blank
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Duyurular ve Etkinlikler
  4. IV. IPARD Proje Geliştirme, İş Planı & Fizibilite Hazırlama Eğitimi 12-15 Tem. Ankara
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25970
    ipard
    Üye

    IV. IPARD Proje Geliştirme, İş Planı & Fizibilite Hazırlama Eğitimi
    12,13,14,15 Temmuz 2011 Ankara

    Eğitim Tarihi:
    12,13,14,15 Temmuz 2011 (4 Tam Gün,Salı – Cuma)
    Eğitim Yeri:
    Ankara
    Eğitim Konusu:
    IPARD hibe programına yönelik proje fikri geliştirme, yatırım isletme planı ve fizibilite dosyası hazırlanması, proje dokümanlarının ve tüm belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanması

    Eğitim Kontenjanı: 25 Kişi
    Eğitime Katılım için Son Başvuru Tarihi: 8 Temmuz 2011
    Eğitim Ücreti: 1.000 TL + KDV

    IPARD Hakkında
    Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerin katılıma yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla, 1085/2006 sayılı Konsey Tüzüğü çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı’nı (Instrument for Pre-Accession Assistance- IPA) oluşturmuştur. IPA desteği beş bileşeni içermektedir. Türkiye IPA tüzüğünün EK 1’inde yer alan aday ülke statüsünde olup, bütün bileşenlerden yararlanabilmektedir. IPA’nın besinci bileşeni olan Kırsal Kalkınma (IPA Rural Development- IPARD); Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemektedir. Ayrıca, tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. IPARD desteğinin 2007-2013 yıllarını kapsayan “Kırsal Kalkınma Programı- IPARD Programı” kapsamında uygulanması
    gerekmektedir.
    IPARD, öncelikli olarak 20 pilot ilde başvuru çağrısına çıkmıştır. Bir sonraki etapta 42 il program kapsamında hibe desteklerinden faydalanabilecektir. Hibe programları kapsamında projelere mali destekler 2013’e kadar her yıl artarak devam edecektir.
    Hibe programının Türkiye’de yeni uygulanacak olması, gerekli teknik bilgi ve donanıma sahip çok az uzman olmasından dolayı, IPARD desteklerinin en basından itibaren Tarım ve Kırsal Kalkınma mali destekleri alanında proje geliştirme konusunda uzmanlaşmış kişiler, uzun vadede en çok aranılan uzman profilini oluşturacaktır.
    Eğitimin Amacı:
    12,13,14,15 Temmuz 2011 tarihleri arasında 4 tam gün sureyle Ankara’da gerçekleştirilecek olan eğitim, Avrupa Birliği’nin temel hibe destek mekanizmalarının isleyişi doğrultusunda daha önce uygulanan farklı ülkelerin Tarımsal Mali Destek Programı destekleri deneyimlerinin ışığında gerçekleşecektir. IPARD Hibe Destekleri İçin Proje Geliştirme ve İş Planı & Fizibilite Hazırlama Eğitimi, tarım ve kırsal kalkınma destekleri özelinde bir çalışma gerçekleştirerek; yatırımcıların/danışmanların ve uzmanların proje geliştirme konusunda temel sıkıntıları olarak ortaya çıkan yatırım isletme planı, iş planı dosyası ve fizibilite oluşturma çalışmalarının Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi yaklaşımı içinde uygulamalı olarak gösterilmesini, hibe başvuru dokümanlarının doğru ve eksiksiz hazırlanması konusunda teknik destek sağlayarak nitelikli başvurular oluşturulmasını, doğru ve eksiksiz dosya hazırlama, destekleyici belge hazırlama ve dosyalama sistemlerini öğretmek amaçlamaktadır. Eğitimin temel amacı IPARD destek mekanizması konusunda uzmanlaşmış, ihtiyaç duyulan temel alanlardaki teorik, teknik ve pratik bilgiye sahip uzmanlar yetiştirmektir.
    Kapsam ve Yöntem:
    Eğitim kapsamında Avrupa Birliği’nin genel proje döngüsü yönetimi yaklaşımı, Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki mali destekler, IPARD’ın öncelikleri ve tedbirleri doğrultusunda uzun vadede gerçekleştirilecek tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma ile ilgili çalışmalar, hibe programlarının öncelikleri doğrultusunda proje geliştirirken dikkat edilmesi gereken hususlar, projelerde puanlama ve değerlendirme kriterleri, etkili ve doğru is planı hazırlanması ve fizibilite oluşturulması için izlenecek adımlar, proje geliştirme ve yazım aşamasında pratik bilgiler, deneyimler ve dikkat edilmesi gereken hususlar olarak belirlenmiştir. Eğitimde teorik bilgilerle birlikte uygulama ve pratik çalışma ağırlıklı bir yöntem tercih edilmiştir. Projelerle ilgili örneklerin paylaşıldığı, somut proje çalışmalarının ve uygulanmış proje örnekleri üzerinden projelerdeki temel hatalar ve eksikliklerin gösterildiği, alanında uzman kişiler tarafından interaktif bir çalışma içerisinde deneyimlerini aktaracakları bir eğitim programı kurgulanmıştır. Eğitim programı kapsamında simulasyon seklinde bir projenin bastan sona tüm fizibilite, is planı ve başvuru formları adım adım hazırlanacak ve proje hazırlama sureci uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Avrupa Birliği projelerinde değerlendirmeci ve izlemeci olarak görev almış, tarım ve kırsal kalkınma fonlarının oluşturulması ve geliştirilmesinde kamuda ilgili görevlerinde bulunmuş uzmanlarla birlikte, is planı ve fizibilite çalışmaları oluşturulması için tarım ve hayvancılık alanında sektörel tecrübeye sahip mali danışman ve iktisatçı olan uzmanımız ile birlikte gerçekleştirilecektir. Eğitimcilerin eğitim deneyimleri, proje referansları ve özgeçmişleri talep eden katılımcılarla paylaşılacaktır.

    Hedef Kitle:

    -IPARD hibe destekleri konusunda uzmanlaşmak isteyen profesyoneller ve danışmanlar

    -Damızlık birlikleri,

    -Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri,

    -Süt üreticileri birlikleri,

    -Veteriner Hekim Odaları,

    -Gıda Mühendisleri Odaları,

    -Ziraat Odaları,

    -Ziraat Mühendisleri Odaları,

    -Diğer meslek örgütleri, odalar, üretici birlikleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının

    -Temsilcileri, çalışanları ve üyeleri

    -Tarımsal isletmeler, KOBİ’ler,

    -Çiftlikler

    -Turizm işletmeleri

    -Kamu personelleri

    -Bireysel yatırım yapmak isteyen girişimciler

    -Projelerde proje yazım ve yönetim aşamalarında görev alacak uzmanlar, akademisyenler,

    -Veteriner hekimler,

    -Ziraat mühendisleri,

    -Mali müşavirler,

    -Kariyerini bu alanda oluşturmak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar

    -Bankaların Tarım Portföyü personelleri

    Eğitim Programı:
    Eğitim Programı, ön kayıt işlemini yaptıran katılımcılarla paylaşılacaktır. Eğitim, Ankara’da bulunan eğitim salonumuzda, 09.00 – 18.00 saatleri arasında 4 tam gün boyunca (12,13,14,15 Temmuz 2011) tarihleri arasında) gerçekleştirilecektir.

    Eğitim Bedeli:
    Eğitim toplam bedeli 1.000 +KDV’ dır. Eğitim bedeli 2 taksitte alınacaktır. 8 Temmuz 2011 tarihine kadar eğitim bedelinin 1. taksit bedeli olan 400 Türk Lirası’nın firmamıza ait hesap numarasına yatırılması gerekmektedir. Eğitim bedelinin ikinci taksiti 12 Temmuz 2011’de eğitim başlangıcında faturalandırılacaktır.

    Kayıt ve Katılım:
    Eğitime katılmak için müracaat etmek ve eğitimle ilgili bilgi almak için http://www.ipard.com.tr web sayfasındaki eğitim başvurusu bölümündeki eğitim kayıt formunun doldurulması yeterlidir. Eğitime kayıt için son tarih 8 Temmuz 2011’dir. Eğitim 25 kişilik kontenjanla sınırlıdır. Katılımcı kontenjanı doğrultusunda önce gerçekleştirilen başvurular geçerli sayılacaktır. Ön başvuru sonrasında on kayıt bedeli olan 400 TL’nin firmamızın hesabına yatırılmasıyla kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Ön kayıt bedelini yatırmayan katılımcılar eğitime katılım konusunda hak iddia edemezler. Ön kayıt işlemini başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitim programı, eğitim yeri ile ilgili detaylı bilgi verilecektir.

    Eğitim Bedeline Dahil olan Hizmetler:

    Eğitim Çantası

    Eğitim Notları

    Örnek Proje Dokümanları

    Kahve Araları & İkramlar

    Katılım Sertifikası

    Eğitim Bedeline Dahil olmayan Hizmetler:

    Ulaşım eğitim ücretine dahil değildir.

    Konaklama ve öğle yemeği eğitim ücretine dahil değildir. Konaklama için istenildiği taktirde şirketimizin anlaşmalı olduğu otellerden yer ayırtılabilir.

    Eğitim Çalışması İle İlgili Notlar:
    Eğitimle ilgili bilgi almak ve on başvuru işlemini tamamlamak için Eğitim Kayıt Formunu doldurmanız yeterlidir.
    Gelin kendinize bir iyilik yapın. Hem mesleki olarak kendinizi geliştirerek rakiplerinizden bir adım öne geçin hem de stresten uzak, huzurlu bir eğitim görme fırsatı yakalayın.

    Hakkımızda:
    IPARD PROJE OFİSİ
    Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak sektörde faaliyet göstermeye başlayan firmamız 2004 yılından bu yana uygulanan tüm hibe programlarına projeler hazırlamış ve uygulamıştır. IPARD hibe programına 2007 yılından bu yana hazırlanan firmamız, ipard ismini tescilleyerek http://www.ipard.com.tr adresini almaya ve IPARD PROJE OFİSİ isminde bir ofis kurmaya hak kazanmıştır. IPARD proje ofisi tüm hibe programlarına proje hazırlama ve uygulama hizmeti vermektedir. 2004 yılından bu yana hazırladığımız ve uyguladığımız birçok proje basarı ile sonuçlanmıştır. IPARD Proje Ofisi uzman kadrosu ile hizmet vermeye başlamıştır. Kadrosunda ve çözüm ortakları içerisinde; Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, İnşaat Mühendisi, Mimar, Makine Mühendisi, Jeolog, Elektrik Mühendisi, Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir, ve Proje Uzmanları bulunmaktadır. Bu kadro ile hem proje formatında istenen is planı, başvuru formu ve fizibilite formatlarının yazabilirken hem de inşaat projeleri hazırlayabilmektedir. Böylelikle proje hazırlatmak isteyen kişilerin ayrıca bir de mühendislik hizmeti almasına gerek kalmamaktadır. IPARD PROJE OFİSİ, proje deneyimleri ve uzman kadrosu ile hizmetinizdedir.
    Şirketimiz 2011 yılından sonra AGROPLUS ismi ile yeni bir şirket daha kurarak Türk Ekonomi Bankası – TEB ile “0” faizli hayvancılık kredisi kampanyası başlatmıştır ve halen bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir.

    Firmamız 2010 yılı IPARD hibe programı teklif çağırısına Çorum, Tokat, Samsun, Yozgat, Afyon ve Sivas illerine proje hazırlama hizmeti vermiş ve tüm projelerini eksiksiz ve başarılı bir şekilde sunabilmiştir. Bu deneyimler ışığında sunduğumuz eğitim hizmeti sizleri doğrudan başarıya yönlendirecektir.

    Saygılarımızla

    IPARD PROJE DANIŞMANLIK OFİSİ

    Bu eğitim Türk Ekonomi Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşmektedir.

    Detaylı bilgi için tıklayınız.

    http://www.ipard.com.tr

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.