- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 16 yıl 2 ay önce Mehmet AKIN tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 11 Temmuz 2008: 14:20 #17890Mehmet AKINÜye
[align=center][/align]
Veteriner Fakültesi TarihçesiVeteriner Fakültesi yasal olarak 1992 yılında kurulmuş olup, 1998 yılı Şubat ayında faaliyete geçmiştir. fakültede eğitim 1998 – 1999 eğitim öğretim yılında başlamıştır.
Fakültede eğitim 5 yıl (10 yarıyıl)’dır. Fakültenin temel amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı, laik ve sosyal devlet ilkelerini benimsemiş ve bilimsel düşünceyi yaşam felsefesi olarak özümleyen Veteriner Hekimler yetiştirmektir. Fakülteyi başarı ile bitiren öğrenciler, “yüksek lisans diplomalı veteriner hekim” unvanı kazanırlar. Mezunlar, klinisyen olarak hayvan kliniklerinde, eğitim ve araştırmacı olarak eğitim-öğretim ve araştırma kurum ve kuruluşlarında; yönetici olarak Tarım ve Sağlık Bakanlıkları ile belediyelerin hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve kontrolü daireleri ve araştırma merkezleri gibi kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler…
MİSYONUMUZ
Ülke ihtiyaçlarını, bilim ve teknolojideki yeni gelişmeleri dikkate alarak toplumun hayvansal gıda gereksinimi, çiftlik hayvanlarının, pet hayvanlarının, su ürünlerinin sağlıklı ve talebi karşılayacak şekilde yetiştirilmesine, zoonoz hastalıklarla mücadelede yeni, etkin tedavi ve korunma yöntemleri geliştirerek toplum sağlığına, hayvan yetiştiriciliği, sağlığı ve tedavisi ile gıda kontrol hizmetleri ve temel tıp bilimleri alanlarında ihtiyaç duyduğu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmak, Hayvansal ürünlerin sağlıklı bir şekilde üretiminde toplam kalite yönetiminin (HCCP) ve veteriner hekimin vazgeçilmez unsurlar olduğunu bilen, AB standartlarında uluslararası düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütecek, nitelikli kendine güvenen lisans ve lisansüstü düzeyde veteriner hekimler yetiştirmek ve toplumu bilinçlendirmektir.
VİZYONUMUZAkademik kadrosu ile güncel bilgiler ışığında eğitim öğretim yapan, dinamik yapısı ile kendini sürekli yenileyen,
Özellikle Avrupa’daki Veteriner Fakülteleri ile Erasmus kapsamında işbirliğini geliştiren ve ortak projeler yürüten,
İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemiz hayvancılığının ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapan,
Teknoloji geliştiren ve bunu hayvancılık ile ilgili kişi ve kuruluşlarla paylaşmada öncülük yapan,
Üreticilere çiftlikten sofraya hijyen kavramını benimsetmiş,
EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) kriterlerini sağlayarak akredite edilmiş ve ülkenin ihtiyaç duyduğu araştırma faliyetlerini yürütebilecek altyapıda insan gücüne sahip saygın bir kurum olmaktır.
TEMEL DEĞERLERİMİZÜniversitemiz stratejik planında yer alan temel değerlere ek olarak;
Mesleki etik ve ahlaki değerlere saygı,
İnsan ve hayvan sevgisi,
Özgüven ve inisiyatif kullanabilme,Dekan : Prof.Dr. Ertuğrul ELMA
Adres : K.Ü. Merkez Kampusü Yahşihan/KIRIKKALE
Telefon : (318) 357 33 01-02
Faks : (318) 357 33 04[img]http://www.kku.edu.tr/vet/resim/102992912847d9f88c82aebDSCF0014.JPG[/img]
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.