- Bu konu 10 yanıt içerir, 11 izleyen vardır ve en son 14 yıl 9 ay önce
tnrkaya tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26 Ekim 2007: 22:08 #16125
Miravets
ÜyeKarkas Derecelendirilmesi
Karkas derecelendirilmesi, çeşitli kasaplık hayvanlardan üretilen ve değişken bir ürün olan etin, karkas halinde belirli bazı özellikleri uyarınca değerlendirilerek, bilinen standart ölçü ve kriterlere göre derecelendirme yöntemi şeklinde tanımlanır.Karkasın derecelendirilmesi 2 şekilde yapılamktadır.
Kalite derecesi
Verim derecesi
Kalite derecesi
Karkas değerlendirilmesinde kalite,bir karkası diğerlerinden ayıran pozitif veya negatif özellikler veya bir karkasın diğerlerine üstünlüğü olarak bilinir.
Sığır karkaslarının kalite derecelerinin tesbit edilmesi belli bir prosedür çerçevesinde şekillendirilir. Saptanan belli ölçümler yanında subjektif gözlemler de etkili rol oynar.
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
19 Kasım 2009: 15:08 #84916merial54
ÜyeÇOK TEŞEKKÜRLER
3 Aralık 2009: 16:27 #85774pilin
Üyeteşekkürler[hr]
teşekkürler3 Aralık 2009: 16:48 #85785zerdusht63
Üyeherhalde öyle[hr]
tskler[hr]
tskler5 Aralık 2009: 20:32 #85977herbert
Üyeteşekkürler
13 Aralık 2009: 22:14 #86715uguer
Üyeteşekkürler güzel paylaşım
26 Aralık 2009: 16:36 #87882cenkave06
Üyepaylaşım için teşekkürler
20 Şubat 2010: 08:35 #91783bighellangel
Üyetesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
tesekkürler[hr]
cok saol17 Mart 2010: 01:04 #93641samedkukurt
Üyeçok teşekkür ederim[hr]
çok sağol[hr]
thank you[hr]
müteşekkirim[hr]
allah razı olsun[hr]
allah ne muradın varsa versin[hr]
birde indirebilsem[hr]
kim bilir daha ne dualar ederim[hr]
thanks[hr]
indir artık şunu7 Nisan 2010: 12:48 #94333efesvan
Üyeteşekkürler yararlı bilgi
21 Nisan 2010: 09:55 #94680tnrkaya
Üyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.