blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Kedi
  5. KEDİMDE CALCİ VİRÜS VAR NE YAPMALIYIM?
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #28007
    aluperu
    Katılımcı

    Kedim rahatsızlanınca veteriner hekime götürdüm ve kan tesleri yapıldıktan sonra Calci virüs ün bulaştığını söylediler. Damağında ve dilinde yaralar var. 10 gündür ne yemek yiyor nede su içiyor, ilk güne göre durumu iyi ama aç olduğu için durgun. 10 gündür sabah,akşam 60 cc %5 lik dekstroz ve %9 Sodyumklorür deri altı veriyoruz. yemek yemeye çalışıyor ama ağzının acımasından dolayı geriçekiliyor. kontrol ettiğimde dili ve damağı kırmızı. ağzına yaklaştırmıyor,fazla zorlarsanda hıçınlaşıyor ve saldırganlaşıyor. şimdi ne yapmalıyım?Yemek yemeyerek sadece serumla nekadar dayana bilir ki? bu yaraların geçmesi için önerisi olan varmı. ya da yemek yemesini nasıl sağlarım?

    #101947
    aluperu wrote:
    Kedim rahatsızlanınca veterine götürdüm ve kan tesleri yapıldıktan sonra Calci virüs ün bulaştığını söylediler.Damağında ve dilinde yaralar var.10 gündür ne yemek yiyor nede su içiyor,ilk güne göre durumu iyi ama aç olduğu için durgun.10 gündür sabah,akşam 60 cc %5 lik dekstroz ve %9 Sodyumklorür deri altı veriyoruz.yemek yemeye çalışıyor ama ağzının acımasından dolayı geriçekiliyor.kontrol ettiğimde dili ve damağı kırmızı.ağzına yaklaştırmıyor,fazla zorlarsanda hıçınlaşıyor ve saldırganlaşıyor.şimdi ne yapmalıyım?Yemek yemeyerek sadece serumla nekadar dayana bilir ki?bu yaraların geçmesi için önerisi olan varmı.ya da yemek yemesini nasıl sağlarım?

    dostum geçmiş olsun …

    seninde belirttiğin gibi hastalık viruslardan meydana gelen bir hastalık ve uygun bir bir kesin tedavisi bulunmamaktadır..
    Korunma düzeyinde ancak aşılama ile sonuç alınabilir..
    hastalığa yakalanıldığında ise yapılacak şeyler sekonder enfeksiyonları önlemek ve uzun süren iştahsızlığa karşı sıvı tedavisini eksik etmemektir..
    Öncelikle yapılacak iş eğer solunum güçlükleri yaşıyor ise buhar tedavisi hayvanı rahatlatacaktır,bu nedenle ihmal edilmemelidir..
    Daha sonra oluşabilecek sekonder enfeksiyonları önlemek amacıylam mutlaka hastalık atlatılıncaya kadar hekiminizin tavsiye ettiği şekilde antibiyotiklere devam edilemlidir..
    Önemli bir noktada hayvandaki stomatit ve ülserler nediyle iştahsızlık bulunmasıdır..eğer yedirebiliyorsanız sıvı gıdalarla zorla besleme yapmalısınız..eğer böyle bir yöntem uygulayamıyorsanız mutlaka serumlarla düzenli olarak sıvı tedavisine devam edilmelidir..
    ağızdaki dejenerasyonun çabuk toparlamasını sağlamak için ise hayvanlar için üretilmiş spreyler kullanabilir,bunun yanında insanlar için ağız yaralarında kullanılan gargara veya diğer bileşiklerde eğer uygulanabilirse kullanılabilir..

    geçmiş olsun…

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.