- Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 15 yıl 5 ay önce
Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 3 Ağustos 2009: 06:26 #23066
lacrimale
ÜyeHayvan Sağlığı Değerlendirildi
Hayvan Sağlığı Amasya’da Değerlendirildi
Ülkemizde uygulanmakta olan ve uygulanması düşünülen Avrupa Birliği destekli projelerin değerlendirildiği Hayvan Sağlığı Çalışma Grubu Toplantılarının 4 üncüsü 7-9 Temmuz 2009 tarihleri arasında Amasya’ da gerçekleştirildi.
Hayvan Sağlığı Çalışma Grubu Toplantısına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Beytullah OKAY, Avrupa Birliğinden Jean GUEGAN, Alf Eckbert FUESSEL, Katarzyna MARZEC, AB Türkiye Delegasyonundan Nermin KAHRAMAN, AB Genel Sekreterliğinden Dr.Şebnem GÜRBÜZ ile Genel Müdürlüğümüz, Devlet Planlama Teşkilatı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Şap Enstitüsü Müdürlüğü ve Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü temsilcileri katılmışlardır.
Söz konusu toplantıda Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi, Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi, Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi kapsamında yapılanlar değerlendirilmiştir.
2010 yılında tamamlanacak olan Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesinin 2014 yılına kadar uzatılması, Şap Enstitüsü Müdürlüğünün GMP sertifikası alabilmesi için gerekli çalışmaların desteklenmesi, Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesinin 36.000 Km2 alanda yapılan havadan aşılama uygulamasının 84.000 Km2 alana yayılarak 3 yıl daha uygulanması için gerekli desteğin sağlanması hususunda anlaşmaya varılmıştır .
3 Ağustos 2009: 07:27 #81082Murat KUTAY
ÜyeTürkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesinin 2014 yılına kadar uzatılması
Buna ihtiyaç vardı gerçekten …
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.