sağlığını riske sokabilecek kimyasal, mikrobiyolojik yada fiziksel etkileşim sonucu oluşan CCP kontrol altına almak.
Kötü depolama koşulları, uygun olmayan malzeme alımı, hijyenik olmayan üretim koşullarına engel olarak, sağlıklı ürün sunmayı sağlar. İmha, tekrar işleme ve ürün geri çağırmaları ortadan kaldırır.
Tüm kuruluşlara, tipine, büyüklüğüne, ürün cinsine bakılmaksızın uygulanabilen etkin bir sistemdir.
İşletmenizde çalışma ilkeleri oluşturma ve geliştirmeye yönelik ilk adım.
Bu belgeye sahip olmak, kalitenizin güvence altında olduğunun garantisidir.
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz