blank
12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Yazar
    Yazılar
  • #19936

    Merhaba ben laborant ve veteriner sağlık 1. sınıf öğrencisiyim fakat japon balığımın neden bu şekilde olduunu anlayamadım bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Fanusun içinde 3 tane japon balığı besliyordum 2 tane daha aldm ve 5 tane oldular hepsi gayet iyi fakat içlerinde en küçükleri suyun dibne gidip orada duruyor ne yem yemeye çıkıyor nede hareket ediyor ben suyu oynatıyorum yaşıyor mu diye ozaman hareket ediyor diğer 4 balık ondan çok büyük acaba korktumu dye başka bir fanusun içine aldm fakat hala aynı arada birde yan yatıyo ve hiç kıpırdamıyo neden böyle olmuştur acaba onun için çok korkuyorum miniğim o benim ölmesin istiyorum yaşatmak istiyorum kitaplarımı falan çok araştırdım ama bulamadım sebebini bilen varsa yardım etsin lütfen!

    #66717

    Merhabalar…

    Balıklarda hava kesesi denilen bir organ bulunur.Balıklar, bu keseyi bir miktar hareket ettirebilme özelliğine sahiptirler.Suyun dibine inecekleri zaman farklı bir konum, suyun üstüne çıkacakları zaman farklı bir konum verirler.Aynı şekilde yan yatarken de öyle.

    Sizin balığınızdaki bu durumun hava kesesindeki pozisyon bozukluğundan kaynaklandığını düşünoyorum.Bu durumun tedavisi olmayıp, akvaryum balıklarının yaşamalarına engel teşkil edecek bir durum olmadığını düşünmekteyim.

    Ters yüzüp beslenen balıklara da şahit oldum.Bunlar tamamen hava keselerinin pozisyon bozukluklarından kaynaklanan durumlardır.

    Balığınızı mümkünse ayrı besleyin.Diğer balıkları yemledikten sonra bu balığınızı da yemleyin.Eğer diğer balıklar tarafından taciz edilmiyorsa aynı akvaryumda kalabilirler. Balıkları sudan çıkardığınız fileyi uzayıp diğer balıkları bundan uzak tutarak onu ayrı besleyebilirsiniz.Mutlaka yem yediğinden emin olmalısınız.

    Geçmiş olsun.

    #66718

    BALIĞINIZI AYIRIN …

    HAŞLANMIŞ ISPANAĞI İNCE İNCE KIYIP VERİN…

    BİŞEYİ KALMAYACAKTIR…

    #66743

    Bilgiler için çok teşekkür ederim ama balığın derdini anladım bahsettiğim balığın ölmesini beklerken diğer fanustaki 4 balıktan bi tanesi öldü turuncu çoğunlukla siyah benekli japon balığım öldü. Bu balığı aldığımdan beri sizlere bahsettiğim balık diplere çökmüştü annem ilk baştan beri balığın korktuğunu söylediği için ayırmıştım bugün o siyah benekli balık ölünce size bahsettiğim balığı diğerlerinin içine koydum yarım saat geçmeden eski haline döndü yani balığım hasta değilmiş depresyona girmiş
    Bu balığı kurtardığım için seviniyorum ama hiçbirşey yokken o balık neden öldü anlamadım bu sefer ona üzüldüm:(

    Murat Kutay arkadaşım ıspanak’ın balıklar için olan faydasını öğrenebilir miyim mümkünse

    #66745

    KABIZ OLAN BALIKLARDA

    HAREKETSİZ KALMA..DIŞKISININ KOPMAMASI..YAN DÖNME GİBİ SEMPTOMLAR GÖRÜLÜR..

    1 NUMARALI TEDAVİSİDE HAŞLANMIŞ ISPANAĞIN İNCE İNCE KIYILIP VERİLMESİDİR..

    AKLINIZDA BULUNSUN

    #66748

    Abi biz bu ıspanağı ilaç yapsak balık hastalıklarında her türlü hastalığa karşı reçeteye yazsak,zengin oluruz ha Ispatanak Forte 300 mg.Bir flakonda 12 Temel Reis bulunur

    #66749

    uyar walla…

    hemen dillendirme..kayseri den giren falan olur foruma

    #66750

    Forumun yarısı kayseriden giriyor ben unuttum bile neyden bahsettiğimizi :p

    #74784
    arzum_ed
    Katılımcı

    arkadaşlar bana acil yardım ederseniz çok sevincem. ben dün 2 tane japon balığı aldım fanusta yaşıolar şu anda. sabah onlara yem verdim ve yedi ikiside.yalnız bi tanesi yedikten bi saat sora fln hareketsiz durmaya başladı agzını acıp kapamıyor bile oldugu yerde sabit duruyor arada bir dibe çöküyor ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum ölürse çok üzülcem:( sizce ne olmuştur balığıma zehirlendimi acaba? bide ben gerçi aldıgımdan beri bu balığım diğerine nazaran daha yavaş hareket ediyordu zaten acaba hasta bi balık mı aldım?eger öyleyse diğer balığımda tehlikede mi? nolur bana acele cevap verin napcağımı bilmiorum:(

    #74788

    Fazla yem verdiyseniz balığınız hareket etmekte güçlük çekecektir.Bu nedenle dibe çöker fazla hareket etmez.

    Zehirlendiğini sanmıyorum.Balık yeminin son kullanma tarihine bakın.Balığınızı fazla yemlemeyin.

    Dışkılamasını gözlemleyin.Eğer dışkılama olmuyorsa ıspanağı kaynattıktan sonra ince ince kıyıp akvaryuma atın(az bir miktar olacak şekilde).

    Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.

    #83007
    akif_85_
    Katılımcı

    oncelikle arkadaşlar hepinize selamlar..
    arkadaşım japon balıkları fanusta yaşayabilen canlılardır. bu durum sadece oksijen yetersizliğine en cok dayanan yada sudaki oksijen tukendiğinde dışardan oksijen alma kabiliyeti olduğundandır. ancak fanusta beslediğinizde sık sık su değiştirdiğinizden suyun dengesi bozulur. hayvan bu sebepten olebilir hadda coğo kez bu sebepten ölür. en güzeli fanus yerine mini mini bir akvaryum alıp. kucuk bir de hem temizleme yapan hemde hava veren motor alırsanız balıklarınızın omru uzun olur ve sizde üzülmemiş olursunuz. bu dediğim malzemeler cok pahalı diğil.

    #83669

    özgüveni kalmamıştır kendine o balığın aynı boylarda bir balık koy yanına beraber gezsinler

12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.