- Bu konu 10 yanıt içerir, 11 izleyen vardır ve en son 13 yıl 9 ay önce
tnrkaya tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26 Ekim 2007: 22:08 #16125
MiravetsÜyeKarkas Derecelendirilmesi
Karkas derecelendirilmesi, çeşitli kasaplık hayvanlardan üretilen ve değişken bir ürün olan etin, karkas halinde belirli bazı özellikleri uyarınca değerlendirilerek, bilinen standart ölçü ve kriterlere göre derecelendirme yöntemi şeklinde tanımlanır.Karkasın derecelendirilmesi 2 şekilde yapılamktadır.
Kalite derecesi
Verim derecesi
Kalite derecesi
Karkas değerlendirilmesinde kalite,bir karkası diğerlerinden ayıran pozitif veya negatif özellikler veya bir karkasın diğerlerine üstünlüğü olarak bilinir.
Sığır karkaslarının kalite derecelerinin tesbit edilmesi belli bir prosedür çerçevesinde şekillendirilir. Saptanan belli ölçümler yanında subjektif gözlemler de etkili rol oynar.
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
19 Kasım 2009: 15:08 #84916 merial54ÜyeÇOK TEŞEKKÜRLER
3 Aralık 2009: 16:27 #85774 pilinÜyeteşekkürler[hr]
teşekkürler3 Aralık 2009: 16:48 #85785 zerdusht63Üyeherhalde öyle[hr]
tskler[hr]
tskler5 Aralık 2009: 20:32 #85977 herbertÜyeteşekkürler
13 Aralık 2009: 22:14 #86715 uguerÜyeteşekkürler güzel paylaşım
26 Aralık 2009: 16:36 #87882 cenkave06Üyepaylaşım için teşekkürler
20 Şubat 2010: 08:35 #91783 bighellangelÜyetesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
cok saol17 Mart 2010: 01:04 #93641 samedkukurtÜyeçok teşekkür ederim[hr]
çok sağol[hr]
thank you[hr]
müteşekkirim[hr]
allah razı olsun[hr]
allah ne muradın varsa versin[hr]
birde indirebilsem[hr]
kim bilir daha ne dualar ederim[hr]
thanks[hr]
indir artık şunu7 Nisan 2010: 12:48 #94333 efesvanÜyeteşekkürler yararlı bilgi
21 Nisan 2010: 09:55 #94680 tnrkayaÜyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.