blank
  1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Gıda
  5. KASAPLIK HAYVAN GÖVDELERİNİN PARÇALANMASI
11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16125

    Karkas Derecelendirilmesi
    Karkas derecelendirilmesi, çeşitli kasaplık hayvanlardan üretilen ve değişken bir ürün olan etin, karkas halinde belirli bazı özellikleri uyarınca değerlendirilerek, bilinen standart ölçü ve kriterlere göre derecelendirme yöntemi şeklinde tanımlanır.

    Karkasın derecelendirilmesi 2 şekilde yapılamktadır.

    Kalite derecesi

    Verim derecesi

    Kalite derecesi

    Karkas değerlendirilmesinde kalite,bir karkası diğerlerinden ayıran pozitif veya negatif özellikler veya bir karkasın diğerlerine üstünlüğü olarak bilinir.

    Sığır karkaslarının kalite derecelerinin tesbit edilmesi belli bir prosedür çerçevesinde şekillendirilir. Saptanan belli ölçümler yanında subjektif gözlemler de etkili rol oynar.

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #84916

    ÇOK TEŞEKKÜRLER

    #85774
    pilin
    Üye

    teşekkürler[hr]
    teşekkürler

    #85785

    herhalde öyle[hr]
    tskler[hr]
    tskler

    #85977
    herbert
    Üye

    teşekkürler

    #86715
    uguer
    Üye

    teşekkürler güzel paylaşım

    #87882

    paylaşım için teşekkürler

    #91783

    tesekkürler[hr]
    tesekkürler[hr]
    tesekkürler[hr]
    tesekkürler[hr]
    cok saol

    #93641

    çok teşekkür ederim[hr]
    çok sağol[hr]
    thank you[hr]
    müteşekkirim[hr]
    allah razı olsun[hr]
    allah ne muradın varsa versin[hr]
    birde indirebilsem[hr]
    kim bilir daha ne dualar ederim[hr]
    thanks[hr]
    indir artık şunu

    #94333
    efesvan
    Üye

    teşekkürler yararlı bilgi

    #94680
    tnrkaya
    Üye

    teşekkürler

11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.