- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 17 yıl 3 ay önce Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 19 Ekim 2007: 16:50 #15851Murat KUTAYÜye
KULUÇKAHANE VE DAMIZLIK İŞLETMELERİNDE ÇALISACAK TEKNİK MÜDÜR OLARAK ÇALIŞACAK VETERİNER HEKİM İLE İŞVEREN SÖZLEŞMESİ
KULUÇKAHANE VE DAMIZLIK İŞLETMELERİNDE ÇALISACAK TEKNİK MÜDÜR OLARAK ÇALIŞACAK VETERİNER HEKİM İLE İŞVEREN SÖZLEŞMESİ
İş bu sözleşme 18.06.2004 tarih ve 25496 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kuluçkahane ve Damızlık İşletmelerinin Çalışma ve Sağlık Kontrol Yönetmeliğine göre Teknik Müdür olarak çalışacak Veteriner Hekimin tarifi ve niteliği esas alınarak düzenlenmiş işyeri ve Teknik Müdür arasındaki sözleşmedir.
Bu sözleşmede, “İşveren” sözcüğü “Gerçek ve Tüzel Kişilik” anlamında kullanılmıştır.
1. Teknik Müdür………………………………………………….. ‘e Kuluçkahane ve damızlık isletmesinin sahibi, sorumlu veteriner hekimin görevlerini yerine getirmesinde kullanacağı her türlü araç, gereç, ve imkanı sağlamak zorundadır.
2. Teknik Müdür işletmenin bu yönetmelik hükümlerine uygun sağlıklı üretim yapılmasından ve çalışan personelin eğitiminin verilmesinden işveren ile birlikte sorumludurlar.
3. Teknik Müdür Veteriner Hekim ile işverenin noter huzurunda imzaladıkları sözleşmenin bir örneği yapıldığı tarihten sonraki 7 gün içinde il müdürlüğüne ve bir örneği de Veteriner Hekimler Odası’na iletilir. Taraflar, Taraflar, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından hazırlanan VETERİNER HEKİM ÇALIŞMA İZİN BELGESİNİ’ ni almak zorundadırlar.
4. Teknik Müdür isten ayrılmak istediği takdirde, bunu bir ay önceden çalıştığı kuluçkahane veya damızlık isletme idaresine ve isletmenin bağlı bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne ve bağlı bulunduğu meslek odasına yazılı olarak bildirmek zorundadır. Sorumlu veteriner hekimin isten çıkarılması halinde ayni işlemlerin isletme idaresince yapılması ve derhal yeni bir sorumlu veteriner hekimin bir ay içerisinde istihdamı zorunludur. Veteriner Hekim, iş başlangıcında almış olduğu çalışma belgesini, işten ayrıldığı gün itibariyle Veteriner Hekimler Odası’na iade etmek mecburiyetindedir.
5. Teknik Müdür sözleşmede belirtilen çalışma gün ve saatleri içinde başka bir iste çalışamaz.
6. Teknik Müdür, işletmelerinde elde edecekleri kanatlı hayvanları hangi kişi veya kuruluşlara verdiklerini gösterir bir liste tutacaktır. Teknik Müdür, kişi ve kuruluşların adı, soyadı veya ticari ünvanı, adresi ve telefon numarasının bulunduğu liste ile sorumlu veteriner hekimin bahis konusu olan kanatlı hayvanların sağlıklı olduğuna dair düzenlemiş olduğu sağlık raporlarını saklamak zorundadır.
7. Kuluçkahaneye gelen yumurtaların orijini ve kaç günlük oldukları, kuluçka makinesine giren yumurtaların miktarı, ırkı ve konuluş tarihi ile çıkış makinelerine alınan yumurtaların aktarma tarihi, dölsüz yumurta ve embriyo ölümleri sayısı ve oranı gibi kayıtları tutmak ve istenildiği taktirde ilgililere göstermek ile yükümlüdür.
8. Teknik Müdür, kuluçkahane ve damızlık işletmesinde çalışan tüm personelin isimlerini ve yaptığı görevleri gösterir listeyi, her yıl bağlı bulunduğu il müdürlüğüne bildirmesi zorunludur.
9. Teknik Müdür, işletmeye ait denetim defterini hazırlayarak denetime gelen görevlilere sunmak ve işletmede görülebilecek tüm aksaklıkların giderilmesinden işletme sahibi ile birlikte sorumludur.
10. İşveren 506 sayılı kanun gereği sorumlu veteriner hekim sigortasını yaptırmak ve düzenli olarak yatırmakla yükümlüdür. İşveren sigortalının ilk ise giriş bildirgesini bağlı olduğu meslek Odasına iletmek zorundadır.
11. Taraflar 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddelerine karşı sorumludurlar ve kanunun gereklerini yerine getirmek durumundadır.
12. Teknik Müdüre aylık net …………………..….YTL ücret ödenir. Ücret ödemeleri en geç o ayın 5’ine kadar yapılır. Ödemelerde gecikme halinde kamu alacaklarına uygulanan oranda gecikme faizi tahakkuk ettirilerek ödenir. Teknik Müdür ücretine Veteriner Hekimler Odası’nın asgari ücret tarifesinde benzer iş yerleri için belirlediği asgari ücret tarifesindeki artış oranında eş zamanlı olarak artış yapılır.
13. Veteriner hekimin daha önce belirtilen ücreti hiçbir şekilde ve nedenle aşağıya çekilemez. İşveren ücret bordrolarını her ay düzenli olarak Veteriner Hekimleri Odasına iletmek zorundadır.
14. Ücretin işveren tarafından sözleşmede belirtilenden düşük ödenmesi halinde sorumlu veteriner hekim 4857 sayılı is kanununun 24/II-e maddesi uyarınca hizmet akdini ücretin aşağı çekildiğini öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde fesih edebilecektir. Hizmet akdindeki ücretin aşağı çekilmesi nedeniyle sorumlu veteriner hekimin 15 net aylık ücreti kendisine işveren tarafından tazminat olarak herhangi bir hüküm istihsaline gerek kalmaksızın ödenecektir. İşveren söz konusu tazminatın fahişliğini iddia etmeyecektir.
15. İşveren yetki ve sorumluluklarının yerine getirilmesinde Teknik Müdür (Veteriner Hekim) …………………………………………………….’e azami kolaylığı göstermekle ve imkanları sağlamakla yükümlüdür. İşveren yasa ve yönetmeliklerde bildirilen Teknik Müdürlük ile ilgili görevleri dışında is talep edemez. İşveren ilgili maddelerin yerine getirilmesinde azami kolaylığı göstermediği takdirde Teknik Müdür durumu ilgili tüm yasal mercilere bildirmeye yetkilidir.
16. İşveren Teknik Müdürün ilgili görevlerini yerine getirilmesine kolaylık sağlaması için isletmenin uygun bir yerinde Teknik Müdüre bir oda ve içerisine gerekli araç ve gereci sağlamak zorundadır.
17. Yıl içerisinde TVHB Merkez Konseyi veya Oda tarafından açılacak ve Oda tarafından katılması için çağrıda bulunulacak çalışma alanı ile ilgili meslek içi eğitim programlarına veteriner hekim katılmak mecburiyetinde, işveren de veteriner hekimin katılmasını sağlamakla yükümlüdür.
18. İşyerinden ayrılan veteriner hekim Veteriner Hekimleri Odası tarafından kendisine verilen Belge ve noterden yapılan sözleşmeyi odaya geri vermek zorundadır. Ayrıca durumu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür.
19. Sorumlu yöneticinin (Veteriner Hekim) işyerinde fiilen çalışıp çalışmadığını ve çalışma koşullarını izlemeye odalar yetkilidir.
20. 4857 sayılı is kanununa göre fazla çalışma için çalışanın onayının alınması gerekir ve bu durumda her bir fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat basına düşen miktarının %50 yükseltilmesi ile hesaplanır.
21. Sorumlu Yönetici Veteriner Hekim 4857 sayılı İş Kanununa göre ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayacaktır.
22. 4857 sayılı Is Kanununun 53. maddesine göre yıllık ücretli izin süresi, bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara on dört günden, beş yıldan fazla on beş yıldan az olanlara yirmi günden, on beş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmi altı günden, az olamaz.
23. Teknik Müdür, yıllık izinli ve raporlu olduğu günlerde yerine vekalet edecek veteriner hekimi belirlemek ve izne ayrılmadan önce Tarım İl Müdürlüğü ile bağlı bulunduğu Veteriner Hekimleri Odası’na bildirmekle yükümlüdür.
İş bu 23 maddeden ibaret sözleşme Veteriner Hekimler Odası tarafından hazırlanan ve her takvim yılı için verilen Çalışma belgesi ile birlikte bir yıl süreyle geçerlidir. Sözleşme; bitim tarihinden bir ay öncesinde taraflarca aksi bir talepte bulunulmadığı takdirde yenilenmiş olarak kabul edilir. Ancak taraflar her takvim yılı için Oda tarafından hazırlanan çalışma izin belgesini yenilemek zorundadır.
İşyerinin faaliyet Alanı : :
Gerçek veya Tüzel Kişi veya Temsilcisi:
İşyeri Adres/ Tel/Fax :
Teknik Müdür Veteriner Hekimin Adı :
Diploma No :
Oda Üye No :
Bağlı Olduğu Veteriner Hekimler Odası Adresi/Tel/Fax :
Veteriner hekim Adresi/ Tel :
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.