12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16130
    Miravets
    Üye

    TANIM : Genel anlamda tek başına gıda olmayan ancak gıdalara üretim, işleme, depolama veya ambalajlama gibi aşamalarda katılan madde veya madde karışımı olarak tanımlanır.

    Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
    Gıdaların duyusal özelliklerinin düzeltilmesi
    Gıdalarda depolanma ömrünün uzatılması, mikrobiyal kaynaklı bozulmaların engellenmesi
    Gıda işlemede yardımcı olarak kolaylık sağlamak
    Ayrıca bu amaçlar dışında hatalı ürün elde etme tekniğini gizlemek, kötü kaliteyi gizleyerek satışı kolaylaştırmak,tüketiciyi aldatma ve taklit gıda yapımı şeklinde yasal olmayan kullanım şekilleridir.

    KATKI MADDELERİNDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
    Katkı maddelerinin tüketici açısından zararsız olduğu yasalarla belirtilmiş olması gerekir.
    Kullanılan dozlarda insan sağlığına doğrudan veya dolaylı yoldan olumsuz bir etki yapmaması gerekir.
    Gıda maddesinin besin değerini ve kalitesini düşürmemelidir.
    Yetkili kurumlarca saptanan bütün nitelikleri taşımalıdır.
    Komplike olmayıp basit yapıda olmalıdır.
    Reaksiyon alanı geniş olmalı ve ilave edildiği gıda maddesinde homojen olarak dağılmalıdır.

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #43518
    Hakan ARI
    Üye

    teşekkürler

    #84915
    merial54
    Üye

    TEŞEKKÜRLER

    #85775
    pilin
    Üye

    teşekkürlerr[hr]
    çok çok teşekkürr=)

    #86012
    vethbulut
    Üye

    tesekkurler

    #86015
    okkes64
    Üye

    teşekkürler

    #86467
    engiin_
    Üye

    eline saglık…

    #87887
    cenkave06
    Üye

    paylaşım için teşekkürler

    #92090
    ogdem
    Üye

    Çok sağolun

    #93232
    emregm
    Üye

    tskler

    #93683
    atagfb
    Katılımcı

    thanks man ..

    #95060

    teşekkürler

12 yazı görüntüleniyor - 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.